The Devil Inside (Ο διάβολος μέσα της) Review

Το «The Devil Inside» επικεντρώνεται στην προσπάθεια μιας Αμερικανίδας να ανακαλύψει τι συνέβη στην «δαιμονισμένη» μητέρα της η οποία προκάλεσε τρομερό αιματοκύλισμα κατά τη διάρκεια του εξορκισμού της. Για τον σκοπό αυτό πηγαίνει στη Ρώμη όπου παρακολουθεί μαθήματα εξορκισμών και συμμετέχει στους «παράνομους» εξορκισμούς δύο νέων ιερέων χωρίς να υποψιάζεται το μεγάλο κακό που θα τους βρει.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το λόγο που η συγκεκριμένη ταινία έχει δεχτεί τόσο μεγάλο θάψιμο από κοινό και κριτικούς. Ok, μπορεί να είναι κλισαρισμένη θεματικά, μπορεί το στιλ γυρίσματος εν είδει ψευτοντοκιμαντέρ με χειροκίνητη κάμερα να έχει καταντήσει μπαγιάτικο πλέον, αλλά αυτοί δεν είναι λόγοι που δικαιολογούν το διευρυμένο κράξιμο. Εφόσον μάλιστα τα υπόλοιπα επιμέρους χαρακτηριστικά (ερμηνείες, ένταση, σοκαριστικές σκηνές, gore κλπ) βρίσκονται σε αξιοπρεπή επίπεδα πιστεύω ότι το «The Devil Inside» άξιζε καλύτερης μεταχείρισης. Πάντως στο εμπορικό σκέλος τα πήγε μια χαρά παρά τα εισερχόμενα πυρρά.

Η ταινία επικεντρώνεται στην προσπάθεια μιας νεαρής Αμερικανίδας να ανακαλύψει λεπτομέρειες για την αιματοβαμμένη υπόθεση της ιδιόρρυθμης μητέρας της η οποία κατά τη διάρκεια του εξορκισμού της προκάλεσε μακελειό και πλέον είναι κλεισμένη σε ψυχιατρείο. Η ηρωίδα μεταβαίνει στη Ρώμη όπου κρατείται η μητέρα της και παρακολουθεί μαθήματα εξορκισμού. Εκεί γνωρίζει δύο φιλόδοξους ιερείς-εξορκιστές που δρουν ανεξάρτητα από τους κανονισμούς της επίσημης Εκκλησίας την οποία μάλιστα επικρίνουν για την υποτιθέμενη αδιαφορία της απέναντι σε άτομα που κατ’ αυτούς χρειάζονται εξορκισμό για να θεραπευτούν.

Ο Διάβολος Μέσα Της

Η Αμερικανίδα ορμώμενη από την έντονη θέληση να βοηθήσει τη μητέρα της, δέχεται να παρακολουθήσει το έργο των δύο ιερέων, ακολουθώντας τους σε εξορκισμούς παρέα με τον κάμεραμαν της. Όταν όμως οι ιερείς επιχειρούν τον εξορκισμό της μητέρας της ηρωίδας, μια σειρά απότομων αλλαγών και δυσάρεστων γεγονότων συνοδεύει τις επόμενες ώρες τους με τραγικά αποτελέσματα. Μάλλον θα ήταν καλύτερα να πρόσεχαν περισσότερο πριν τα βάλουν με τις δυνάμεις του διαβόλου…

101.386.096 δολάρια ήταν το ποσό που συγκέντρωσε παγκοσμίως το «The Devil Inside» παρά τις αποκαρδιωτικές κριτικές.

Ύστερα από το ψαρωτικό ξεκίνημα όπου παρακολουθούμε σκηνές ματωμένων πτωμάτων στον χώρο που η μητέρα της πρωταγωνίστριας σκόρπισε το θάνατο, το φιλμ επικεντρώνεται στην γνωριμία της νεαρής Isabelle με τους αυτόνομους ιερείς και βαθμιαία γίνεται όλο και πιο έντονο. Η αγωνία αυξάνεται κατακόρυφα στις επόμενες ημέρες καθώς οι πρωταγωνιστές διεισδύουν βαθύτερα στον αμφιλεγόμενο κόσμο των εξορκισμών και των δαιμονισμένων. Γινόμαστε μάρτυρες ορισμένων πολύ δυνατών σκηνών που σοκάρουν ενώ κάποιες άλλες είναι υπερβολικά δυσάρεστες όπως η απόπειρα πνιγμού ενός βρέφους κατά την βάφτιση του!

devil inside review

Θετική κρίνεται η μικρή διάρκεια του έργου το οποίο δεν φτάνει καν τα 80 λεπτά αλλά αποδίδει πλήρως την επικρατούσα παράνοια χωρίς κουραστικά και ανούσια διαστήματα. Το φινάλε παραήταν απότομο και απλοϊκό βέβαια. Μειονέκτημα αποτελούν τα άφθονα κλισέ τα οποία όμως δύσκολα μπορούν να αποφευχθούν σε ταινίες εξορκισμών. Γενικά το «The Devil Inside» αξίζει μιας παρακολούθησης και σίγουρα θα σας σοκάρει. Μην περιμένετε όμως και κάποιο αριστούργημα ούτε καινοτομίες.

the devil inside
devil inside
devil inside poster

Θετικά: Μερικές πολύ σοκαριστικές σκηνές, καλές ερμηνείες, υψηλά επίπεδα έντασης και σασπένς.

Αρνητικά: Ύπαρξη των συνηθισμένων κλισέ, υπερβολικά απότομο τελείωμα, λίγες κακοτοπιές στο σενάριο.

Συμπέρασμα: Ενδιαφέρον φιλμ εξορκισμών με πειστική ηθοποιία και ορισμένες ιδιαίτερα αγωνιώδεις και ακραίες σκηνές που καθηλώνουν.

Βαθμός:

3 star rating

Gore:

3 star gore rating
👆 Οι καλύτερες σκηνές (spoilers):
  1. Το ξεκίνημα με την θέαση των πτωμάτων του πρώτου μακελειού.
  2. Η επεισοδιακή απόπειρα εξορκισμού μιας νεαρής κοπέλας που οι γονείς της την έχουν περιορίσει στο υπόγειο του σπιτιού!
  3. Η προκλητική και σοκαριστική σκηνή της απόπειρας πνιγμού του βρέφους στην κολυμπήθρα! Εδώ τα είδαμε όλα μιλάμε!

Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.

Info

Σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ
Πρωταγωνιστούν: Φερνάντα Αντράντε, Σούζαν Κρόουλι, Έβαν Χέλμουθ
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2012
Διάρκεια: 83 λεπτά

Latest articles

 


Related articles

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ