47 Meters Down

In The Deep

Θυμάστε εκείνη τη φοβερά αγωνιώδη σκηνή από τα «Σαγόνια του Καρχαρία» (1975) όπου ο ωκεανογράφος υποδυόμενος από τον Richard Dreyfuss κατέβηκε στη θάλασσα μέσα σ’ ένα ειδικά διαμορφωμένο κλουβί προσπαθώντας να ναρκώσει τον καρχαρία; Ε λοιπόν το 47 Meters Down δανείζεται την συγκεκριμένη σκηνή και φτιάχνει μια τρομακτική ιστορία που περιστρέφεται γύρω από μια ανάλογη περίπτωση.

Αντί του ωκεανογράφου μέσα στο κλουβί τοποθετούνται δύο νεαρές κοπέλες που κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο Μεξικό αποφάσισαν να επιχειρήσουν κάτι πιο επισφαλές αναζητώντας νέες περιπέτειες και συγκινήσεις. Και όπως ήταν αναμενόμενο το ατύχημα συμβαίνει (το βαρούλκο που τις κράταγε σπάει) και οι άτυχες αδερφές παγιδεύονται στον βυθό μέσα στο κλουβί με ελάχιστο οξυγόνο στις μπουκάλες τους.

in the deep

Οι δύο πρωταγωνίστριες Mandy Moore και Claire Holt εκπαιδεύτηκαν στο scuba diving ειδικά για αυτήν την ταινία.

Η συνέχεια επικεντρώνεται στις προσπάθειες των γυναικών να επικοινωνήσουν με το σκάφος που τις έφερε και να βρουν έναν τρόπο να ξαναβγούν στην επιφάνεια. Οι δυσκολίες διαδέχονται η μια την άλλη με την περιπέτεια των ηρωίδων μας να παίρνει ακόμη πιο αγωνιώδεις διαστάσεις. Η αγωνία είναι το μεγάλο ατού του «47 Meters Down». Πολλές είναι οι σκηνές που σου κόβουν την ανάσα μαζί με το γενικότερο αίσθημα άγχους που αναπτύσσεται στον θεατή βλέποντας την εξαιρετικά δυσμενή θέση των πρωταγωνιστριών σ’ ένα ασφυκτικό περιβάλλον.

Η συμμετοχή των καρχαριών ανεβάζει το σασπένς αν και την θέλαμε πιο λεπτομερή και αιματοβαμμένη. Το σενάριο υποπίπτει στις αναμενόμενες υπερβολές αλλά αν τις ξεπεράσουμε το φιλμ βλέπεται ευχάριστα και σε κρατάει αγχωμένο μέχρι το φινάλε. Από ερμηνείες δεν έχουμε τίποτε ιδιαίτερο αλλά και τίποτε αρνητικό. Ορισμένοι προσωπικοί διάλογοι προκαλούν βαρεμάρα αλλά ευτυχώς είναι λίγοι σε σχέση με την δράση που κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας. Επίσης συναντάμε μια προσπάθεια παραπλάνησης από τον σεναριογράφο αλλά νομίζω ότι οι πιο υποψιασμένοι θα μαντέψουν τι πραγματικά συμβαίνει.

Συμπερασματικά, αν σας αρέσουν οι ταινίες τρόμου με καρχαρίες και με θάλασσα ή βυθό γενικότερα, δεν έχετε να χάσετε τίποτα δίνοντας μια ευκαιρία στο «47 Meters Down». Διότι μπορεί να γίνεται αφελές σποραδικά αλλά τα καλά στοιχεία του τελικά υπερτερούν και εξασφαλίζουν μια ψυχαγωγική εμπειρία για το κοινό.

claire holt sharks
mandy moore sharks
47 meters down 2017
47 meters down
47 meters down poster

Βαθμός
Συμπαθητικό φιλμ τρόμου με καρχαρίες που αποδίδει φόρο τιμής στο Jaws με το ασυνήθιστο αλλά συναρπαστικό κυρίως θέμα του.
Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή