Reviews
Διαβάζετε
Ghost Lake
0

Ghost Lake

από Horrormovies.gr22/09/2013

Η Λίμνη των Φαντασμάτων

Επισκόπηση
Υπόθεση

To «Ghost Lake» περιστρέφεται γύρω από τα τρομακτικά υπερφυσικά γεγονότα που βιώνει η Rebecca στο εξοχικό της κοντά στη λίμνη Rushford. Οι νεκροί της λίμνης σηκώνονται και απειλούν τους κατοίκους της περιοχής.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2004

Σκηνοθεσία

Jay Woelfel

Παραγωγή

Johnnie J. Young

Σενάριο

Jay Woelfel

Ηθοποιοί

Tatum Adair, Timothy Prindle, Gregory Lee Kenyon, Azure Sky Decker, Chuck Franklin, Damian Maffei

Μουσική

Jay Woelfel

Εταιρείες Παραγωγής

American World Pictures, Velocity Home Entertainment

Γνωστή και ως

The Empty Lake

Μεταφρασμένος Τίτλος

Η Λίμνη των Φαντασμάτων

Σλόγκαν

Evil Rises

Γλώσσα

Αγγλικά

Προϋπολογισμός

$110.000

Διάρκεια

112 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Σπάνια συναντάμε τέτοιο χάλι και τόσο μεγάλο ερασιτεχνισμό σε ταινία τρόμου. Έχουμε δει κι άλλες φορές άθλια φιλμάκια χαβαλετζίδικου τρόμου όμως στο «Ghost Lake» υπάρχει το επιπλέον μειονέκτημα της μεγάλης διάρκειας κάνοντας το μαρτύριο ακόμα πιο έντονο σε βαθμό που εύχεσαι να πέσει το ρεύμα για να μην δεις το υπόλοιπο μέρος του φιλμ.
Από πού να ξεκινήσει το θάψιμο; Από το τρισάθλιο σενάριο; Από την κωμικοτραγική σκηνοθεσία; Από τον ερασιτεχνικό χειρισμό της κάμερας που νομίζουμε ότι μια τρελοπαρέα πιτσιρικάδων έπιασε μια ερασιτεχνική βιντεοκάμερα και άρχισε να τραβάει ένα σωρό ασυναρτησίες για να περάσει η ώρα; Από τις γελοίες ερμηνείες και τους αφελείς διαλόγους; Από τα ερασιτεχνικά εφέ και τα απαράδεκτα κουστούμια νεκροζώντανων; Μαύρα χάλια σε όλους σχεδόν τους τομείς. Και λέω «σχεδόν» διότι μόνο η μουσική διασώζεται και πραγματικά σε πιάνει οργή που μερικά ωραία μουσικά θέματα χαραμίστηκαν στο τερατούργημα που ονομάζεται «Ghost Lake».

Η ιστορία της λίμνης Rushford δυτικά της Νέας Υόρκης στην οποία αναφέρεται η ταινία είναι αληθινή. Δύο πόλεις είναι θαμμένες κάτω από τη λίμνη που σχηματίστηκε ύστερα από κατασκευή φράγματος το 1927. Οι δύο κοινότητες χάθηκαν ύστερα από πλημμύρα.

Η υπόθεση έχει να κάνει με τους οργισμένους νεκρούς μιας μικρής πόλης οι οποίοι πνίγηκαν στη λίμνη Rushford μετά την κατασκευή ενός φράγματος και κάθε 13 χρόνια επιστρέφουν για να πάρουν τους ζωντανούς στον υγρό τάφο τους. Πρωταγωνίστρια είναι μια νεαρή ξανθομάλλα που λόγω των ενοχών για το θάνατο των γονιών της από ατύχημα, πηγαίνει προσωρινά στο εξοχικό τους δίπλα στη λίμνη όπου κείτονται οι καταραμένοι νεκροί. Εκεί μια σειρά από παράξενα συμβάντα την οδηγούν στο φρικτό παρελθόν της λίμνης και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή.

Ειλικρινά αν αντέξετε και δεν κλείσετε το DVD πριν το φινάλε θα είστε άξιοι συγχαρητηρίων για τις ψυχικές σας αντοχές. Εναλλακτικά μπορείτε να δείτε το εν λόγω φιλμ (χαχα!) ως ένα τεστ υπομονής. Πάνω από 100 λεπτά αθλιότητας και βαρεμάρας, πάνω από 100 λεπτά χάσιμο χρόνου ζωής…ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι το είδα ολόκληρο. Κλαψ!


ghost lake


Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Με την προϋπόθεση ότι δεν παίρνουμε το φιλμ στα σοβαρά, έχουν πλάκα οι αρχικές σκηνές που απεικονίζουν μια κωμικοτραγική αντίθεση. Από τη μία η ζουμερή πρωταγωνίστρια δοκιμάζει τις χαρές του έρωτα μ’ ένα αγόρι που γνώρισε σε club, από την άλλη οι γονείς της ξεψυχούν από διαρροή αερίου στο σπίτι!

Θετικά

Απολύτως τίποτα.

Αρνητικά

Η ταινία είναι ένα απέραντο χάλι σε όλους τους τομείς.

Αξιολόγηση
Βαθμολογία
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Προς Θεού…σεβαστείτε τον εαυτό σας και μείνετε μακριά.

Βαθμολογία
You have rated this
Συντάκτης
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.