Reviews
Διαβάζετε
Bad Samaritan
0

Bad Samaritan

από 19/09/2018
Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «Bad Samaritan» ένας νεαρός διαρρήκτης εισβάλλει στο σπίτι ενός πλούσιου άντρα και ανακαλύπτει μια φυλακισμένη και βασανισμένη κοπέλα. Ο διαρρήκτης θα προσπαθήσει να την σώσει από τα δεσμά του παρανοϊκού, πράγμα που θα τον οδηγήσει σε μια πολύ επικίνδυνη περιπέτεια.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2018

Σκηνοθεσία

Dean Devlin

Παραγωγή

Dean Devlin, Rachel Olschan, Marc Roskin

Σενάριο

Brandon Boyce

Ηθοποιοί

David Tennant, Robert Sheehan, Carlito Olivero, Kerry Condon, Jacqueline Byers

Μουσική

Joseph LoDuca

Εταιρείες Παραγωγής

Electric Entertainment

Γνωστή και ως

No Good Deed

Γλώσσα

Αγγλικά

Box Office

$4.300.000 (έως 17/8/2018)

Διάρκεια

107 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Το «Bad Samaritan» θα μπορούσε να θεωρηθεί μικρή έκπληξη στις πιο πρόσφατες ταινίες τρόμου με γενικό θέμα την αιχμαλωσία και τον σαδισμό από παρανοϊκό δράστη. Έρχεται από έναν σχετικά άπειρο στο χώρο των ταινιών τρόμου σκηνοθέτη (Dean Devlin), ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα τον δικαιώνει και με το παραπάνω.

Η υπόθεση παρουσιάζει πρωτοτυπία και δεν κρύβω ότι ήταν ένας από τους λόγους που με παρακίνησαν να δω την ταινία. Μοιάζει κάπως με την υπόθεση του φοβερού «Don’t Breathe» του 2016, τουτέστιν home invasion από την ανάποδη με τους ήρωες να εισβάλλουν στο σπίτι του δράστη. Βέβαια το «Bad Samaritan» εγκαταλείπει πολύ νωρίς τα home invasion μοτίβα και εξελίσσεται σε μια συναρπαστική περιπέτεια τρόμου και σαδισμού που καθηλώνει τον θεατή στην οθόνη του.

Η ιστορία κυλάει ευέλικτα, οι ηθοποιοί δίνουν δυνατές ερμηνείες και η αγωνία συνεχώς βρίσκεται στα ύψη. Παρότι το «Bad Samaritan» στηρίζεται κατά πολύ στο σαδιστικό και πανούργο μυαλό του μανιακού δολοφόνου, δεν είναι τόσο αιματηρό σαν φιλμ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι σοκαριστικό. Οι νοσηρές ιδέες του παρανοϊκού και οι έξυπνα σκηνοθετημένες σκηνές τρόμου εγγυώνται καρδιοχτύπια και πετάγματα.

bad samaritan girl

Horror Trivia
Οι τρεις πρωταγωνιστές, δηλαδή ο παρανοϊκός, ο διαρρήκτης και η αιχμάλωτη του παρανοϊκού κατάγονται από τα βρετανικά νησιά αλλά για τις ανάγκες της ταινίας υιοθέτησαν αμερικάνικη προφορά.

Τα πιο βασικά αλλά ευτυχώς λίγα προβλήματα εντοπίζονται στο σενάριο το οποίο περιστασιακά καταφεύγει σε αναληθοφανείς σκηνές δράσης και ενέργειες των χαρακτήρων. Άλλοτε πετάει στα σκουπίδια ορισμένες καλές ιδέες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν περαιτέρω.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρώτη έρευνα που πραγματοποιεί ένας αστυνομικός μέσα στο σπίτι του μανιακού. Αρχικά δίνεται η εικόνα ότι ο εν λόγω αστυνομικός θα επανέλθει με κάποιες νέες ανακαλύψεις αλλά η ταινία τον ξεφορτώνεται μετά απ’ αυτήν την ενδιαφέρουσα σεκάνς της έρευνας στο σπίτι του εγκλήματος.

Επίσης, η διάρκεια του «Bad Samaritan» που φτάνει κοντά στις δύο ώρες είναι αισθητά μεγάλη. Ειδικά το φινάλε μοιάζει αδικαιολόγητα ξεχειλωμένο από χρονική άποψη. Το φιλμ μπορούσε να πει αυτά που ήθελε σε μικρότερο χρονικό διάστημα χωρίς πλατειασμούς και ανούσιες σάλτσες.

Η γενική εικόνα όμως είναι παραπάνω από ικανοποιητική και το «Bad Samaritan» θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για ένταξη στις καλύτερες ταινίες τρόμου του 2018. Αν σας αρέσουν ταινίες αιχμαλωσίας με έντονα horror στοιχεία, μη χάνετε χρόνο και δείτε τε άμεσα αυτό το συναρπαστικό φιλμ.

Best Movie Scenes (spoilers)

  • Η πρώτη ξαφνική επαφή του διαρρήκτη με την φυλακισμένη κοπέλα στο σπίτι του παρανοϊκού.
  • Ο άγριος ξυλοδαρμός της φιλενάδας του πρωταγωνιστή διαρρήκτη από τον μανιακό.
  • Η βίαιη επίθεση του μανιακού στον κολλητό φίλο του πρωταγωνιστή.

Photos

bad samaritan tenant

bad samaritan

Posters

bad samaritan review

bad samaritan poster

bad samaritan 2018

Trailer

Links

Wikipedia
Imdb

Θετικά

Ενδιαφέρουσα υπόθεση, καλή ηθοποιία, πλούσιο σασπένς, προσεγμένη σκηνοθεσία, φρέσκο σενάριο.

Αρνητικά

Μερικές αστοχίες και υπερβολές του σεναρίου, η μεγάλη διάρκεια της ταινίας.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου με αιχμαλωσία και σαδιστή μανιακό των τελευταίων ετών.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.