Reviews
Διαβάζετε
Devil Seed
0

Devil Seed

από 31/08/2017
Επισκόπηση
Υπόθεση

To «Devil Seed» επικεντρώνεται στον δαιμονισμό μιας νεαρής φοιτήτριας και στην προσπάθεια των φίλων της να την σώσουν.

Χώρα

Καναδάς

Έτος

2012

Σκηνοθεσία

Greg A. Sager

Παραγωγή

Dwight Coughlan, Gary Elmer, Geoff Hart, Robbin McDonnell, Greg A. Sager

Σενάριο

Geoff Hart, Greg A. Sager

Ηθοποιοί

Michelle Argyris, Shantelle Canzanese, Vanessa Broze

Μουσική

Aaron Gilhuis

Εταιρείες Παραγωγής

Entertainment One, Imagination Worldwide

Γνωστή και ως

The Devil in Me
The Dark

Μεταφρασμένος Τίτλος

Ο Σπόρος Του Διαβόλου

Γλώσσα

Αγγλικά

Διάρκεια

98 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

«Devil Seed» και χάσιμο χρόνου είναι έννοιες ταυτόσημες. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι προσπαθούσαν να κάνουν οι δημιουργοί αυτού του απαράδεκτου φιλμ. Rip-off του θρυλικού «Εξορκιστή» με γερές δόσεις αμερικάνικης teen υποκουλτούρας; Σ’ αυτό το συνονθύλευμα κλισαρισμένων τεχνικών τρόμου και ξύλινης ηθοποιίας δύσκολα μπορούμε να εντοπίσουμε κάτι θετικό.

Η νεαρή πρωταγωνίστρια «δαιμονίζεται» από το πουθενά μέσα σ’ ένα δωμάτιο μιας αντιπαθητικής μέντιουμ κυράτσας και στη συνέχεια αναλώνεται σ’ ένα ψευτο-horror ξέσπασμα που κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αλλά και αηδίας όπως στις σκηνές που ουρεί στο πάτωμα γευόμενη λίγο αργότερα το θεσπέσιο έργο της. Σκέτο σίχαμα! Το αγόρι της την απατάει (διόλου παράξενο) με μια φίλη και συγκάτοικό της. Ε, αφού η «δαιμονισμένη» τον είχε στην αναμονή για δύο χρόνια, είναι απόλυτα κατανοητή η επιλογή του φουκαρά που κάπου έπρεπε να ικανοποιήσει τις αντρικές ορμές του.

devil seed movie

Horror Trivia
Στη Μεγάλη Βρετανία κυκλοφορεί με τον επίσης κλισαρισμένο τίτλο «The Devil In Me». Σιγά καλέ, μας κατατρομάξατε!

Έχουμε τίποτε άλλο αξιοσημείωτο; Εχμ…έναν αδιάφορο καθηγητή που το παίζει συμπονετικός κι έναν γιαλαντζί παπά που ξαφνικά προσπαθεί να παραστήσει τον ήρωα δοκιμάζοντας το ιερό σπορ του εξορκισμού. Σίγουρα θα έβαζε τα γέλια ο Max von Sydow αν τον έβλεπε! Μέσα σ’ όλο το χάλι πρέπει να υποφέρουμε και τον εκνευριστικά αργό ρυθμό, παρακαλώντας για το φινάλε που όμως αργεί να έρθει παρά την 90λεπτη διάρκειά του. Το πολυπόθητο τέλος είναι για γέλια και για κλάματα, μένοντας πιστό στα ερασιτεχνικά standards του υπόλοιπου φιλμ.

Μη σας παραμυθιάζει ο πιασάρικος και περίτεχνα μαρκετίστικος τίτλος. Άντε να ξεχωρίσουμε ένα αιματηρό φάγωμα λαιμού προς το τέλος και κανά δυο ακόμα σκηνές με το ζόρι. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν ξαναζεσταμένο φαγητό, αλλά τόσο κακόγευστο που σου προκαλεί αναγούλα.

Δεν αξίζει να σπαταλήσουμε περισσότερο χρόνο για αυτό το ανιαρό και τρισάθλιο φιλμ. Μακριά από εμάς!

Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Το gory φάγωμα λαιμού που αναφέραμε.

Photos

devil seed still

devil seed horror

Posters

devil seed

Trailer

Links

Rotten Tomatoes
Imdb

Θετικά

Απελπιστικά λίγα θετικά σημεία συναντάμε εδώ. Λίγες τρομακτικές σκηνές και ελάχιστες σκηνές σκληρής βίας μπορούν μονάχα να ικανοποιήσουν το horror κοινό.

Αρνητικά

Όλη σχεδόν η ταινία είναι προκλητικά κακή και γεμάτη ερασιτεχνισμούς. Συν τοις άλλοις κουράζει άσχημα με τον νωχελικό ρυθμό της.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Ένα απέραντο χάλι που γελοιοποιεί το τρομακτικό για πολύ κόσμο θέμα του εξορκισμού/δαιμονισμού. Μείνετε μακριά καλύτερα!

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.