Είναι ευχάριστο που στο ευρύ διάστημα των τελών του 2019 και του πρώτου μισού του 2020 είδαν το φως της κυκλοφορίας μερικές αξιόλογες και με αέρα φρεσκάδας horror παραγωγές. Σε αυτό το κύμα αλλόκοτων ταινιών τρόμου εντάσσεται το «Come to Daddy» το οποίο αποτελεί την πρώτη full length σκηνοθετική απόπειρα του ταλαντούχου κινηματογραφιστή Ant Timpson.

Πρόκειται για ένα φιλμ που αξιοποιεί το μοτίβο της αλλαγής κινηματογραφικού ιδιώματος από ένα σημείο και μετά, φτάνοντας σε ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα. Το «Come to Daddy» ανακατεύει ψυχολογικό τρόμο, μαύρη κωμωδία, gore και σαδισμό -ένα όχι τόσο ασυνήθιστο μείγμα δηλαδή- και παρά το διαφαινόμενο ρίσκο καταφέρνει να ξεχωρίσει από το σωρό. Η μεγάλη του επιτυχία είναι η πετυχημένη τεχνική παραπλάνησης του θεατή!

elijah wood come daddy

Το φιλμ επικεντρώνεται στον νεαρό μουσικό που υποδύεται ο Elijah Wood και στην επίσκεψη που πραγματοποιεί στη μακρινή εξοχική κατοικία του ιδιόρρυθμου πατέρα του. Πατέρας και γιος είχαν να ιδωθούν από όταν ο δεύτερος ήταν 5 χρονών! Ωστόσο, το reunion εξελίσσεται επεισοδιακά. Σκοτεινά μυστικά έρχονται στην επιφάνεια και μετατρέπουν την επίσκεψη του νεαρού σε εφιαλτική περιπέτεια επιβίωσης! Προσπαθώντας να μην αποκαλύψουμε πολλά μπορούμε να πούμε μόνο ότι το «Come to Daddy» είναι μια εντελώς απρόσμενη ταινία τρόμου!

Η γενική ιδέα πίσω από το φιλμ είναι ο πραγματικός θάνατος του πατέρα του σκηνοθέτη Ant Timpson. Μετά το χαμό του πατέρα του η σωρός κρατήθηκε ταρριχευμένη για λίγες ημέρες στο σπίτι του σκηνοθέτη και άγνωστοι συνέρρεαν να εκφράσουν τη θλίψη τους.

Οι σεναριακές ανατροπές θα σας σοκάρουν και η απότομη αύξηση της έντασης και της βίας θα σας καθηλώσουν! Το ευρηματικό σενάριο εμπλουτίζεται από πικάντικους διαλόγους και πινελιές μαύρου χιούμορ το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στα λεγόμενα αλλά και σε ορισμένες σκηνές δράσης. Πλαισιωμένο από ποιοτικό cast που μπαίνει για τα καλά στο πετσί των cheesy χαρακτήρων το «Come to Daddy» διαμορφώνει ένα ψυχαγωγικό κλίμα μέχρι το τέλος.

elijah wood

Η ταινία βγάζει λαβράκια από εκεί που δεν το περιμένεις. Π.χ. η αλλόκοτη μορφή του στρογγυλοποιημένου εξοχικού του πατέρα του ήρωα στην άκρη της λίμνης μοιάζει ιδανικό περιβάλλον για την εκδήλωση σκηνών παράνοιας. Κάποια στιγμή μάλιστα περιγράφεται σαν UFO παλιών δεκαετιών ενισχύοντας το αίσθημα cult-ίλας που αποκομίζουμε.

Βεβαια δεν είναι όλα τέλεια. Ειδικά από κωμωδίες τρόμου αναμένουμε τις γνωστές υπερβολές που δεν απουσιάζουν ούτε από το «Come to Daddy». Ωστόσο, η όλη προσπάθεια ειναι ειλικρινής και σφιχτοδεμένη με αποτέλεσμα να της συχωρούνται οι σποραδικές ατασθαλίες. Συστήνουμε λοιπόν το φιλμ στους περισσότερους φίλους του τρόμου. Η διασκέδαση είναι εγγυημένη ακόμα κι αν δεν το λατρέψετε.

elijah wood come to daddy
ΘΕΤΙΚΑΑΡΝΗΤΙΚΑ
Πρωτότυπο σενάριο με ανατροπές, αστείοι διάλογοι, αξιόλογες ερμηνείες, σοκαριστικό gore σε σημεία.Διάφορες σεναριακές υπερβολές, το σχετικά αργό πρώτο μέρος.
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ (SPOILERS) 1) Η σοκαριστική σκηνή όπου ένας άνδρας δέχεται φονικά χτυπήματα στα γεννητικά του όργανα από αιχμηρό κουζινικό σκεύος.
2) Ένα ανατρχιαστικό τρύπημα προσώπου με μεγάλη βελόνα.
3) Η αποκοπή μέρους του σκαλπ ενός άντρα.
Βαθμός
Ευρηματικό φιλμ που συνδυάζει επιτυχώς κωμωδία, τρόμο και gore.
Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Τελευταία άρθρα

Army of the Dead Review

The Strain – Season 3 Review

Δημοφιλή