The Fades – Εγκλωβισμένες Ψυχές (2011)

0
36
the fades

Ωχροί εναντίον Αγγελικών και ενός χαρισματικού εφήβου που έχει επιλεχτεί να προστατέψει την ανθρωπότητα από τις εισβολές των δαιμονίων που δεν λεν να εγκαταλείψουν τον κόσμο των ζωντανών. Αυτό είναι με λίγα λόγια όλο το ζουμί της mini σειράς του BBC που προβλήθηκε το 2011 στη Μεγάλη Βρετανία και το 2012 στις ΗΠΑ.

Στα έξι επεισόδια της σειράς παρακολουθούμε την αλλόκοτη περιπέτεια του νεαρού Paul ο οποίος βλέπει μυστηριώδη όνειρα με σκοτεινή φύση καθώς και αποκρουστικές μορφές δαιμονικών πνευμάτων (Ωχροί) που εποφθαλμιούν τον κόσμο των ζωντανών. Όταν ένας από τους δαίμονες καταφέρνει να διεισδύσει με σάρκα και οστά στον ανθρώπινο κόσμο, ο Paul, η οικογένειά του και οι φίλοι του θα βρεθούν σε μια επικίνδυνη δίνη γεγονότων που σταδιακά απλώνονται σε όλη την πόλη.

Παράλληλα μια ομάδα Αγγελικών, δηλαδή ξεχωριστών ανθρώπων σαν τον Paul, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους δαίμονες αναγνωρίζοντας πως κλειδί για την επιτυχία της σύγκρουσης είναι ο νεαρός Paul. Πράγματι ο νεαρός που ακόμα κατουριέται στον ύπνο του αποκτά μυστηριωδώς εκπληκτικές υπερφυσικές δυνάμεις που τρομάζουν τους δαίμονες και φαίνονται καθοριστικές για την έκβαση της μάχης. Θα καταφέρει όμως να σταματήσει την επερχόμενη επέλαση των Ωχρών και ποιο τίμημα πρέπει να πληρώσει;

the fades 2011

Horror Trivia
Το «The Fades» είναι η δέκατη σεναριακή δουλειά του σεναριογράφου και δημιουργού της σειράς Jack Thorne. Ο Βρετανός σεναριογράφος είναι ιδιαίτερα παραγωγικός στην βρετανική τηλεόραση έχοντας γράψει δραματικές κυρίως σειρές όπως «This Is England ’86», «This Is England ’88» και «Casts Off».

Μπορεί τα παραπάνω να ακούγονται λίγο παιδιάστικα, όμως πιστέψτε με, το «The Fades» είναι μια σειρά που καταφέρνει να συνδυάσει επιτυχώς fantasy στοιχεία με supernatural τρόμο σε μια αξιοπρεπή ιστορία. Επιπλέον προστίθενται και μερικές πινελιές κωμωδίας -κυρίως μέσω του ξεκαρδιστικού έγχρωμου φίλου του Paul- που κάνουν τη ροή της σειράς ακόμα πιο ευχάριστη. Δεν λείπουν όμως και οι δραματικές στιγμές με έντονες συγκινήσεις.

Οι όψεις των δαιμόνων είναι φρικιαστικές χάρη στο εξαιρετικό make-up. Κάποια εφέ όμως μοιάζουν λίγο παρωχημένα όπως οι φωτεινές δέσμες που παράγει ο ήρωας Paul από τα χέρια του. Ψεύτικα μοιάζουν και τα φτερά του. Η δράση κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα όπως και οι ερμηνείες. Το σενάριο είναι γενικά καλογραμμένο αλλά όχι απαλλαγμένο από ελαττώματα.

Προτείνω λοιπόν να τσεκάρετε το «The Fades» ειδικά αν σας αρέσουν τα supernatural θέματα που πραγματεύεται. Τα έξι επεισόδια (50 λεπτά έκαστο) του μοναδικού ως τώρα κύκλου βλέπονται πολύ εύκολα και υπόσχονται ψυχαγωγία, σασπένς, συγκίνηση αλλά και τρόμο.

Photos

the fades tv series

the fades harris

Posters

the fades dvd

Trailer

Links

Rotten Tomatoes
Wikipedia
Imdb

Προηγούμενο άρθροWolvesbayne
Επόμενο άρθροDevil Seed
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.

Απάντηση