Dead & Buried (Τρόμος στην Πόλη) Review

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, γίνονται απανωτοί φόνοι τουριστών από τους ντόπιους, το παράδοξο όμως είναι ότι τα πτώματα αυτά, δεν είναι όσο πτώματα θα έπρεπε να είναι, διότι επανέρχονται στην ζωή..

Αυτό που κυριαρχεί στην συγκεκριμένη ταινία, είναι η διαρκής αγωνία που την διέπει και η μουντή, θολή ατμόσφαιρα που κυριαρχεί. Η ταινία ξεκινάει με τον πρώτο φόνο ενός ανυποψίαστου και αγαθιάρη ζωγράφου, που είχε την τύχη ή την ατυχία να επισκεφτεί το χωριό αυτό και μετά από το παραμύθιασμα μιας ντόπιας καλλονής, να πέφτει στα δίχτυα των χορτασμένων για αίμα συγχωριανών της.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται συνεχώς όσο ξεδιπλώνεται η ταινία, με διάφορους αθώους να πληθαίνουν το μακάβριο θέαμα που επιζητούν οι κάτοικοι του χωριού, μέχρι που την υπόθεση την αναλαμβάνει ένας αστυνομικός, που η γυναίκα του όμως δυστυχώς εμπλέκεται στην υπόθεση, όπως φαίνεται στην πορεία..

Η αρχική επιδίωξη του σκηνοθέτη για το «Dead & Buried» ήταν να φτιάξει μαύρη κωμωδία και όχι φιλμ τρόμου/μυστηρίου όπως του βγήκε τελικά.

Η επιτομή του «Dead & Buried», είναι ότι μέσα σε όλα αυτά που γίνονται, υπάρχει και ένας τρελός επιστήμονας που προσπαθεί να φέρει τα πτώματα στην ζωή.. Κλασικό θρίλερ στις αρχές του 80, το εξώφυλλο του το θυμάμαι παιδιόθεν να κοσμεί τα ράφια των video clubs και που οι απανταχού λάτρεις του είδους θα πρέπει να το αναζητήσουν.

Dead & Buried review
Τρόμος στην Πόλη κριτική ταινίας
Dead & Buried movie review
Dead & Buried 1981 review
Dead & Buried

Θετικά: Αγωνία, ωραία ατμόσφαιρα, ανατροπές.

Αρνητικά: Η ξενέρωτη κάπως μουσική στην αρχή της ταινίας.

Συμπέρασμα: Ένα κλασικό θρίλερ των απαρχών των 80ς, με διάφορες γνωστές φατσούλες ηθοποιών που έγιναν γνωστοί μέσα από πολλές τέτοιες ταινίες. Μόνο για την ιστορία που το πλαισιώνει και για το ότι είναι πόνημα των δημιουργών του “Alien”, αξίζει να το δει κάποιος. Όλα τα υπόλοιπα που προανέφερα στην κριτική μου, αποτελούν πολλά ακόμα συν…

Βαθμός:

3.5 star rating

Gore:

3 star gore rating
👆 Οι καλύτερες σκηνές (spoilers):
  1. Το κάψιμο του ζωγράφου στην αρχή.
  2. Η πολιορκία του σπιτιού ενός ζευγαριού από τους αιμοδιψείς κατοίκους.
  3. Τα τελευταία είκοσι σχεδόν λεπτά που αποτελούν και τον επεξηγηματικό ρόλο των όσων γίνονται, μαζί με πολλές εκπλήξεις και θέαμα.

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Τάσος Λεοντιάδης
Τάσος Λεοντιάδης
Ο τρόμος υπάρχει σχεδόν από τότε που υπάρχει η ανθρωπότητα..Είναι συναίσθημα που μέσα από τις ταινίες, απελευθερώνεται και αναπαριστάται πολλές φορές ως έργο τέχνης. Οι ταινίες τρόμου, θρίλερ και όλα τα συναφή, έχουν αφήσει μνημειώδη μεγαλουργήματα στον κινηματογράφο, που κανένας σινεφίλ, δεν μπορεί να προσπεράσει…
Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Γκάρι Σέρμαν
Πρωταγωνιστούν: Τζακ Άλμπερσον, Τζέιμς Φαρεντίνο, Μέλοντι Άντερσον
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 1981
Διάρκεια: 94 λεπτά
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα

Beneath Us Review

The Hallow Review