Reviews
Διαβάζετε
Devil’s Due
0

Devil’s Due

από 18/05/2014

Ο Ερχομός του Διαβόλου

Επισκόπηση
Υπόθεση

Το «Devil's Due» παρακολουθεί τη ζωή ενός νιόπαντρου ζεύγους η οποία παίρνει δυσάρεστη τροπή όταν η γυναίκα μένει έγκυος και η συμπεριφορά της αλλάζει επικίνδυνα. Φαίνεται ότι κουβαλάει κάτι πολύ διαβολικό στη μήτρα της...

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2014

Σκηνοθεσία

Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

Παραγωγή

John Davis

Σενάριο

Lindsay Devlin

Ηθοποιοί

Allison Miller, Zach Gilford, Sam Anderson, Madison Wolfe, Aimee Carrero, Vanessa Ray, Michael Papajohn, Griff Furst

Εταιρείες Παραγωγής

Davis Entertainment, Twentieth Century Fox Film Corporation

Γνωστή και ως

The Baby

Μεταφρασμένος Τίτλος

Ο Ερχομός του Διαβόλου

Σλόγκαν

Not all miracles come from God.

Γλώσσα

Αγγλικά

Προϋπολογισμός

$7.000.000

Box Office

$32.705.731

Διάρκεια

1 Ώρα και 29 Λεπτά (89 Λεπτά)

ΚΡΙΤΙΚΗ

Το «Devil’s Due» είναι άλλη μια ταινία τρόμου γυρισμένη με την διαδεδομένη found footage τεχνική. Μια τεχνική που έχει αρχίσει να κουράζει σήμερα έχοντας αποβάλλει τον αέρα φρεσκάδας που έφερε κάποτε. Συν τοις άλλοις παρατηρείται και μια ποιοτική πτώση στις ταινίες που υπάγονται στην found footage συνομοταξία. Το καμπανάκι κινδύνου χτυπάει πλέον ανησυχητικά…

Τέλος πάντων, προσπάθησα να δω το «Devil’s Due» χωρίς προκαταλήψεις για το εν λόγω ιδίωμα της «ερασιτεχνικής» κάμερας και να είμαι όσο πιο ανοιχτόμυαλος γίνεται. Και πάλι όμως το φιλμ αποδείχτηκε απελπιστικά κατώτερο των περιστάσεων κρίνοντας από την εκτεταμένη και θορυβώδη διαφημιστική καμπάνια που το συνόδευε λίγο πριν την κυκλοφορία του. Στο «Devil’s Due» παρακολουθούμε τη ζωή ενός ευτυχισμένου ζευγαριού που πολύ σύντομα παντρεύεται και η γυναίκα μένει έγκυος. Ωστόσο, από πολύ νωρίς φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Περίεργες ενδείξεις όπως ένας μυστηριώδης ταξιτζής που οδηγεί το ζευγάρι σ’ ένα απομονωμένο μπαρ για διασκέδαση, εικόνες από κρυφούς τελετουργικούς χώρους, δραματικές αλλαγές στη συμπεριφορά της γυναίκας και αλλόκοτοι άνδρες που παρακολουθούν το σπίτι των πρωταγωνιστών, προοιωνίζουν δυσάρεστο μέλλον για το ζευγάρι.

Horror Trivia
Τα γυρίσματα των σκηνών στην εκκλησία διεκόπησαν τρεις φορές. Την πρώτη λόγω ανεμοστρόβιλου, την δεύτερη λόγω πιθανής πυρκαγιάς και την τρίτη λόγω πτώσης της τάσης του ρεύματος.

Devil's Due 2014 κριτική

Σίγουρα όλα αυτά τα έχουμε ξαναδεί. Ταινίες όπως το «Rosemary’s Baby» και το «The Omen» (ειδικά το πρώτο) φαίνεται πως επηρέασαν αποφασιστικά τους δημιουργούς του «Devil’s Due», σε μερικά σημεία ίσως παραπάνω απ’ όσο έπρεπε. Αλλά πέρα από τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα που ακολουθεί το φιλμ διαπιστώνουμε εύκολα μια γενικότερη προχειρότητα στον τρόπο που συνδέει τα γεγονότα με πολλές σκηνές να φαίνονται κουτσουρεμένες και εντελώς ανέμπνευστες. Ο νωχελικός ρυθμός χειροτερεύει την ήδη προβληματική κατάσταση.

Το πρωταγωνιστικό ζεύγος έχει πάντως αξιοπρεπή παρουσία αλλά δεν μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την γενικά κακή εικόνα. Περιστασιακά συναντάμε κάποιες τρομακτικές σκηνές με υψηλή ένταση, σασπένς και πετυχημένα εφέ όπως όταν η γυναίκα από το ζεύγος εξοντώνει τρεις νέους με αρκετά βίαιο και εφετζίδικο τρόπο στην ύπαιθρο. Όμως λίγα καλά σημεία από δω κι από εκεί δεν αρκούν για να σώσουν το «Devil’s Due» από το ναυάγιο.

Α, και μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε το βασικότερο πρόβλημα του «Devil’s Due» που είναι η έλλειψη λογικής σχετικά με τον τρόπο που απεικονίζει τα γεγονότα. Βλέπετε, το υλικό που παρακολουθούμε υποτίθεται ότι χάθηκε μυστηριωδώς από το σπίτι του πρωταγωνιστή και δεν αναφέρεται να βρέθηκε από κάποιον. Επιπλέον τα γεγονότα δεν απεικονίζονται μόνο από την κάμερα των ηρώων αλλά κι από ξεκάρφωτες κάμερες άλλων ατόμων ή κάμερες ασφαλείας άλλων χώρων (σουπερμάρκετ, νοσοκομεία). Άρα ποιος συγκέντρωσε όλο αυτό το υλικό και μας το παρουσιάζει; Μια αδικαιολόγητα τσαπατσούλικη προσέγγιση των σκηνοθετών…

Movie Highlights

  • Η αηδιαστική σκηνή που η πρωταγωνίστρια τρώει ωμό κρέας μέσα στο σουπερμάρκετ.
  • Η σκηνή που οι κινήσεις του μωρού παραμορφώνουν την κοιλιά της πρωταγωνίστριας μητέρας του χωρίς να το παίρνει κανείς χαμπάρι.
  • Η δυναμική σκηνή που μια παρέα νέων εξολοθρεύεται από τις μεταφυσικές δυνάμεις της πρωταγωνίστριας.

Photos

Devil's Due review

Devil's Due movie

The Baby

Posters

Devil's Due

Devil's Due Poster

Ο ερχομός του Διαβόλου 2014

Devil's Due 2014

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι

wikipedia
IMDb

Θετικά

Μερικές σκηνές με υψηλή ένταση και σασπένς, καλές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές.

Αρνητικά

Έλλειψη φρεσκάδας, πρωτοτυπίας και λογικής, πολλά κλισέ, αδύναμο σενάριο, αργός ρυθμός, αδέξιο μοντάζ, πολλές ανολοκλήρωτες σκηνές.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Αδύναμο, κουραστικό και κλισαρισμένο φιλμ τρόμου found footage τεχνικής που πάσχει από έλλειψη λογικής όσον αφορά τον ίδιο τον τρόπο γυρίσματος.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.