Games
Διαβάζετε
Dying Light – Survival Horror Video Game (2015)
Review

Dying Light – Survival Horror Video Game (2015)

από 26/05/2015

Το «Dying Light» είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι τρόμου που χρησιμοποιεί το διαδεδομένο θέμα της αποκάλυψης των ζόμπι στο πλαίσιο μιας αγωνιώδους ιστορίας επιβίωσης που κρύβει πολλούς και ποικίλους κινδύνους…ειδικά τη νύχτα!

Επισκόπηση
ΕΙΔΟΣ

Survival Horror

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Techland

ΕΚΔΟΤΗΣ

Warner Bros. Interactive Entertainment

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

2015

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
ΥΠΟΘΕΣΗ
8.2
GAMEPLAY
8.6
8.4
Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Η γνώμη σας;
Μου αρέσει
Δεν μου αρέσει
0%
ΚΡΙΤΙΚΗ

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο ισχυρό χαρτί της Techland. Η παραγωγική εταιρεία που ανέπτυξε μεταξύ άλλων το πολύ καλό survival horror video game «Dead Island» παραδίδει άλλο ένα δυναμικό παιχνίδι για τους φίλους του ιδιώματος. Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο για Microsoft Windows, Linux, PlayStation 4 και Xbox One.

Η υπόθεση του «Dying Light» περιστρέφεται γύρω από έναν μυστικό πράκτορα που αποστέλλεται στην ζώνη καραντίνας μιας πόλης ονόματι Harran, όπου ένας μυστηριώδης ιός έχει μετατρέψει μεγάλος μέρος του πληθυσμού σε αιμοβόρα ζόμπι. Ο πράκτορας πρέπει να βρει ένα πολύ σημαντικό αρχείο το οποίο χρησιμοποιεί ένας ισχυρός άντρας ονόματι Kadir Suleiman για να εκβιάζει τις Αρχές. Στην πόλη δρουν επίσης συμμορίες ληστών που αποσπούν τον βοηθητικό εξοπλισμό που στέλνει από τον αέρα ο Οργανισμός Βοήθειας. Εκτός δηλαδή από τα ζόμπι, ο ήρωας πρέπει να αντιμετωπίσει και την απειλή των ληστών του Harran.

Το παιχνίδι είναι εξαιρετικό διαθέτοντας μια σειρά αξιοσημείωτων ιδιαιτεροτήτων. Για παράδειγμα ο δυναμικός κύκλος μέρας και νύχτας όπου στην δεύτερη τα ζόμπι γίνονται πολύ πιο επικίνδυνα και γρήγορα αναγκάζει τον παίχτη να παίξει με σύνεση και σχεδιασμό. Το πρωί θα δώσει σημασία στην συλλογή προμηθειών και κατασκευή όπλων ή στήσιμο παγίδων ενώ το βράδυ πρέπει να καταφέρει να επιβιώσει μέχρι το επόμενο πρωί είτε πολεμώντας τα ζόμπι είτε αποφεύγοντας τα όπου είναι δυνατό. Εξού και η ατάκα «Good Night, Good Luck» του παιχνιδιού αφού τη νύχτα ο κίνδυνος μεγεθύνεται δραματικά!

Εντύπωση επίσης προκαλεί το εκτεταμένο σύστημα παρκούρ κινήσεων που μπορεί να κάνει ο παίχτης πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα χωρίς να λείπουν και άλλες πιο συνηθισμένες κινήσεις όπως να κατέβει γλιστρώντας σε κολώνες ή να σκαρφαλώσει σε κτίρια και συρματοπλέγματα. Ο παίχτης μπορεί να χρησιμοποιήσει ευρεία γκάμα όπλων όπως μαχαίρια, ρόπαλα του μπέιζμπολ, πιστόλια, πριόνια κ.α.

Άλλο ένα στοιχείο που κάνει το «Dying Light» συναρπαστικό είναι η ποικιλία δευτερευόντων αποστολών (αν και μερικές είναι λίγο αδιάφορες) ενώ σίγουρα το multiplayer που επιτρέπει την συνεργασία με άλλους 3 παίχτες αυξάνει τη διασκέδαση. Τα γραφικά του βρίσκονται κι αυτά σε υψηλό επίπεδο.

Συμπερασματικά, το «Dying Light» είναι ένα παιχνίδι που θα συναρπάσει τους λάτρεις του survival horror. Αν και μπορεί να σας φανεί κάπως δύσκολο στα πρώτα στάδια η συνολική αίσθηση που αφήνει είναι κάτι παραπάνω από απλά ικανοποιητική. Η ψυχαγωγία είναι εγγυημένη!

Photos

dying light cuisine dying light game Dying Light Side Quest dying light still

Posters

Dying Light Poster

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι

wikipedia   facebook   official website   Akmareul boatda (2010) on IMDb

Συντάκτης
horrormovies.gr
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.