Reviews
Διαβάζετε
The Canal
canal 2014
Review

The Canal

Το Κανάλι

Επισκόπηση
Υπόθεση

Ο David (Rupert Evans) έχει υποψίες πως η γυναίκα του Alice (Hannah Hoekstra) τον απατά με έναν πελάτη της ονόματι Alex (Carl Shaaban). Τους ακολουθεί και οι υποψίες του γίνονται βεβαιότητα. Την ίδια χρονική στιγμή ανακαλύπτει πως στο σπίτι του, το 1902, έχει συμβεί ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Ένας άνδρας σκότωσε την γυναίκα του επειδή την έπιασε να τον απατά. Έχοντας ήδη κλονιστεί από το γεγονός ότι η γυναίκα του τον απατά, ο David αρχίζει να έχει ψευδαισθήσεις και να πιστεύει πως το σπίτι του είναι στοιχειωμένο. Μετά από το βράδυ της ανακάλυψης ότι όντως τον απατά, η γυναίκα του εξαφανίζεται. Ο David καλεί την αστυνομία αλλά βρίσκεται στην θέση του υπόπτου. Όμως ο David πιστεύει πως η γυναίκα του δολοφονήθηκε από πνεύμα το οποίο στοιχειώνει το σπίτι του. Ξεκινά λοιπόν έναν αγώνα δρόμου για να αποδείξει πως είναι αθώος αλλά και για να μπορέσει να κρατήσει τον γιο του κοντά του.

Χώρα

Ιρλανδία

Έτος

2014

Σκηνοθεσία

Ivan Kavanagh

Παραγωγή

AnneMarie Naughton

Σενάριο

Ivan Kavanagh

Ηθοποιοί

Antonia Campbell-Hughes, Rupert Evans, Steve Oram

Μουσική

Ceiri Torjussen

Εταιρείες Παραγωγής

Orchard, Park Films, Treasure Entertainment, Western Edge Pictures

Μεταφρασμένος Τίτλος

Το Κανάλι

Γλώσσα

Αγγλικά

Σλόγκαν

Fear will pull you under - Ο φόβος θα σε τραβήξει κάτω.

Διάρκεια

1 Ώρα και 32 Λεπτά (92 Λεπτά)

Θετικά

Σωστή διάρκεια, σκοτεινή ατμόσφαιρα, διατήρηση του μυστηρίου σε όλη την ταινία.

Αρνητικά

Κάποια δανεικά στοιχεία που θυμίζουν άλλες ταινίες.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Δεν χάνεις τον χρόνο σου βλέποντάς την αλλά δεν την συγκαταλέγεις και στα αριστουργήματα των ταινιών τρόμου. Έχει ένα ιδιαίτερο στυλ.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
ΚΡΙΤΙΚΗ

Ιδιαίτερη ταινία με ωραία πλοκή. Ιρλανδικής παραγωγής που παρουσιάστηκε στο Tribeca Film Festival στις 18 Απριλίου το 2014. Φυσικά δεν αποφεύγει κάποια κλισέ και έχει δανειστεί πολλά στοιχεία από προηγούμενες ταινίες. Βλέποντάς το θα με καταλάβετε. Απλά σε αφήνει να μαντεύεις. Είναι ο σύζυγος ο δολοφόνος ή ο εραστής; Όντως το σπίτι είναι στοιχειωμένο ή είναι όλα στην φαντασία του πρωταγωνιστή;

Horror Trivia
Ο Kavanagh προσπαθώντας να αποδώσει όσο πιο πιστά γίνεται το φιλμ που έχει γυριστεί το 1902, χρησιμοποίησε μια κάμερα του 1915 και φιλμ 35mm με όσο πιο αργή ταχύτητα μπορούσε να βρει.

Αξιοπρεπείς ερμηνείες, συμπαθητικό σενάριο, σκοτεινή και τρομακτική ατμόσφαιρα, μυστήριο και αγωνία ως προς τι είναι αληθινό και τι όχι. Δεν έχει ιδιαίτερες βίαιες σκηνές αν εξαιρέσουμε κανά δυο. Πιο πολύ παίζει με τις σκιές, τον φωτισμό και τον ψυχολογικό τρόμο. Σωστή διάρκεια, μιάμισι ώρα περίπου, κάτι που είναι αρκετά θετικό για εμένα. Η μουσική επένδυση είναι ιδιαίτερη και προσθέτει τρόμο στην ταινία.

Movie Highlights (SPOILERS)

  • Η αποκάλυψη του παρελθόντος του σπιτιού προς το τέλος της ταινίας.
  • Η συνάντηση με την γυναίκα του στο κανάλι.
  • Η σκηνή με την συνάδερφο του στην κρεβατοκάμαρα του.

Posters

canal 2014 poster 1 canal 2014 poster 2

Photos

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι

Rotten Tomatoes
Wikipedia
IMDb

Συντάκτης
Ελευθερία Κούση
Λατρεύω τον καλό κινηματογράφο σε όλα του τα είδη. Αλλά οι horror ταινίες είναι οι αγαπημένες μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καλή ταινία τρόμου. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να ενημερώσω εσάς τους horror fans για τις κλασσικές και όχι μόνο ταινίες τρόμου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.