Reviews
Διαβάζετε
Dead and Buried
0

Dead and Buried

Τρόμος στην Πόλη

Επισκόπηση
Υπόθεση

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, γίνονται απανωτοί φόνοι τουριστών από τους ντόπιους, το παράδοξο όμως είναι ότι τα πτώματα αυτά, δεν είναι όσο πτώματα θα έπρεπε να είναι, διότι επανέρχονται στην ζωή..

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

1981

Σκηνοθεσία

Gary Sherman

Παραγωγή

Robert Fentress, Richard R. St. Johns, Ronald Shusett

Σενάριο

Ronald Shusett, Dan O'Bannon

Συγγραφέας

Alex Stern, Jeff Millar

Ηθοποιοί

James Farentino, Melody Anderson, Jack Albertson, Dennis Redfield, Nancy Locke, Robert Englund

Μουσική

Joe Renzetti

Εταιρείες Παραγωγής

Barclays Mercantile Industrial Finance

Γνωστή και ως

Ζωντανός και Θαμμένος / Dead & Buried

Μεταφρασμένος Τίτλος

Τρόμος στην Πόλη

Σλόγκαν

The writers of alien... ...bring a new terror to earth. / A new dimension in horror... / It will take your breath away... all of it.

Γλώσσα

Αγγλικά

Διάρκεια

1 Ώρα και 32 Λεπτά (92 Λεπτά)

ΚΡΙΤΙΚΗ

Αυτό που κυριαρχεί στην συγκεκριμένη ταινία, είναι η διαρκής αγωνία που την διέπει και η μουντή, θολή ατμόσφαιρα που κυριαρχεί. Η ταινία ξεκινάει με τον πρώτο φόνο ενός ανυποψίαστου και αγαθιάρη ζωγράφου, που είχε την τύχη ή την ατυχία να επισκεφτεί το χωριό αυτό και μετά από το παραμύθιασμα μιας ντόπιας καλλονής, να πέφτει στα δίχτυα των χορτασμένων για αίμα συγχωριανών της.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται συνεχώς όσο ξεδιπλώνεται η ταινία, με διάφορους αθώους να πληθαίνουν το μακάβριο θέαμα που επιζητούν οι κάτοικοι του χωριού, μέχρι που την υπόθεση την αναλαμβάνει ένας αστυνομικός, που η γυναίκα του όμως δυστυχώς εμπλέκεται στην υπόθεση, όπως φαίνεται στην πορεία..

Horror Trivia: Η αρχική επιδίωξη του σκηνοθέτη για το «Dead and Buried» ήταν να φτιάξει μαύρη κωμωδία και όχι φιλμ τρόμου/μυστηρίου όπως του βγήκε τελικά.

Η επιτομή του «Dead and Buried», είναι ότι μέσα σε όλα αυτά που γίνονται, υπάρχει και ένας τρελός επιστήμονας που προσπαθεί να φέρει τα πτώματα στην ζωή.. Κλασικό θρίλερ στις αρχές του 80, το εξώφυλλο του το θυμάμαι παιδιόθεν να κοσμεί τα ράφια των video clubs και που οι απανταχού λάτρεις του είδους θα πρέπει να το αναζητήσουν.

Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Το κάψιμο του ζωγράφου στην αρχή.
  • Η πολιορκία του σπιτιού ενός ζευγαριού από τους αιμοδιψείς κατοίκους.
  • Τα τελευταία είκοσι σχεδόν λεπτά που αποτελούν και τον επεξηγηματικό ρόλο των όσων γίνονται, μαζί με πολλές εκπλήξεις και θέαμα.

Photos

dead buried still

dead buried film

dead buried cast

dead buried 1981

Posters
dead buried review

dead buried poster

dead buried dvd

dead buried blu ray

Trailer

Θετικά

1.Αγωνία
2.Ωραία ατμόσφαιρα
3.Ανατροπές

Αρνητικά

Η ξενέρωτη κάπως μουσική στην αρχή της ταινίας.

Αξιολόγηση
Βαθμολογία
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Ένα κλασικό θρίλερ των απαρχών των 80ς, με διάφορες γνωστές φατσούλες ηθοποιών που έγιναν γνωστοί μέσα από πολλές τέτοιες ταινίες. Μόνο για την ιστορία που το πλαισιώνει και για το ότι είναι πόνημα των δημιουργών του “Alien”, αξίζει να το δει κάποιος. Όλα τα υπόλοιπα που προανέφερα στην κριτική μου, αποτελούν πολλά ακόμα συν…

Βαθμολογία
You have rated this
Συντάκτης
Τάσος Λεοντιάδης
Ο τρόμος υπάρχει σχεδόν από τότε που υπάρχει η ανθρωπότητα..Είναι συναίσθημα που μέσα από τις ταινίες, απελευθερώνεται και αναπαριστάται πολλές φορές ως έργο τέχνης. Οι ταινίες τρόμου, θρίλερ και όλα τα συναφή, έχουν αφήσει μνημειώδη μεγαλουργήματα στον κινηματογράφο, που κανένας σινεφίλ, δεν μπορεί να προσπεράσει…