Reviews
Διαβάζετε
The City Of The Dead
0

The City Of The Dead

Η Πόλη των Ζωντανών Νεκρών

Επισκόπηση
Υπόθεση

Μια νεαρή σπουδάστρια, η Nan Barlow, ετοιμάζει την διατριβή της περί μαγείας και μαγισσών. Αποφασίζει λοιπόν να περάσει τις χειμερινές διακοπές της μελετώντας. Μετά από την προτροπή του καθηγητή της, Alan Driscoll, πηγαίνει στο Whitewood, μια πόλη στην οποία είχαν καεί μάγισσες κατά την διάρκεια του 17ου αιώνα. Εκεί φιλοξενείται στο πανδοχείο της πόλης αλλά αμέσως μετά την άφιξή της αρχίζουν να συμβαίνουν παράξενα πράγματα και οι κάτοικοι έχουν μια περίεργη συμπεριφορά απέναντί της.

Χώρα

Ηνωμένο Βασίλειο

Έτος

1960

Σκηνοθεσία

John Llewellyn Moxey

Παραγωγή

Seymour S. Dorner, Milton Subotsky, Donald Taylor

Σενάριο

George Baxt

Συγγραφέας

Milton Subotsky

Ηθοποιοί

Venetia Stevenson, Christopher Lee, Dennis Lotis, Betta St. John, Valentine Dyall, Patricia Jessel

Μουσική

Douglas Gamley, Ken Jones

Εταιρείες Παραγωγής

Vulcan

Γνωστή και ως

Horror Hotel

Μεταφρασμένος Τίτλος

Η Πόλη των Ζωντανών Νεκρών

Σλόγκαν

SCREAM With Guests From The "Other World" When You Ring For DOOM SERVICE!

Γλώσσα

Αγγλικά

Προϋπολογισμός

₤45.000

Διάρκεια

78 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Είναι από τις λίγες ταινίες από τις οποίες πρωταγωνιστεί ο Christopher Lee η οποία πραγματικά μου άρεσε. Η ταινία ξεκινά με την καύση μιας μάγισσας και την κατάρα που αφήνει στην πόλη πως θα πάρει την εκδίκησή της. Και κάπως έτσι μεταφερόμαστε το γραφείο του καθηγητή Alan Driscoll (Christopher Lee) ο οποίος διηγείται την ιστορία της Elizabeth Selwyn, η οποία καταδικάστηκε στην πυρά ως μάγισσα. Η Nan εντυπωσιασμένη από την ιστορία των μαγισσών δέχεται την πρόταση του καθηγητή της να επισκεφτεί την πόλη στην οποία κάηκε η Elizabeth και να μελετήσει τον τόπο και την ιστορία του. Πηγαίνει λοιπόν στο Whitewood αλλά η παραμονή της εκεί μόνο προβλήματα θα της δημιουργήσει.

Η ταινία είναι η πρώτη παραγωγή της Amicus Productions, του μεγαλύτερου και πιο επιτυχημένου αντιπάλου της Hammer την δεκαετία του ‘60 και ‘70. Τότε όμως, ήταν γνωστή ως Vulcan Productions.

Έντονη ατμόσφαιρα, με πυκνή ομίχλη, ερειπωμένα και κατεστραμμένα κτίρια του 17ου αιώνα. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές με εκείνη της Patricia Jessel ως Elizabeth Selwyn να ξεχωρίζει κατά μακράν. Εξαιρετική επίσης και η Venetia Stevenson ως Nan που δεν είναι η χαζή κοπελίτσα που έχουμε συνηθίσει στις σύγχρονες ταινίες τρόμου. Ο Christopher Lee πάντα επιβλητικός και βλοσυρός είναι εκπληκτικός στο ρόλο του καθηγητή. Άλλο ένα θετικό της ταινίας είναι και το μουσικό της θέμα που το βρίσκω ιδιαίτερα επιτυχημένο και ταιριαστό.


The City of the Dead-1960 still 2

horror hotel

city of dead 1960

the city of the dead

city of the dead bluray

city of the dead

city of dead

Trailer

Full Movie

Η παραπάνω ταινία μεγάλου μήκους θεωρείται είτε ως «Public Domain Movie» οπότε διανέμεται δωρεάν χωρίς να εμπεριέχονται πνευματικά δικαιώματα προς το παρόν, είτε ως «Legal Agreement Movie» οπού υπάρχει έγκριση από τον δημιουργό της ταινίας για προβολή ή αναμετάδοση της. Αν υπάρξει μελλοντικά αλλαγή στα παραπάνω και ανανεωθούν τα πνευματικά δικαιώματα της συγκεκριμένης ταινίας, μπορείτε ναι μας ενημερώσετε στέλνοντας μας e-mail στο info@horrormovies.gr


Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Η καύση και η κατάρα της μάγισσας στην πόλη.
  • H τελευταία σκηνή της ταινίας.

Θετικά

Η ομίχλη που καλύπτει την πόλη και της προσδίδει το απόκοσμο στοιχείο, η εξαιρετική Patricia Jessel και η γρήγορη πλοκή.

Αρνητικά

Η προτελευταία σκηνή στην ταινία είναι λίγο τραβηγμένη από άποψη χρόνου.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Αξιόλογη ταινία τρόμου που ασχολείται με τον αποκρυφισμό. Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί είναι καταπληκτική οι ερμηνείες των ηθοποιών εκπληκτικές και επίσης η πλοκή της εξελίσσεται γρήγορα.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
Ελευθερία Κούση
Ελευθερία Κούση
Λατρεύω τον καλό κινηματογράφο σε όλα του τα είδη. Αλλά οι horror ταινίες είναι οι αγαπημένες μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καλή ταινία τρόμου. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να ενημερώσω εσάς τους horror fans για τις κλασσικές και όχι μόνο ταινίες τρόμου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.