Reviews
Διαβάζετε
Comedown
0

Comedown

από 22/04/2015
Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «Comedown» μια παρέα φίλων εισβάλλει σ’ ένα εγκαταλελειμμένο ψηλό κτίριο για να λειτουργήσει έναν πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό. Εκεί όμως παραμονεύει ένας κουκουλοφόρος φονιάς που σκοτώνει τους απρόσκλητους επισκέπτες έναν έναν.

Χώρα

Ηνωμένο Βασίλειο

Έτος

2012

Σκηνοθεσία

Menhaj Huda

Παραγωγή

Dominic Norris, Gareth Wiley

Σενάριο

Steven Kendall

Ηθοποιοί

Geoff Bell, Adam Deacon, Jacob Anderson, Sophie Stuckey, Jessica Barden, Calum McNab

Μουσική

Theo Green

Εταιρείες Παραγωγής

Serotonin Films, Phoenix Wiley

Μεταφρασμένος Τίτλος

Το Κτίριο Του Τρόμου

Σλόγκαν

It's fun getting high...but the comedown is a killer.

Γλώσσα

Αγγλικά

Προϋπολογισμός

$2.000.000

Διάρκεια

1 Ώρα και 30 Λεπτά (90 Λεπτά)

ΚΡΙΤΙΚΗ

Κατευθείαν στο ψητό! Έχουμε να κάνουμε με άλλη μια ελαττωματική ταινία τρόμου από τη Μεγάλη Βρετανία. Η χώρα που κάποτε έδινε αριστουργήματα και γενικά πολύ καλές ταινίες τρόμου, φαίνεται πως συνήθισε στις μετριότητες και στις αποτυχίες τα τελευταία χρόνια. Το «Comedown» αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της προβληματικής εικόνας και μία μόνο παρακολούθηση αρκεί για να πείσει και τον πιο δύσπιστο.

Έχουμε λοιπόν την τυπική νεανική παρέα που εδώ ανήκει στην πιο «αλήτικη», ραπ κουλτούρα. Οι νέοι που ξεστομίζουν τη λέξη f*ck με ρυθμό πολυβόλου εισέρχονται παράνομα στο εγκαταλελειμμένο πανύψηλο κτίριο όπου ζούσαν στην παιδική τους ηλικία για να εγκαταστήσουν ένα πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό. Δυστυχώς για τους εισβολείς στο κτίριο σουλατσάρει μια σκοτεινή φιγούρα με άγριες διαθέσεις. Σύντομα το αίμα ρέει ποτάμι όταν ο μυστηριώδης μανιακός θα ξεκινήσει το αποτρόπαιο έργο του σφάζοντας με ποικίλους τρόπους τα θύματά του.

Το «Comedown» είναι η τρίτη full length ταινία του σκηνοθέτη Menhaj Huda που δεν δημιουργήθηκε αρχικά για την τηλεόραση.

Στην τετριμμένη υπόθεση του «Comedown» προστίθενται οι σχεδόν ερασιτεχνικές ερμηνείες των παντελώς αδιάφορων χαρακτήρων. Ειλικρινά δεν υπάρχει ούτε ένας συμπαθητικός χαρακτήρας με τον οποίο να μπορείς να ταυτιστείς. Καλά που υπάρχουν και κάποιοι βάρβαροι φόνοι που ανεβάζουν την αγωνία και το shock value σε υψηλό επίπεδο. Επίσης εκείνα τα μελαγχολικά πλάνα στο εξωτερικό τμήμα της θεόρατης πολυκατοικίας με φόντο το σούρουπο και μέρος της πόλης δίνουν λίγη αξία στο έργο μαρτυρώντας ότι ο σκηνοθέτης δεν είναι εντελώς προχειράτζας.

Η συνολική εικόνα της ταινίας όμως είναι απογοητευτική, με τις προχειρότητες να διαδέχονται η μια την άλλη τόσο στο σενάριο όσο και στη σκηνοθεσία. Δείτε το «Comedown» μόνο αν είστε ένθερμος φίλος του splatter. Ακόμα και ο τίτλος είναι εντελώς κλισέ ρε παιδί μου. Ακούς εκεί…«Το Κτίριο του Τρόμου». Πιο προβλέψιμο πεθαίνεις…

comedown still

comedown uk

comedown slasher

comedown horror

comedown cast

comedown thriller

comedown photo

comedown poster

comedown review

Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Ένας φρικιαστικός φόνος όπου ο λαιμός του θύματος διαπερνάται από μαχαίρι από την πίσω πλευρά.
  • Η σαδιστική δολοφονία ενός φουκαρά με όπλο…πιστόλι καρφιών!
  • Μια ελεύθερη πτώση πάνω σε…σωλήνα!
Θετικά

Πλούσιο αιματοκύλισα με ορισμένους πολύ σκληρούς φόνους, μερικές εντυπωσιακές λήψεις του ψηλού κτιρίου στο κοκκινωπό φως του σούρουπου.

Αρνητικά

Πολλές μέτριες ή και κάτω του μετρίου ερμηνείες, αδιάφοροι χαρακτήρες, εμφάνιση γνωστών κλισέ, προχειροφτιαγμένη δράση και αναληθοφανείς σκηνές συγκρούσεων, κακό φινάλε.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Προχειροφτιαγμένο slasherάκι με πολλά μειονεκτήματα. Προτείνεται μόνο στους λάτρεις του gore.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.