Reviews
Διαβάζετε
Wrong Turn 6: Last Resort
1

Wrong Turn 6: Last Resort

από Horrormovies.gr22/11/2014

Λάθος Στροφή 6: Το Τελευταίο Καταφύγιο

Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «Wrong Turn 6: Last Resort» μια παρέα φίλων πηγαίνει στο απομακρυσμένο ξενοδοχείο Hobbs Hill, στους δασώδεις λόφους της Δυτικής Βιρτζίνια. Το ξενοδοχείο το οποίο έχει κληρονομήσει ένας άνδρας από την παρέα, κρύβει ένα εφιαλτικό μυστικό όπως και η γύρω περιοχή.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2014

Σκηνοθεσία

Valeri Milev

Παραγωγή

Jeffery Beach, Phillip Roth

Σενάριο

Frank H. Woodward

Συγγραφέας

Alan B. McElroy

Ηθοποιοί

Anthony Ilott, Chris Jarvis, Aqueela Zoll, Sadie Katz

Μουσική

Claude Foisy

Γνωστή και ως

Wrong turn 6

Σλόγκαν

The family needs new blood

Γλώσσα

Αγγλικά

Προϋπολογισμός

$1.200.000

Διάρκεια

91 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Είναι ένα από τα μακροβιότερα franchise της νεότερης εποχής στη σκηνή του τρόμου. Το Wrong Turn franchise ξεκίνησε δυναμικά στο πρώτο μισό των 00s αλλά κάπου στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας άρχισε να χαλάει – από το 3ο μέρος δηλαδή και μετά. Έκτοτε κανένα από τα sequels -που ουσιαστικά αποτελούν prequels των τριών πρώτων ταινιών- δεν κατάφερε να κερδίσει τη συμπάθεια του πολυπληθούς horror κοινού όντας εξαιρετικά μέτριες δουλειές στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Φτάσαμε αισίως λοιπόν και στο 6ο φιλμ της σειράς που ονομάζεται «Wrong Turn 6: Last Resort» και έσκασε μύτη τον Οκτώβρη του 2014 έχοντας προκαλέσει ήδη τα πρώτα αρνητικά σχόλια. Και πώς θα μπορούσε να κάνει αλλιώς όταν πλέον δεν έχει να παρουσιάσει καμία πραγματικά φρέσκια ιδέα ή όταν ο θεατής ξέρει από πριν τι θα παρακολουθήσει; Δυστυχώς το 6ο αυτό φιλμ συνεχίζει την παράδοση της μετριότητας που έχτισαν οι 3 προηγούμενες ταινίες ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τους σιχαμερούς κανίβαλους που κάποτε όλοι αγαπήσαμε αλλά πλέον μπουχτίσαμε να βλέπουμε.

wrong turn 6 review

Η ταινία αντιμετώπισε προβλήματα με τη δικαιοσύνη καθώς χρησιμοποίησε χωρίς άδεια την φωτογραφία μιας πραγματικά εξαφανισμένης κοπέλας.

Η τυπική υπόθεση επικεντρώνεται σε μια παρέα νεαρών φίλων που επισκέπτονται ένα ξεχασμένο ξενοδοχείο στους απομακρυσμένους λόφους της Δυτικής Βιρτζίνια. Το ξενοδοχείο έχει κληρονομήσει ένας εκ των φίλων της παρέας και διευθύνεται από ένα ιδιόρρυθμο ζεύγος συντηρητών. Το ξενοδοχείο όμως δεν είναι αυτό που φαίνεται αφού στην πραγματικότητα αποτελεί προκάλυμμα για τη δράση των φονικών κανίβαλων και όχι μόνο. Οι νεαροί επισκέπτες αρχίζουν να δολοφονούνται άγρια και σταδιακά αποκαλύπτεται ο σκοτεινός ρόλος του προσωπικού του ξενοδοχείου…

Τα συνήθη slasher μοτίβα είναι βασικό χαρακτηριστικό του «Wrong Turn 6: Last Resort». Ο δείκτης αιματοχυσιών φτάνει στα ύψη και οι αποτρόπαιοι φόνοι εντυπωσιάζουν με την ευρηματικότητά τους (δείτε και πιο κάτω τα highlights για να πάρετε μια γεύση). Όμως συνολικά η ταινία χωλαίνει, ειδικά στο σεναριακό και ερμηνευτικό μέρος. Δίνει την αίσθηση της αχρείαστης και πράγματι έτσι είναι. Θα ήταν προτιμότερο να γύριζαν ένα νέο slasher με εντελώς νέους κακούς παρά να ξανασερβίρουν το αποκρουστικό τρίο των ασχημομούρηδων βλαχαδερών σε νέες ανέμπνευστες περιπέτειες. Δείτε το μόνο αν κόβετε φλέβες για το franchise ή αν αρέσκεστε στα πλούσια και νοσηρά λουτρά αίματος…


wrong turn 6 movie

wrong turn 6

wrong turn 6 2014

wrong turn 6 poster


Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Ο εντυπωσιακός διπλός φόνος στο ξεκίνημα με ένα βέλος να διαπερνά το πρόσωπο του ενός θύματος από τα πλάγια ενώ το άλλο αποκεφαλίζεται αφού πρώτα έχει χάσει την όρασή του από μπήξιμο κοφτερού σύρματος στα μάτια του!
  • Ο ανατριχιαστικός διαμελισμός μιας γυναίκας πάνω σε ένα τελετουργικό τραπέζι!
  • Ο αποτρόπαιος φόνος ενός μπούλη στου οποίου τα οπίσθια εισάγεται μάνικα πυρόσβεσης!
  • Ο «αισθησιακός» φόνος ενός άνδρα με πνιγμό κατά τον οποίο η γυναίκα-θύτης ερεθίζεται καβαλώντας το μαξιλάρι με το οποίο τον πνίγει!

Θετικά

Φοβερό αιματοκύλισμα με πληθώρα σοκαριστικών φόνων, ψήγματα παρανοϊκής ατμόσφαιρας, μια μικρή έκπληξη προς το φινάλε, καλά εφέ.

Αρνητικά

Πολλές μέτριες ερμηνείες, έλλειψη φρεσκάδας και καινοτόμων ιδεών.

Αξιολόγηση
Βαθμολογία
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Οι φίλοι του splatter θα ικανοποιηθούν. Όχι όμως και το κοινό τρόμου εν γένει αφού το 6ο μέρος του franchise παραμένει στα επίπεδα της μετριότητας όπως πολλά από τα sequels της δυναμικής αρχικής ταινίας.

Βαθμολογία
You have rated this
Συντάκτης
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.