Amityville: The Awakening

Amityville: Το Ξύπνημα

Κακά τα ψέματα. Το The Amityville Horror franchise είναι ίσως από τα χειρότερα και λιγότερο ενδιαφέροντα στον horror κινηματογράφο. Αν εξαιρέσουμεe τις πρώτες δύο αξιόλογες ταινίες του 1979 και του 1982, άντε και το συμπαθητικό remake του 2005, οι υπόλοιπες είναι από αδιάφορες έως πολύ κακές.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό λοιπόν είναι απορίας άξιο ποιος μπορεί να ενδιαφερόταν σοβαρά για αυτό εδώ το φιλμ -το 10ο στο franchise- που δεν είναι sequel με την αυστηρή έννοια του όρου αλλά έχοντας χαρακτήρα metafilm προσπαθεί να δείξει ότι εξελίσσεται στον πραγματικό κόσμο με τους ηθοποιούς να γνωρίζουν τις ταινίες του παρελθόντος!

Αυτό ομολογουμένως είναι πρωτότυπο και ασυνήθιστο σαν ιδέα φέρνοντας στο νου κάτι πετυχημένα projects όπως το New Nightmare (1994) του Wes Craven που ένωνε τον φανταστικό κινηματογραφικό κόσμο του “Εφιάλτη στο Δρόμο με τις Λεύκες” με τον πραγματικό κόσμο των ηθοποιών και του σκηνοθέτη σ’ ένα χορταστικό μείγμα.

Δυστυχώς όμως είναι από τις λίγες ενδιαφέρουσες ιδέες στο «Amityville: The Awakening». Πρόκειται για ένα ανιαρό φιλμ κατά κύριο λόγο με πεζές ιδέες, έλλειψη δημιουργικότητας και ελάχιστες εξάρσεις. Τα δυνατά ονόματα και οι επαγγελματικές ερμηνείες των Jennifer Jason Leigh και Bella Thorne δεν αρκούν για να σώσουν την προβληματική κατάσταση.

Το Amityville: The Awakening ήταν το πρώτο φιλμ στο franchise που προβλήθηκε στον κινηματογράφο μετά το remake The Amityville Horror του 2005.

Ενδεχομένως αν εξετάζαμε το «Amityville: The Awakening» ανεξάρτητα από το concept των ταινιών του franchise να το βλέπαμε με ελαφρώς θετικότερο μάτι. Αλλά και πάλι τα δρώμενα κατά το ξεδίπλωμα της πλοκής δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον τέτοιο που να διατηρεί την προσοχή του θεατή ούτε μπορεί να ενεργοποιήσει αισθήματα αγωνίας και τρόμου παρά σε ελάχιστες μόνο περιπτώσεις.

Είναι σοβαρό πρόβλημα να ξέρεις σχεδόν κάθε στιγμή τι θα γίνει σε μια ταινία τρόμου. Τέτοιες καταστάσεις ενοχλητικής προβλεψιμότητας συναντάμε συχνά στο φιλμ που αδυνατεί να αναπνεύσει φρέσκο αέρα όντας εγκλωβισμένο στα στεγανά των τετριμμένων ιστοριών παραφυσικού και στοιχειωμένων σπιτιών. Ανέμπνευστες επαναλήψεις σκηνών του παρελθόντος όπως η επίθεση των μυγών σ’ έναν ανυποψίαστο γιατρό απλά περνούν και δεν αγγίζουν.

Δείτε το «Amityville: The Awakening» μόνο αν είστε ένθερμος φίλος του κόσμου του Amityville και των σχετικών ταινιών (πράγμα σπάνιο μάλλον). Σίγουρα είναι καλύτερο από αρκετές ταινίες του franchise αλλά όχι επαρκές για να σταθεί μόνο του σε μια εποχή που έχουν παιχτεί όλα σχεδόν τα μοτίβα στον υπερφυσικό τρόμο και οι απαιτήσεις του κόσμου έχουν ανέβει αισθητά.

Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.

Πρόσφατα άρθρα

Το Mimic του Guillermo del Toro γίνεται τηλεοπτική σειρά

Άραγε πόσοι θυμούνται εκείνο το συναρπαστικό φιλμ τρόμου/επιστημονικής φαντασίας του 1997 του σπουδαίου Guillermo del Toro γνωστό ως «Mimic»; Το πρωτότυπο concept...

The Uninvited

Σε μια εποχή που οι μεταφυσικές-ψυχολογικές ταινίες τρόμου με φαντάσματα έβγαιναν και συνεχίζουν να βγαίνουν με το τσουβάλι, μοιραία πολλές χάνονται όντας...

Sequel του Child’s Play remake θέλει να κάνει ο Lars Klevberg

Την ώρα που ο δημιουργός του θρυλικού Child's Play Don Mancini δουλεύει πάνω σε τηλεοπτική σειρά γύρω από τον «Κούκλα του Σατανά»...

Έρχεται το Tales from the Hood 3 με τον Tony Todd

Μετά το κλασικό Tales From the Hood του 1995 και το sequel του 2018 ήρθε η ώρα για το 3ο φιλμ του...

Σχετικά άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Βασίλειος Λεοντιάδης on Ο Bruce Campbell ετοιμάζει το Bruce vs Frankenstein
Βασίλειος Λεοντιάδης on The Chalet
Βασίλειος Λεοντιάδης on Grotesque
Βασίλειος Λεοντιάδης on Link