Reviews
Διαβάζετε
All The Colors Of The Dark
1

All The Colors Of The Dark

από 07/01/2015

Διεστραμμένη Στα Νύχια Του Σατανά

Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «All The Colors of The Dark» μια γυναίκα που πρόσφατα έχασε σε τροχαίο δυστύχημα το παιδί που κυοφορούσε, γίνεται στόχος μιας καταχθόνιας σέκτας σατανιστών. Ταυτόχρονα παρακολουθείται στενά από έναν αλλόκοτο γαλανομάτη άνδρα.

Χώρα

Ιταλία, Ισπανία

Έτος

1972

Σκηνοθεσία

Sergio Martino

Παραγωγή

Mino Loy, Luciano Martino

Σενάριο

Ernesto Gastaldi, Sauro Scavolini

Συγγραφέας

Santiago Moncada

Ηθοποιοί

George Hilton, Edwige Fenech

Μουσική

Bruno Nicolai

Εταιρείες Παραγωγής

Lea Cinematografica, National Cinematografica, C.C. Astro

Γνωστή και ως

They're Coming to Get You!
Day of the Maniac
Demons of the Dead
I am Scared, Darling!
Strange Vice of Mrs. Ward No.2

Μεταφρασμένος Τίτλος

Διεστραμμένη Στα Νύχια Του Σατανά

Πρωτότυπος Τίτλος

Tutti i colori del buio

Σλόγκαν

They exist. They bear the mark of the devil inside them. They may be your neighbors. They may be your wife, husband, sweetheart. They may even be your children. Their time has come.
They cannot be exorcised from the world because their power has grown too strong ...their numbers too many!

Γλώσσα

Ιταλικά

Διάρκεια

94 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Το ενδιαφέρον μου γι’ αυτή την ταινία προήλθε κυρίως διότι την έβρισκα σε πολλές διαδικτυακές λίστες με τα καλύτερα giallo όλων των εποχών. Με βάση λοιπόν αυτή την έρευνα, μου είχαν δημιουργηθεί υψηλές προσδοκίες που ενισχύονταν και από την συμπερίληψη του Sergio Martino στους συντελεστές και συγκεκριμένα στο πόστο του σκηνοθέτη, αφού ο Ιταλός μας έχει δώσει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα giallo. Μετά την παρακολούθηση του εν λόγω giallo, δυστυχώς οι υψηλές προσδοκίες πήγαν περίπατο και μπορώ με ασφάλεια πλέον να αρπάξω το φτυάρι του θαψίματος χωρίς τύψεις.

Κατ’ αρχήν το «All The Colors of The Dark» δεν είναι ένα τυπικό giallo από σεναριακή κατεύθυνση. Δηλαδή δεν υπάρχει η παραδοσιακή φιγούρα του δολοφόνου που εξολοθρεύει ένα ένα τα θύματά του ενόσω ο θεατής προσπαθεί να μαντέψει την ταυτότητά του μεταξύ των συμμετεχόντων στο cast. Μυστήριο έχει αλλά διαφορετικής φύσεως. Κεντρικός χαρακτήρας είναι η Jane, μια σμπαραλιασμένη ψυχικά γυναίκα που έχασε το παιδί που έφερε στην κοιλιά της, σ’ ένα μοιραίο τροχαίο ατύχημα. Η Jane βασανίζεται από αλλόκοτους εφιάλτες και ταυτόχρονα πολιορκείται από έναν μυστηριώδη γαλανομάτη άντρα με τρομακτικό βλέμμα και σκοτεινά κίνητρα. Για να ξεφύγει απ’ τον ασφυκτικό κλοιό του, η ταλαιπωρημένη γυναίκα μπλέκει με την παρότρυνση μιας γειτόνισσας στα δίχτυα μιας ομάδας σατανιστών και μέσω ενεργής συμμετοχής στα τελετουργικά τους αναμένει την λύτρωση από το μαρτύριό της. Μια λύτρωση που αποδεικνύεται όνειρο θερινής νυκτός καθώς η εμπλοκή της στην σατανιστική οργάνωση εντείνει τις εφιαλτικές της περιπέτειες. Παράλληλα ο σύζυγός της, η αδερφή της και ο ψυχολόγος της προσπαθούν να την βοηθήσουν αλλά με κίνδυνο της ζωής τους.

All the colors of the dark 1972

Η ταινία είναι γνωστή και ως «Day of the Maniac» και «They’re Coming to Get You!».

Δεν αρνούμαι ότι το «All The Colors of The Dark» προσφέρει σποραδικές τρομάρες και ορισμένες σκηνές με ένταση και σασπένς, αλλά δυστυχώς στέκονται απελπιστικά λίγες για να σώσουν το φιλμ από το ναυάγιο. Τα λίγα καλά στοιχεία επισκιάζονται από έναν εκνευριστικά αργό ρυθμό, από το αδιάφορο και γεμάτο αφέλειες σενάριο, την άτολμη σκηνοθεσία και τις καταγέλαστες σκηνές των τελετουργιών. Ειδικά αυτές οι τελευταίες ρίχνουν το φιλμ στο χαμηλό επίπεδο φτηνιάρικων sexploitation/occult ταινιών της κακιάς ώρας και με κανένα τρόπο –όση ανοχή κι αν δείξουμε- δεν δύνανται να ιδωθούν σοβαρά. Μια αποτρόπαιη θυσία ζώου προκαλεί αηδία και άβολα συναισθήματα. Συχνά μέσα στο έργο επιχειρείται το μπέρδεμα φαντασίας και πραγματικότητας αλλά με εντελώς αδέξιο τρόπο. Η ποικιλία χαρακτήρων μένει στο ράφι αφού πολλοί ηθοποιοί δεν αξιοποιούνται όσο θα μπορούσαν από τον σκηνοθέτη. Τα συναισθήματα απογοήτευσης μας περιζώνουν για τα καλά και μας κάνουν να θέλουμε να ξεχάσουμε αυτό το ελλιπές και προχειροφτιαγμένο giallo…που ούτε καν αυθεντικό giallo δεν είναι. Πάμε γι’ άλλα.


All the colors of the dark review

All the colors of the dark movie

Διεστραμμένη Στα Νύχια Του Σατανά

they coming get you

tutti i colori del buio

tutti i colori del buio poster


Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Μία αγωνιώδης σκηνή που η ηρωίδα καταδιώκεται από τον γαλανομάτη άνδρα στα σκαλιά ενός σπιτιού.
  • Η τρομακτική σκηνή με την πρωταγωνίστρια να βρίσκεται έντρομη μπροστά στη θέα δύο δολοφονημένων ηλικιωμένων.

Θετικά

Περιστασιακές στιγμές αγωνίας και τρόμου, ορισμένα καλλιτεχνικά πλάνα με όμορφους, επιβλητικούς χρωματισμούς.

Αρνητικά

Αδυναμία διατήρησης του ενδιαφέροντος, προβληματική πλοκή, άσχημα μπερδεμένο σενάριο, τσαπατσούλικο πάντρεμα φαντασίας και πραγματικότητας, αργός ρυθμός, καταγέλαστη εισαγωγή αποκρυφιστικών-τελετουργικών στοιχείων, αποτυχημένη χρησιμοποίηση των ποικίλων χαρακτήρων.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Από τα πιο αδύναμα γνωστά giallo. Κατώτερο των υψηλών προσδοκιών που σου δημιουργεί ή συχνή ένταξή του σε σχετικές «best of» λίστες.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.