Reviews
Διαβάζετε
Fertile Ground
0

Fertile Ground

από Horrormovies.gr22/07/2019

Ψίθυροι

Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «Fertile Ground» παρακολουθούμε την απόδραση για αναψυχή ενός νεαρού ζευγαριού, της Emily και του Nate, στο οικογενειακό σπίτι του Nate που είχε μείνει για πολλά χρόνια κενό. Εκεί η Emily αρχίζει να βασανίζεται από τρομακτικές θεάσεις και εφιάλτες που σχετίζονται με το παρελθόν του σπιτιού.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2011

Σκηνοθεσία

Adam Gierasch

Παραγωγή

Moshe Diamant, Courtney Solomon

Σενάριο

Jace Anderson, Adam Gierasch

Ηθοποιοί

Gale Harold, Leisha Hailey

Μουσική

Joseph Conlan

Εταιρείες Παραγωγής

After Dark Films

Γνωστή και ως

Ψίθυροι

Μεταφρασμένος Τίτλος

Ψίθυροι

Σλόγκαν

From Cradle To Grave.

Γλώσσα

Αγγλικά

Διάρκεια

95 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Τα ίδια και τα ίδια. Όχι ότι δεν το περιμέναμε από την εγκλωβισμένη στα κλισέ και στερεμένη από έμπνευση σύγχρονη σκηνή τρόμου. Το «Fertile Ground» είναι από τα τετριμμένα -όσο δεν πάει- φιλμάκια τρόμου της σειράς που δεν έχουν τίποτα να δώσουν στο ταλαιπωρημένο horror genre, αλλά ενοχλούν κιόλας με την προκλητική κακοτεχνία τους.

Έχουμε λοιπόν το κλασικό ζευγάρι (Emily και Nate) που μετακομίζει σ’ ένα απομακρυσμένο σπίτι για να γιατρέψει τις πληγές του αφότου η γυναίκα έχασε το παιδί που φιλοξενούσε στη μήτρα της. Το ζευγάρι προσπαθεί να κάνει νέο ξεκίνημα και να απολαύσει τις ομορφιές της εξοχής αλλά το σπίτι δεν θα τους αφήσει.

Η Emily αρχίζει σύντομα να βλέπει τρομακτικές παρουσίες μέσα σ’ αυτό, ο σύζυγός της να κυριεύεται από το πνεύμα ενός φονιά προγόνου του που ζούσε στο σπίτι στο μακρινό παρελθόν και όπως είναι αναμενόμενο…η ιστορία επαναλαμβάνεται με την Emily να είναι το υποψήφιο θύμα της διαμορφωθείσας κατάστασης.

Στη σκηνή που ο Nate πέφτει από τη σκάλα του σπιτιού, χτυπάει πάνω στην κάμερα, κάτι που φαίνεται καθαρά από το τρεμόπαιγμά της στην οθόνη μας.

Κι ενώ οι τυπικότητες και τα κλισέ μας προδιαθέτουν αρνητικά, έρχεται και η γενικότερα κακή εκτέλεση να αποτελειώσει ένα φιλμ που βρισκόταν ήδη με το ένα πόδι στον τάφο. Πείτε με κακό αλλά οι κακοτοπιές στη σκηνοθεσία και στο σενάριο μαζί με τους αντιπαθητικούς χαρακτήρες δεν αφήνουν περιθώριο για συμπάθειες.

Περιστασιακές τρομάρες που στηρίζονται σε παραδοσιακά κόλπα του χώρου δεν αρκούν για να διασώσουν το «Fertile Ground». Αν σ’ αυτά προσθέσουμε και τον βασανιστικά αργό ρυθμό τότε καταλαβαίνετε γιατί είμαι τόσο αρνητικός απέναντί του. Μην πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα…


ψίθυροι

fertile ground leisha hailey

fertile ground 2011


Best Movie Scenes (spoilers)

  • Η ανατριχιαστική σκηνή όπου η Emily έρχεται τετ-α-τετ με μια αιμόφυρτη, λευκοντυμένη γυναίκα.
  • Η σκηνή που μια σκοτεινή φιγούρα περνάει απότομα έξω από την πόρτα του δωματίου όπου βρίσκεται η Emily.

Θετικά

Ελάχιστες τρομακτικές σκηνές που στηρίζονται όμως σε συνηθισμένα τρικ του cinema τρόμου.

Αρνητικά

Άνευρη και ερασιτεχνική σκηνοθεσία, υπερβολικά κοινότυπο σενάριο με πολλές αφέλειες, αδιάφοροι έως αντιπαθητικοί χαρακτήρες, εκνευριστικά αργός ρυθμός.

Αξιολόγηση
Βαθμολογία
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Βαρετό, κουραστικό και ενίοτε αφελές. Το «Fertile Ground» ανακυκλώνει τα γνωστά, χιλιοπαιγμένα μοτίβα των μεταφυσικών/ψυχολογικών ταινιών τρόμου αλλά με έκδηλα ερασιτεχνικό τρόπο.

Βαθμολογία
You have rated this
Συντάκτης
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.