Ο τρομακτικός κλόουν Pennywise

Το Αυτό ξεπροβάλλει εκεί που δεν το περιμένεις. Παίρνει μορφές ανθρώπων, εμφανίζεται και εξαφανίζεται, σε τρομοκρατεί και παγώνει το αίμα σου. Παίρνει κυρίως, τη μορφή ενός κλόουν και εκμεταλλεύεται τα ανυποψίαστα θύματά του, εκμεταλλευόμενος τους φόβους των μικρών παιδιών. Ντυμένος ως κλόουν, αγαπημένου ήρωα των παιδιών, καταφέρνει να τα ξεγελάσει τα πείθει πως είναι φίλος τους μέχρι να τα αρπάξει στο σκοτάδι. Εμφανίζεται μέσα σε σπίτια, αναδύεται από υπονόμους, παίρνει μορφές ανθρώπων.

Ο διάσημος κλόουν Pennywise the dancing clown (το Αυτό όπως μεταφράζεται στα Ελληνικά), είναι μία από τις γνωστότερες μορφές τρόμου, αποκύημα του μυαλού του τεράστιου συγγραφέα λογοτεχνίας τρόμου, Stephen King, το οποίο έκανε την εμφάνισή του στο ομώνυμο λογοτεχνικό βιβλίο. Παραμένει ένας από τους πιο τρομακτικούς κλόουν της σύγχρονης pop κουλτούρας με τον τύπο να τον διεθνή τύπο να τον χαρακτηρίζει ‘’έναν από τους πιο τρομακτικούς κλόουν που εμφανίστηκαν στη μεγάλη οθόνη.’’

Παραμένει μία από τις πιο τρομακτικές μορφές τρόμου του κινηματογράφου και της λογοτεχνίας. Ο Stephen King με το διεισδυτικό του μυαλό, καταφέρνει με την άγρια μορφή ενός κλόουν, να καταδείξει τους φόβους και τη σκοτεινή πλευρά που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Η κινηματογραφική του μεταφορά με τον τίτλο It, υπήρξε σε δύο εκδοχές: η μεταφορά του 1990 με τον Τιμ Curry στον ομώνυμο ρόλο, δίνοντας μία αψεγάδιαστη ερμηνεία και στο It του 2017 με τον Bill Skarsgård στο ρόλο του Pennywise. Επιπροσθέτως, μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση το 1998 με τον ηθοποιό Lilliput στον ρόλο του κακού κλόουν. Ο Pennywise ενέπνευσε τηλεοπτικές εκπομπές και παιδικές σειρές, όπως τους Simpsons, να τον αναπαραστήσουν.

Ο Pennywise είναι ένας κλόουν που κατάφερε να αναδείξει τα μύχια της ψυχής μας και τις αδυναμίες μας, κατόρθωσε να μας απογυμνώσει από όλα αυτά που θάβουμε μέσα στο ασυνείδητο μας. Μα πάνω από όλα, μας έδειξε πως όταν ενωθούν οι άνθρωποι, μπορούν να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο, όσο πελώριος και αδιαπέραστος και αν φαίνεται πως είναι.

pennywise scary

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Μαρία Σκαμπαρδώνη
Μαρία Σκαμπαρδώνη
Είμαι λάτρης του διαβάσματος και μελετώ Φιλοσοφία και Ψυχολογία από πολύ μικρή ηλικία. Το γράψιμο είναι για εμένα η φυγή μου, όλη μου η ζωή. Όσο ζω, θα γράφω για κάθε τι που με προβληματίζει και θέλω αυτή μου την αγάπη να την αισθανθούν και άλλοι άνθρωποι.
Τελευταία άρθρα
 


Μπορεί να σας αρέσει