Οι Παραγωγοί της Platinum Dunes προσβλέπουν σε νέο Friday the 13th

Να μια είδηση που ενδιαφέρει τους φίλους του Friday the 13th και του θρυλικού Jason. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις των παραγωγών της Platinum Dunes Andrew Form και Brad Fuller υπάρχει διάθεση και έντονη επιθυμία εκ μέρους τους να δημιουργήσουν ένα ακόμα φιλμ στο franchise του Friday the 13th.

Το τελευταίο φιλμ του franchise με το οποίο είχαν εμπλακεί ήταν το reboot του 2009 ενώ από τότε έχουν ετοιμαστεί 4 διαφορετικά σενάρια, ένα που αποτελεί sequel της ταινίας του 2009 ενώ τα άλλα τρία είναι ξεχωριστές εκδοχές ενός reboot.

Το αγκάθι στη δημιουργία ενός ακόμα Friday the 13th είναι ότι αυτήν την περίοδο ο σκηνοθέτης της original ταινίας Sean S. Cunningham βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον τότε σεναριογράφο Victor Miller για το ποιος θα λάβει τα αποκλειστικά δικαιώματα της ταινίας.

Πάνω σ’ αυτά τα θέματα ο Andrew Form έκανε τις εξής δηλώσεις στον ιστότοπο του We Got This Covered:

Υπάρχει η μήνυση σε εξέλιξη και το θέμα των δικαιωμάτων έχει μπερδευτεί λίγο. Αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εμπλακούμε και πιστεύουμε με όλη μας την καρδιά ότι μια άλλη εκδοχή, μια άλλη ενσάρκωση του Friday the 13th, πρέπει να υλοποιηθεί και να δοθεί στο κοινό και θα προσπαθήσουμε με κάθε μέσο να το πραγματοποιήσουμε. Κάθε χρόνο κοιτάμε το πρόγραμμα και λέμε «Πότε θα γίνει το επόμενο Friday the 13th; Πότε μπορούμε να έχουμε έτοιμη την ταινία; Αγαπάμε τον Jason και ελπίζουμε ότι θα κάνουμε άλλο έναν..

Andrew Form

Στην πραγματικότητα από όλα τα κλασικά horror franchise με τα οποία έχει ασχοληθεί η Platinum Dunes (The Texas Chainsaw Massacre, A Nightmare on Elm Street, The Amityville Horror κλπ.), το Friday The 13th είναι αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο να επαναφέρουν.

Εξού και η πρόσθετη δήλωση του Andrew Form:

Το Friday the 13th είναι ένα και μοναδικό για εμάς, επειδή ήμασταν τόσο κοντά στο να γυρίσουμε αυτή την εκδοχή πριν ενάμιση χρόνο περίπου και μας άρεσε το σενάριο που είχαμε γράψει. Πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό από ό, τι έχουμε κάνει στο παρελθόν με εξαίρεση το Teenage Mutant Ninja Turtles… Ελπίζουμε να κάνουμε άλλη μια ταινία Turtles. Αλλά νομίζω ότι ο Jason είναι η προτεραιότητα για εμάς τώρα και θέλουμε πολύ να τον ετοιμάσουμε.

Andrew Form

Μάλιστα. Σίγουρα το θέμα θα πάρει πολύ χρόνο ακόμα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στα δικαιώματα. Από την άλλη, δηλώσεις σαν κι αυτές κάνουν όλο και πιο πιθανή τη δημιουργία ενός ακόμα Friday the 13th στο μέλλον.

Αλήθεια όμως πόσοι από τους fans του franchise θα ήθελαν άλλη μια ταινία με τον Jason; Μήπως έχει κουράσει πια η επαναφορά κλασικών horror κακών στο νεότερο cinema τρόμου; Αναμένουμε τα σχόλια και τις απόψεις σας.

Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.

Latest articles

Beneath Us Review

Baghead Review

 


Related articles

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ