Αρχική Reviews Movies Bad Samaritan (Κακός Σαμαρείτης) Review

Bad Samaritan (Κακός Σαμαρείτης) Review

Στο «Bad Samaritan» ένας νεαρός διαρρήκτης εισβάλλει στο σπίτι ενός πλούσιου άντρα και ανακαλύπτει μια φλακισμένη και βασανισμένη κοπέλα. Ο διαρρήκτης θα προσπαθήσει να την σώσει από τα δεσμά του παρανοϊκού, πράγμα που θα τον οδηγήσει σε μια πολύ επικίνδυνη περιπέτεια.

bad samaritan movie

Το «Bad Samaritan» θα μπορούσε να θεωρηθεί μικρή έκπληξη στις πιο πρόσφατες ταινίες τρόμου με γενικό θέμα την αιχμαλωσία και τον σαδισμό από παρανοϊκό δράστη. Έρχεται από έναν σχετικά άπειρο στο χώρο των ταινιών τρόμου σκηνοθέτη (Dean Devlin), ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα τον δικαιώνει και με το παραπάνω.

Η υπόθεση παρουσιάζει πρωτοτυπία και δεν κρύβω ότι ήταν ένας από τους λόγους που με παρακίνησαν να δω την ταινία. Μοιάζει κάπως με την υπόθεση του φοβερού «Don’t Breathe» του 2016, τουτέστιν home invasion από την ανάποδη με τους ήρωες να εισβάλλουν στο σπίτι του δράστη. Βέβαια το «Bad Samaritan» εγκαταλείπει πολύ νωρίς τα home invasion μοτίβα και εξελίσσεται σε μια συναρπαστική περιπέτεια τρόμου και σαδισμού που καθηλώνει τον θεατή στην οθόνη του.

Η ιστορία κυλάει ευέλικτα, οι ηθοποιοί δίνουν δυνατές ερμηνείες και η αγωνία συνεχώς βρίσκεται στα ύψη. Παρότι το «Bad Samaritan» στηρίζεται κατά πολύ στο σαδιστικό και πανούργο μυαλό του μανιακού δολοφόνου, δεν είναι τόσο αιματηρό σαν φιλμ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι σοκαριστικό. Οι νοσηρές ιδέες του παρανοϊκού και οι έξυπνα σκηνοθετημένες σκηνές τρόμου εγγυώνται καρδιοχτύπια και πετάγματα.

Οι τρεις πρωταγωνιστές, δηλαδή ο παρανοϊκός, ο διαρρήκτης και η αιχμάλωτη του παρανοϊκού κατάγονται από τα βρετανικά νησιά αλλά για τις ανάγκες της ταινίας υιοθέτησαν αμερικάνικη προφορά.

Τα πιο βασικά αλλά ευτυχώς λίγα προβλήματα εντοπίζονται στο σενάριο το οποίο περιστασιακά καταφεύγει σε αναληθοφανείς σκηνές δράσης και ενέργειες των χαρακτήρων. Άλλοτε πετάει στα σκουπίδια ορισμένες καλές ιδέες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν περαιτέρω.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρώτη έρευνα που πραγματοποιεί ένας αστυνομικός μέσα στο σπίτι του μανιακού. Αρχικά δίνεται η εικόνα ότι ο εν λόγω αστυνομικός θα επανέλθει με κάποιες νέες ανακαλύψεις αλλά η ταινία τον ξεφορτώνεται μετά απ’ αυτήν την ενδιαφέρουσα σεκάνς της έρευνας στο σπίτι του εγκλήματος.

Επίσης, η διάρκεια του «Bad Samaritan» που φτάνει κοντά στις δύο ώρες είναι αισθητά μεγάλη. Ειδικά το φινάλε μοιάζει αδικαιολόγητα ξεχειλωμένο από χρονική άποψη. Το φιλμ μπορούσε να πει αυτά που ήθελε σε μικρότερο χρονικό διάστημα χωρίς πλατειασμούς και ανούσιες σάλτσες.

Η γενική εικόνα όμως είναι παραπάνω από ικανοποιητική και το «Bad Samaritan» θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για ένταξη στις καλύτερες ταινίες τρόμου του 2018. Αν σας αρέσουν ταινίες αιχμαλωσίας με έντονα horror στοιχεία, μη χάνετε χρόνο και δείτε τε άμεσα αυτό το συναρπαστικό φιλμ.

Θετικά: Ενδιαφέρουσα υπόθεση, καλή ηθοποιία, πλούσιο σασπένς, προσεγμένη σκηνοθεσία, φρέσκο σενάριο.

Αρνητικά: Μερικές αστοχίες και υπερβολές του σεναρίου, η μεγάλη διάρκεια της ταινίας.

Συμπέρασμα: Μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου με αιχμαλωσία και σαδιστή μανιακό των τελευταίων ετών.

Βαθμός:

Gore:

👆 Οι καλύτερες σκηνές (spoilers):
  1. Η πρώτη ξαφνική επαφή του διαρρήκτη με την φυλακισμένη κοπέλα στο σπίτι του παρανοϊκού.
  2. Ο άγριος ξυλοδαρμός της φιλενάδας του πρωταγωνιστή διαρρήκτη από τον μανιακό.
  3. Η βίαιη επίθεση του μανιακού στον κολλητό φίλο του πρωταγωνιστή.
Exit mobile version