Reviews
Διαβάζετε
Amityville: The Awakening
0

Amityville: The Awakening

από 19/04/2018

Amityville: Το Ξύπνημα

Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο Amityville: The Awakening μια οικογένεια μετακομίζει στο κακόφημο σπίτι στο Amityville. Η μητέρα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις μεταφυσικές δυνάμεις του σπιτιού για να θεραπεύσει τον άρρωστο, ευρισκόμενο σε κώμα γιο της. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως θα ήθελε και οι σκοτεινές δυνάμεις απελευθερώνονται κάνοντας εφιαλτική τη διαμονή της οικογένειας στο σπίτι.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2017

Σκηνοθεσία

Franck Khalfoun

Παραγωγή

Jason Blum, Daniel Farrands, Casey La Scala

Σενάριο

Franck Khalfoun

Ηθοποιοί

Jennifer Jason Leigh, Bella Thorne, Cameron Monaghan, Thomas Mann, Jennifer Morrison, Kurtwood Smith

Μουσική

Robin Coudert

Εταιρείες Παραγωγής

Blumhouse Productions, Panic Ventures, Baron Films

Μεταφρασμένος Τίτλος

Amityville: Το Ξύπνημα

Σλόγκαν

Every house has a history. This one has a legend.

Διανομή

Odeon

Γλώσσα

Αγγλικά

Πρεμιέρα στην Ελλάδα

19/04/2018

Box Office

$7.700.000 (έως 30/10/2017)

Διάρκεια

87 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Κακά τα ψέματα. Το The Amityville Horror franchise είναι ίσως από τα χειρότερα και λιγότερο ενδιαφέροντα στον horror κινηματογράφο. Αν εξαιρέσουμεe τις πρώτες δύο αξιόλογες ταινίες του 1979 και του 1982, άντε και το συμπαθητικό remake του 2005, οι υπόλοιπες είναι από αδιάφορες έως πολύ κακές.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό λοιπόν είναι απορίας άξιο ποιος μπορεί να ενδιαφερόταν σοβαρά για αυτό εδώ το φιλμ -το 10ο στο franchise- που δεν είναι sequel με την αυστηρή έννοια του όρου αλλά έχοντας χαρακτήρα metafilm προσπαθεί να δείξει ότι εξελίσσεται στον πραγματικό κόσμο με τους ηθοποιούς να γνωρίζουν τις ταινίες του παρελθόντος!

Αυτό ομολογουμένως είναι πρωτότυπο και ασυνήθιστο σαν ιδέα φέρνοντας στο νου κάτι πετυχημένα projects όπως το New Nightmare (1994) του Wes Craven που ένωνε τον φανταστικό κινηματογραφικό κόσμο του “Εφιάλτη στο Δρόμο με τις Λεύκες” με τον πραγματικό κόσμο των ηθοποιών και του σκηνοθέτη σ’ ένα χορταστικό μείγμα.

Δυστυχώς όμως είναι από τις λίγες ενδιαφέρουσες ιδέες στο «Amityville: The Awakening». Πρόκειται για ένα ανιαρό φιλμ κατά κύριο λόγο με πεζές ιδέες, έλλειψη δημιουργικότητας και ελάχιστες εξάρσεις. Τα δυνατά ονόματα και οι επαγγελματικές ερμηνείες των Jennifer Jason Leigh και Bella Thorne δεν αρκούν για να σώσουν την προβληματική κατάσταση.

amityville awakening thorne

Horror Trivia
Το Amityville: The Awakening ήταν το πρώτο φιλμ στο franchise που προβλήθηκε στον κινηματογράφο μετά το remake The Amityville Horror του 2005.

amityville awakening

Ενδεχομένως αν εξετάζαμε το «Amityville: The Awakening» ανεξάρτητα από το concept των ταινιών του franchise να το βλέπαμε με ελαφρώς θετικότερο μάτι. Αλλά και πάλι τα δρώμενα κατά το ξεδίπλωμα της πλοκής δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον τέτοιο που να διατηρεί την προσοχή του θεατή ούτε μπορεί να ενεργοποιήσει αισθήματα αγωνίας και τρόμου παρά σε ελάχιστες μόνο περιπτώσεις.

Είναι σοβαρό πρόβλημα να ξέρεις σχεδόν κάθε στιγμή τι θα γίνει σε μια ταινία τρόμου. Τέτοιες καταστάσεις ενοχλητικής προβλεψιμότητας συναντάμε συχνά στο φιλμ που αδυνατεί να αναπνεύσει φρέσκο αέρα όντας εγκλωβισμένο στα στεγανά των τετριμμένων ιστοριών παραφυσικού και στοιχειωμένων σπιτιών. Ανέμπνευστες επαναλήψεις σκηνών του παρελθόντος όπως η επίθεση των μυγών σ’ έναν ανυποψίαστο γιατρό απλά περνούν και δεν αγγίζουν.

Δείτε το «Amityville: The Awakening» μόνο αν είστε ένθερμος φίλος του κόσμου του Amityville και των σχετικών ταινιών (πράγμα σπάνιο μάλλον). Σίγουρα είναι καλύτερο από αρκετές ταινίες του franchise αλλά όχι επαρκές για να σταθεί μόνο του σε μια εποχή που έχουν παιχτεί όλα σχεδόν τα μοτίβα στον υπερφυσικό τρόμο και οι απαιτήσεις του κόσμου έχουν ανέβει αισθητά.

Best Movie Scenes (spoilers)

  • Η τρομακτική φιγούρα του δαιμονισμένου αδερφού που βλέπει το κοριτσάκι στην ντουλάπα.
  • Το δυναμικό φινάλε που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και μία πτώση από το παράθυρο.

Photos

amityville the awakening 2017

amityville awakening bella thorne

amityville awakening 2017

Posters

amityville το ξύπνημα

amityville the awakening

Trailer

Links

Rotten Tomatoes
Wikipedia
Imdb

Θετικά

Αξιόλογες ερμηνείες, μερικές αληθινά τρομακτικές σκηνές, καλά εφέ.

Αρνητικά

Βαρετή και προβλέψιμη ιστορία με έλλειψη φρεσκάδας και φαντασίας, έλλειψη δράσης και gore, αργός ρυθμός με ελάχιστες στιγμές υψηλού σασπένς.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Ανούσιο και βαρετό φιλμ τρόμου όπως τα περισσότερα στο The Amityville Horror franchise.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.