Extraterrestrial

Ιπτάμενοι δίσκοι, ψιλόλιγνα ανθρωπάκια με καραφλά κεφάλια και μεγάλα σκουρόχρωμα μάτια, απαγωγές ανθρώπων από εξωγήινους μέσω φωτεινής δέσμης για διεξαγωγή πειραμάτων, σφαγές ζώων για τον ίδιο σκοπό, υπόθεση Ρόσγουελ και μυστικές επαφές κυβερνήσεων με εξωγήινους…Αν θέλετε να βρείτε όλα τα κλισέ της ουφολογίας συγκεντρωμένα σε μια ταινία τρόμου/επιστημονικής φαντασίας τότε δεν έχετε παρά να δείτε τη νέα ταινία των The Vicious Brothers. Οι δημιουργοί του μοντέρνου cult «Grave Encounters» (2011) άφησαν το δικό τους στίγμα μέσα στο 2014 παραδίδοντας μια ταινία που αυτή τη φορά απομακρύνεται εντελώς από τα φονικά πνεύματα και καταπιάνεται με εξωγήινους εισβολείς.

Το αποτέλεσμα; Απογοητευτικό! Το «Extraterrestrial» είναι μια πολύ κακόγουστη ταινία. Αδυνατεί να διατηρήσει το ενδιαφέρον του θεατή και ταυτόχρονα προκαλεί γέλιο. Γέλιο όχι μόνο για τα ουφολογικά κλισέ που χρησιμοποιεί αφειδώς και αδέξια αλλά επειδή γίνεται πραγματικά γελοίο σε ορισμένα σημεία (όπως π.χ. στη σκηνή όπου ένα εξωγήινο μηχάνημα επιτίθεται στα οπίσθια ενός απαχθέντα). Εκτός από τα κλισέ της ουφολογίας, χρησιμοποιεί και άλλα γνωστά κλισέ του horror και όχι μόνο κινηματογράφου όπως την περιβόητη «καλύβα στο δάσος» που ακόμα δεν έχει κατεδαφιστεί να ησυχάσουμε ή τους δακρύβρεχτους λόγους αγάπης που αναζωογονούν τεζαρισμένα θύματα.

extraterrestrial still

Το «Extraterrestrial» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Tribeca Film Festival της Νέας Υόρκης στις 18 Απριλίου 2014.

Δεν περιμέναμε βέβαια πολλά από τότε που είχε ανακοινωθεί η βλακώδης υπόθεση του φιλμ. Η τυπική παρέα νέων που πηγαίνει εκδρομή στο εξοχικό ενός εξ αυτών στο δάσος έρχεται αντιμέτωπη…όχι με κάποιον παρανοϊκό φονιά ή με κακόβουλα πνεύματα αλλά με τα επιθετικά ξαδέρφια του Ε.Τ. Σίγουρα όμως περιμέναμε μια καλύτερα δομημένη ταινία με περισσότερη έμπνευση από δύο κινηματογραφιστές που προσπαθούν φιλότιμα να αναδειχτούν στο horror genre.

Θα κρατήσουμε μόνο κάποιες καλές στιγμές με αγωνία και καλοφτιαγμένο gore καθώς και το έντονο κόκκινο χρώμα που εκπέμπεται από τον ιπτάμενο δίσκο και διασκορπίζεται στο πεδίο δράσης φτιάχνοντας μια ελαφρώς ψυχεδελική ατμόσφαιρα. Διότι σε πολλούς σημαντικούς τομείς το «Extraterrestrial» αποδείχτηκε τραγικά ανεπαρκές. Οι λάτρεις του σοβαρού sci-fi/horror θα πρέπει να περιμένουν κι άλλο μέχρι να εμφανιστεί κάποια πραγματικά σπουδαία ταινία στη δύσκολη αυτή υποκατηγορία.

extraterrestrial dvd
extraterrestrial poster
extraterrestrial scifi
the visitors 2014
extraterrestrial review
extraterrestrial movie
extraterrestrial film
ΘΕΤΙΚΑΑΡΝΗΤΙΚΑ
Λίγες στιγμές με απολαυστική δράση και gore, τα έντονα κόκκινα χρώματα του ιπτάμενου δίσκου που λούζουν την περιοχή των γεγονότων, καλά εφέ.Αφελής υπόθεση και ακόμα πιο αφελές σενάριο, αδιάφοροι χαρακτήρες, εμφάνιση πολλών horror κλισέ (όπως η καλύβα στο δάσος), μέτριες ερμηνείες, παράλογα μεγάλη διάρκεια.
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ (SPOILERS) 1) Μια ανατριχιαστική αυτοκτονία με πιστόλι που εκπυρσοκροτεί κάτω από το σαγόνι του αυτόχειρα.

Horrormovies.gr
Η νέα αυτή δουλειά των The Vicious Brothers θα ξενερώσει τους φίλους του τρόμου και της επιστημονικής φαντασίας. Η άκομψη χρήση πολλών κλισέ και η αδύναμη αλλά και αφελής ιστορία καταρρίπτουν τον ιπτάμενο δίσκο του «Extraterrestrial» συντρίβοντας τον ολοσχερώς.
Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Τελευταία άρθρα

Army of the Dead Review

The Strain – Season 3 Review

Santa Clarita Diet – Season 2 Review

Δημοφιλή

The Hitcher

Cube (Ο κύβος) Review