Τρόμος κάτω από τα πεύκα στο ελληνικό short horror Magda

Η πεποίθηση ότι τα ελληνικά φιλμ τρόμου μικρού μήκους δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις αντίστοιχες ξένες παραγωγές, τείνει να εδραιωθεί στο φάσμα των απόψεών μας. Συνεχώς κάνουν την εμφάνισή τους ενδιαφέροντα ντόπια φιλμ, γυρισμένα με όρεξη και μεράκι από τολμηρούς και φιλόδοξους κινηματογραφιστές της χώρας μας.

Σε αυτά ανήκει και το πρόσφατο «Magda» (2020) των Δημήτρη Γαλατά και Φραγκίσκου Αραπάι. Το φιλμ γυρίστηκε εν μέσω καραντίνας και αποκόμισε πολλές διακρίσεις σε διάφορα φεστιβάλ όπου φιλοξενήθηκε όπως το βραβείο καλύτερου θρίλερ στο «The thing in the Basement Film Festival» του 2021 και η δεύτερη θέση στο Couch Film Festival του Καναδά.

Με ελάχιστο προϋπολογισμό οι δημιουργοί του «Magda» κατάφεραν να φτιάξουν ένα ανατριχιαστικό φιλμ με ξεχωριστό χαρακτήρα. Ένα απομονωμένο δασώδες περιβάλλον κάτω από τα πεύκα. Ένα απόκοσμο άγαλμα με ανθρωπόμορφη αλλά ασαφή όψη που σε αγριεύει. Αργόσυρτη, απειλητική μουσική στο background. Μια ανυποψίαστη νεανική παρέα που αψηφά τον τρομακτικό θρύλο για το άγαλμα. Ένα αθώο παιδικό παιχνίδι μετατρέπεται σε εφιάλτη για τους συμμετέχοντες.

magda short horror movie

Αυτά τα σχετικά απλά «υλικά» κατασκευής του φιλμ αξιοποιούνται με επιδέξιο τρόπο παράγοντας αρχικά ένα κλίμα ανησυχίας και στη συνέχεια μια σειρά βίαιων γεγονότων supernatural υφής που οδηγούν στην παράνοια. Οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν απλή γλώσσα και «χύμα» εκφράσεις κι αυτό προσδίδει περισσότερο ρεαλισμό στα δρώμενα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από απλώς ικανοποιητικό.

Ήταν ένα φιλμ που ευχαριστηθήκαμε και πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι λάτρεις των short horror φιλμ θα το ευχαριστηθούν. Μπράβο σε όλη την ομάδα του «Magda» για την πολύ καλή προσπάθεια και την ωραία ιδέα με το άγαλμα μέσα στο δάσος. Ευχόμαστε στην παρέα ακόμα καλύτερες horror στιγμές στο μέλλον.

Cast: Μιχάλης Γεωργόπουλος, Δέσποινα Νικολάκακη, Ανθή Μπίτσικα, Δέσποινα Δοργιάκη, Θανάσης Μακαράτζης

Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.

Latest articles

 


Related articles

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ