Συχνές ερωτήσεις

Ποιοι είμαστε;

Κατ' αρχήν είμαστε λάτρεις των ταινιών τρόμου από πολύ παλιά! Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς! Κάθε συντάκτης του horrormovies.gr διαθέτει την ξεχωριστή προσωπικότητά του και έχει τις ειδικότερες προτιμήσεις του αλλά ο κοινός παρονομαστής είναι η αγάπη για το cinema τρόμου και τα σχετικά με αυτό.

Πότε ιδρύθηκε το horrormovies.gr;

Τον Αύγουστο του 2013. Ωστόσο, η ιδέα μεταξύ των ιδρυτικών μελών ήταν αρκετά παλιότερη.

Γιατί δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα;

Το horrormovies.gr δημιουργήθηκε για να καλύψει ένα κενό που υπήρχε στο χώρο του ελληνικού διαδικτύου όσον αφορά τις ταινίες τρόμου. Οι φίλοι του τρόμου στη χώρα μας είναι πολλοί και συνεχώς γίνονται περισσότεροι. Επομένως κρίναμε απαραίτητο να φτιάξουμε έναν ελληνόγλωσσο ιστότοπο αφοσιωμένο στον horror κινηματογράφο που θα αποτελεί το καθημερινό «στέκι» των Ελλήνων θεατών. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι η χρόνια ενασχόλησή μας με τον τρόμο, μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε ενημέρωση για ταινίες και γεγονότα του horror genre που δύσκολα θα έφταναν στο ελληνικό κοινό.

Το horrormovies.gr επικεντρώνεται αποκλειστικά σε ταινίες τρόμου;

Το μεγαλύτερο ποσοστό ταινιών που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα μας αλλά και το περιεχόμενο των ειδήσεών μας αφορούν ταινίες τρόμου. Ωστόσο, μια δεύτερη μεγάλη κατηγορία που μας απασχολεί είναι και τα θρίλερ τα οποία συχνά φλερτάρουν με τον τρόμο. Ενίοτε οι ταινίες τρόμου και τα θρίλερ είναι αλληλοσυμπληρούμενες έννοιες.

Πόσο συχνά ανανεώνεται το περιεχόμενο της ιστοσελίδας;

Προσπαθούμε να ανανεώνουμε συχνά το περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διαβάζετε νέα άρθρα σε καθημερινή βάση ή σε ένα διάστημα 2-3 ημερών. Θέλουμε να παρέχουμε στους αναγνώστες μας τις σημαντικότερες ειδήσεις όσο συχνότερα γίνεται ενώ μας ενδιαφέρει να αναρτιούνται σχετικά συχνά και κριτικές ταινιών. Ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι η ροή της ιστοσελίδας πρέπει να διαθέτει μια ομαλότητα ώστε ο αναγνώστης να μην βομβαρδίζεται με πληθώρα πληροφοριών που ενδεχομένως θα κούραζαν ή θα απέτρεπαν την εστίαση της προσοχής του.

Ποιες είναι οι πηγές απ’ όπου αντλείτε τα άρθρα σας;

Πηγές για τα άρθρα μας είναι κυρίως το διεθνές διαδίκτυο. Περιστασιακά όμως μπορεί να υπάρξει και άλλη διαθέσιμη πηγή όπως έντυπα, τηλεοπτική ενημέρωση ή πληροφόρηση διαμέσου ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Οι πηγές δίνονται στο τέλος κάθε είδησης.

Υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια ή περιορισμοί στις κριτικές ταινιών που επιλέγετε να παρουσιάσετε;

Το βασικό κριτήριο είναι να έχουμε να κάνουμε με ταινία τρόμου ή θρίλερ. Εφόσον πληρείται το παραπάνω κριτήριο όλα τα είδη ταινιών τρόμου ή θρίλερ από οποιαδήποτε χρονική περίοδο είναι ευπρόσδεκτα. Μπορεί όταν κυκλοφορεί μια νέα πολυδιαφημισμένη ταινία τρόμου να της δώσουμε προτεραιότητα στο πρόγραμμα των κριτικών μας αλλά προσπαθούμε να μην υποβαθμίζονται και οι ταινίες που κυκλοφόρησαν παλιότερα.

Είναι μόνο ταινίες αντικείμενο της ιστοσελίδας;

Ο μεγάλος όγκος άρθρων αφορά ταινίες και κριτική ταινιών. Επίσης οι σειρές τρόμου και θρίλερ μας απασχολούν συχνά. Ενίοτε θα βρείτε άρθρα και για άλλες μορφές τέχνης και ψυχαγωγίας που σχετίζονται με τον τρόμο όπως video games, βιβλία, μουσική και αφιερώματα σε δημιουργούς και ηθοποιούς του cinema τρόμου. Πάντα υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω επέκταση των πεδίων της ιστοσελίδας αλλά ο κύριος όγκος θα καλύπτεται από ταινίες τρόμου.

Μπορώ να συμμετέχω στη συγγραφική ομάδα;

Φυσικά αλλά πρώτα θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail στο info@horrormovies.gr ώστε να ενημερωθείτε για τις απαραίτητες λεπτομέρειες. Συστήνεται να μας αποστείλετε ένα άρθρο ή κριτική σας ως δείγμα. Οι κριτικές θα πρέπει να έχουν την standard δομή που έχουν οι κριτικές της ιστοσελίδας μας. Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε αν έχετε κάποια δυσκολία στη συνολική διαμόρφωση της κριτικής.

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.