Όλα όσα ξέρουμε και πρώτο trailer για το Alien: Covenant

Πολύ σύντομα μετά την έλευση του Prometheus (2012) που ήταν το πρώτο prequel της θρυλικής ταινίας Alien του Ridley Scott οι φήμες για sequel κυκλοφορούσαν συνεχώς. Τελικά η δημιουργία του sequel πήρε τον σίγουρο δρόμο κάπου μέσα στο 2013 αλλά υπήρχαν ακόμα πολλές λεπτομέρειες που έπρεπε να διευθετηθούν. Στο διάστημα μεταξύ 2015-2016 είχαμε πολλές σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά το cast, την έναρξη των γυρισμάτων, την περίοδο κυκλοφορίας, τον τίτλο της ταινίας κ.α.

Ας τα βάλουμε όμως σε μια σειρά. Ο Ridley Scott θα είναι -όπως αναμενόταν- ο σκηνοθέτης του Alien: Covenant όπως είναι ο τελικός τίτλος (και όχι Alien: Paradise Lost όπως είχε διαρρεύσει πρωτύτερα). Θα είναι επίσης και παραγωγός μαζί με μερικούς ακόμα εξέχοντες παραγωγούς (Mark Huffman, Michael Schaefer, Walter Hill κ.α.). Το σενάριο έχει γράψει ο υπερδραστήριος σεναριογράφος John Logan το όνομα του οποίου συναντάμε μεταξύ άλλων στα Gladiator, The Last Samurai, Sweeney Todd, The Aviator, Skyfall και σε πολλά ακόμα διάσημα φιλμ υψηλού προφίλ.

Πολλά δυνατά ονόματα συναντάμε στο πλούσιο cast. Αυτό περιλαμβάνει τους Michael Fassbender (είχε πρωταγωνιστήσει και στο Prometheus), Katherine Waterston, Danny McBride, Billy Crudup, Demián Bichir, Carmen Ejogo, Amy Seimetz, Nathaniel Dean, Jussie Smollett, Callie Hernandez, Alexander England, Benjamin Rigby, James Franco και Noomi Rapace.

Όσον αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας, αυτή έχει προσδιοριστεί για τις 19 Μαΐου 2017 (ημερομηνία ΗΠΑ), πιο νωρίς δηλαδή από τον Αύγουστο του 2017 που είχε οριστεί αρχικά. Η διανομή γίνεται από την 20th Century Fox. Στην Ελλάδα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ημερομηνία κυκλοφορίας και γνωρίζουμε μόνο ότι η διανομή θα γίνει από την Odeon. Θα επανέλθουμε σ’ αυτό το θέμα όταν γνωστοποιηθεί κάτι.

Η υπόθεση συνδέεται με το Prometheus. Το πλήρωμα ενός διαστημικού σκάφους φτάνει στον πλανήτη όπου διαδραματίστηκαν τα συνταρακτικά γεγονότα του Prometheus. Αν και αρχικά στα μέλη του πληρώματος δίνεται η εντύπωση ότι ο πλανήτης είναι κάτι σαν παράδεισος, στη συνέχεια ανακαλύπτουν έντρομοι ότι είναι ένας σκοτεινός και πολύ επικίνδυνος κόσμος. Όταν μια απόκοσμη απειλή κάνει την εμφάνισή της, οι ήρωες πρέπει να βρουν τρόπο διαφυγής από τον τρομερό εφιάλτη.

Αλλά το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Οι ιθύνοντες πίσω από την ταινία αποφάσισαν να μας κάνουν ένα χριστουγεννιάτικο δώρο. Ναι σωστά μαντέψατε. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο trailer του Alien: Covenant το οποίο συνοδεύει την είδησή μας. Απολαύστε το και κάντε υπομονή (όσο γίνεται τουλάχιστον) μέχρι την έλευση μιας από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του 2017.

Άραγε θα δοθούν οι απαντήσεις που μας χρωστάει ο Ridley Scott και τα διαχρονικά κινηματογραφικά του πονήματα γύρω από το μύθο του Alien; Θα το μάθουμε στο κοντινό μέλλον…

https://www.youtube.com/watch?v=g6dJzY1OjkE

alien covenant poster

Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.

Latest articles

Beneath Us Review

Baghead Review

 


Related articles

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ