Reviews
Διαβάζετε
Friend Request
0

Friend Request

Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο Friend Request, μια νεαρή φοιτήτρια αφαιρεί από τη λίστα φίλων της στο Facebook μια μυστηριώδη και προβληματική κοπέλα. Μετά από αυτό, μια τρομακτική οντότητα σκοτώνει τους φίλους της φοιτήτριας, ώστε εκείνη να καταλήξει τελικά μόνη.

Χώρα

Γερμανία

Έτος

2016

Σκηνοθεσία

Simon Verhoeven

Παραγωγή

Quirin Berg, Max Wiedemann

Σενάριο

Matthew Ballen, Philip Koch, Simon Verhoeven

Ηθοποιοί

Alycia Debnam-Carey, William Moseley, Connor Paolo, Brit Morgan, Brooke Markham, Sean Marquette, Liesl Ahlers

Μουσική

Gary Go

Εταιρείες Παραγωγής

Wiedemann & Berg Film, SevenPictures Film, Two Oceans Productions

Γνωστή και ως

Unfriend, Kill a Friend, Unknown Error

Σλόγκαν

Be careful who you click with.

Γλώσσα

Αγγλικά

Πρεμιέρα στην Ελλάδα

05/05/2016

Διάρκεια

1 Ώρα και 32 Λεπτά (92 Λεπτά)

ΚΡΙΤΙΚΗ

Τα μεταφυσικά techno-θρίλερ είναι η αναδυόμενη μόδα στον horror κινηματογράφο, εκπροσωπούμενη από φιλμ όπως τα Unfriended (2014) και The Den (2013), που είδαμε τα τελευταία χρόνια. Πάνω σε αυτή τη ρότα κινείται και ο πρωτάρης Γερμανικής καταγωγής σκηνοθέτης Simon Verhoeven με το τελευταίο του πόνημα Friend Request. Το Internet και τα social media χρησιμοποιούνται ως βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή τρόμου. Το νεανικό κοινό, όντας εξοικειωμένο με την συγκεκριμένη τεχνολογία, δεν θα δυσκολευτεί να αφομοιώσει το concept του Friend Request και σε αυτό ποντάρουν δικαιολογημένα οι δημιουργοί της ταινίας.

Οι προϋποθέσεις είναι ιδανικές, καθώς το μη κορεσμένο θέμα αφήνει περιθώριο για φρέσκιες ιδέες και καινοτομίες, που θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν την σκηνή του τρόμου. Ερμηνευτικά το καστ τα πάει σχετικά καλά και οι σποραδικές τρομάρες, μαζί με την υποστήριξη προσεγμένων ειδικών εφέ, αποτελούν τα κύρια ατού του Friend Request. Ωστόσο, η ταινία σταδιακά φθίνει από άποψη ενδιαφέροντος, με τα χιλιοπαιγμένα κλισέ, τους φτωχούς διαλόγους και τις ατελείωτες jump scares να διαμορφώνουν μια τετριμμένη εικόνα, που αδυνατεί να ενθουσιάσει τον απαιτητικό θεατή.

Horror Trivia
Η αρχική ονομασία του φιλμ ήταν Unknown Error, η οποία τελικά άλλαξε για να αποφευχθεί η σύγχυση με το παρεμφερές θρίλερ Cybernatural (Unfriended).

Έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, με άλλο ένα supernatural φιλμ τρόμου, που θα ξεχαστεί γρήγορα, χαραμίζοντας την ευκαιρία να συνδυάσει αποτελεσματικά την σημερινή τεχνολογική πραγματικότητα με τον γνήσιο τρόμο. Δείτε το Friend Request μόνο εάν νιώθετε φοβερά εξαρτημένοι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Εγώ πάντως το μετάνιωσα.

Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Μια ανατριχιαστική αυτοκτονία μπροστά στην webcam.
  • Η τρομακτική παρουσία μιας οντότητας στο μάτι της πόρτας.

Photos
friend request alicia friend request review

Posters
friend request

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι

wikipedia

IMDb

Θετικά

Μερικές καλές, τρομακτικές σκηνές, κάποια καλοσχεδιασμένα ειδικά εφέ, ενδιαφέρουσα υπόθεση με αναφορά στα social media.

Αρνητικά

Προχειρογραμμένο σενάριο, επαναλαμβανόμενα μοτίβα και κλισέ, έλλειψη ατμόσφαιρας και φαντασίας.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Παρά την αρχικά καλή ιδέα, το Friend Request χαντακώθηκε από τις συνηθισμένες σεναριακές επαναλήψεις και την έλλειψη φαντασίας.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
Στέλλα Στρούβαλη
Θαυμάστρια του τρόμου σε όλες του τις εκφάνσεις, με ιδιαίτερη αγάπη στις σειρές. Είτε βαμπιράκια, είτε ζόμπι, είτε serial killers μου τραβάνε την προσοχή!