Reviews
Διαβάζετε
Altered
0

Altered

από Horrormovies.gr02/05/2015
Επισκόπηση
Υπόθεση

Το «Altered» επικεντρώνεται στην αγωνιώδη περιπέτεια τεσσάρων φίλων που είχαν απαχθεί από εξωγήινους πριν 15 χρόνια και τώρα έχοντας αιχμαλωτίσει έναν από τους εξωγήινους θέλουν να πάρουν εκδίκηση για το θάνατο ενός ακόμα φίλου τους που είχε πεθάνει στην απαγωγή. Ο εξωγήινος όμως είναι σκληρό καρύδι και η εκδίκησή τους θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2006

Σκηνοθεσία

Eduardo Sánchez

Παραγωγή

Robin Cowie, Gregg Hale

Σενάριο

Jamie Nash, Eduardo Sánchez

Ηθοποιοί

Adam Kaufman, Catherine Mangan, Brad William Henke, Michael C. Williams, Paul McCarthy-Boyington, Misty Rosas, James Gammon, Joe Unger, John William Wright, Shea Elmore, Klaus Heesch, Matt McCann, Phil Stevenson, Eduardo Sánchez

Μουσική

Tony Cora, Exiquio Talavera

Εταιρείες Παραγωγής

Rogue Pictures, Haxan Films

Γνωστή και ως

Probed

Σλόγκαν

You know all about hunting trips, don't you?

Γλώσσα

Αγγλικά

Προϋπολογισμός

$8.000.000

Διάρκεια

88 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Από τον κατά το ήμισυ σκηνοθέτη και σεναριογράφο του ιστορικού πλέον «The Blair Witch Project» Eduardo Sanchez έρχεται αυτό εδώ το διασκεδαστικό φιλμάκι τρόμου του 2006 με την απροσδόκητα παράξενη υπόθεση. Δηλαδή αντί να πραγματεύεται το δημοφιλές μοτίβο της απαγωγής ανθρώπων από εξωγήινους, το «Altered» καινοτομεί προβάλλοντας το ανάποδο σενάριο: την απαγωγή εξωγήινου από ανθρώπους!

Τέσσερις φίλοι που στο παρελθόν είχαν πέσει θύματα απαγωγής από εξωγήινους και η ζωή τους πήρε την κάτω βόλτα, αιχμαλωτίζουν τη νύχτα σ’ ένα δάσος έναν από τους εν λόγω εξωγήινους και τον μεταφέρουν στην απομονωμένη οικία ενός από αυτούς. Ορισμένοι θέλουν να εκδικηθούν για το θάνατο του πέμπτου μέλους της παρέας (διότι όταν τους απήγαγαν ήταν πέντε) αλλά το βράδυ προμηνύεται μακρύ, δύσκολο και απρόβλεπτο για όλους. Η εκδίκηση δεν είναι τόσο απλό ζήτημα όσο νόμιζαν και τυχόν απροσεξίες μπορούν να οδηγήσουν σε αιματοχυσίες δίχως προηγούμενο. Ο εξωγήινος είναι σκληρό καρύδι…

Η αρχική ονομασία του φιλμ ήταν «Probed».

Η πρωτότυπη και αλλόκοτη αυτή υπόθεση κεντρίζει αρχικά το ενδιαφέρον με τον θεατή να αναρωτιέται πώς θα πραγματωθεί κινηματογραφικά η συγκεκριμένη ιστορία. Η αλήθεια είναι ότι η πραγμάτωση τα καταφέρνει σχετικά καλά, μάλλον επειδή κανείς δεν τοποθέτησε εξ’ αρχής πολύ ψηλά τον πήχη ούτε πήρε πολύ στα σοβαρά την κεντρική ιδέα, με αποτέλεσμα να υπάρχει περιθώριο για πιο ανάλαφρες, αυθόρμητα διασκεδαστικές καταστάσεις, για έντονη χιουμοριστική διάθεση και χαβαλεδιάρικη βία, ιδιαίτερα σοκαριστική όμως σε σημεία. Ουσιαστικά το «Altered» είναι ένα κοκτέιλ ακόρεστης βίας, καυστικού μαύρου χιούμορ, εκδίκησης και ειρωνείας. Σαν φιλμ καθίσταται συμπαθητικό με την προϋπόθεση ότι θα το δούμε με κάποια ανοχή, χωρίς υψηλές απαιτήσεις και λεπτολογίες.

Η ταινία παρά τα φανερά προβλήματά της και τις σεναριακές τρύπες καταφέρνει να σταθεί τουλάχιστον σε αξιοπρεπή επίπεδα εκμεταλλευόμενη τη νευρικότητα των χαρακτήρων της και το γενικότερο ξεφάντωμα που επικρατεί στις ενέργειές τους. Από την πλευρά του ο αιχμάλωτος εξωγήινος παρότι προσπαθεί να δείχνει κακός, είναι αρκετά τυπικός στη μορφή και γενικότερα «ψεύτικος». Δεν είναι αυτός που κερδίζει τις περισσότερες εντυπώσεις όπως θα ήταν ίσως αναμενόμενο αλλά οι γκαφατζήδες γήινοι πρωταγωνιστές που πνίγονται μέσα στην αβεβαιότητα και τα διλήμματα για το πώς πρέπει να δράσουν κάθε φορά. Από πλευράς gore το «Altered» δεν χαρίζει κάστανα και παρακολουθούμε μερικές πολύ αιματοβαμμένες σκηνές που σηκώνουν την τρίχα άσχετα αν ορισμένες προκύπτουν εντελώς ξεκάρφωτα και μέσα από ιδέες της τελευταίας στιγμής.

Δεν θα χαρακτήριζα με ευκολία καλή την συγκεκριμένη ταινία. Πιο σωστός χαρακτηρισμός είναι ίσως «αλλόκοτη», «παρανοϊκή» και «ιδιόρρυθμη». Τα κωμικά της στοιχεία επιτρέπουν μια πιο χαλαρή παρακολούθηση και ρίχνουν τις απαιτήσεις κατά πολύ. Αρκεί να έχει προετοιμαστεί κανείς κατάλληλα δηλαδή…


altered review

altered film

altered 2006

altered aliens

altered poster


Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Το αηδιαστικό βγάλσιμο και η καταστροφή ενός πομπού επικοινωνίας μέσα από τα εντόσθια του εξωγήινου!
  • Το ανατριχιαστικό ξερίζωμα των εντέρων ενός τύπου από την παρέα χωρίς την άμεση θανάτωσή του που κάνει την σκηνή ακόμα πιο βασανιστική και δυσκολοχώνευτη για την ψυχολογία μας.
  • Η σαπισμένη φιγούρα ενός ατόμου ύστερα από εξωγήινη μόλυνση. Η παραμορφωμένη του όψη προκαλεί μεγάλη αποστροφή!

Θετικά

Πρωτότυπη ιδέα, πολλές αιματοβαμμένες σκηνές, σκοτεινό περιβάλλον, ατμόσφαιρα κυβερνητικής συνωμοσίας, σχετικά πετυχημένο χιούμορ.

Αρνητικά

Μερικές σεναριακές προχειρότητες, όχι και τόσο πειστικός εξωγήινος, υπερβολικές καταστάσεις σε ορισμένα σημεία.

Αξιολόγηση
Βαθμολογία
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Ευχάριστο φιλμάκι τρόμου/sci-fi κατεύθυνσης με πρωτότυπη υπόθεση, πολλή βία και μπόλικη τρέλα.

Βαθμολογία
You have rated this
Συντάκτης
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.