Happy Death Day 2U

Γενέθλια Θανάτου 2

Μετά από δύο χρόνια αναμονής, το sequel του Happy Death Day, φτάνει επιτέλους στη μεγάλη οθόνη. Η φρεσκάδα, ο χαβαλές και η δημιουργικότητα του αρχικού φιλμ, οπωσδήποτε ανέβασαν τον πήχη των προσδοκιών μας. Το Happy Death Day2U στέκεται άξια δίπλα στον προκάτοχό του προσθέτοντας ενδιαφέρουσες πινελιές επιστημονικής φαντασίας στην αφήγηση.

Με αυτές τις sci-fi προσθήκες γίνεται απόπειρα να εξηγηθεί σε γενικές γραμμές ο εγκλωβισμός της ηρωίδας Tree στον χρονικό βρόχο όπου αναγκάζεται να υποφέρει ξανά και ξανά οδυνηρούς θανάτους με βασικό δράστη τον μασκοφόρο φονιά Babyface. Η μεταφορά της πρωταγωνίστριας σε άλλη διάσταση με εναλλακτικά δεδομένα από το περιβάλλον της είναι από τις πιο πικάντικες καινοτομίες που πετυχαίνει το Happy death Day 2U.

Γενικά τα sci-fi στοιχεία δένουν κακά με τον slasher κορμό και την κωμική διάθεση καθιστώντας το τελικό κινηματογραφικό προϊόν διασκεδαστικότατο. Θέλει όμως και λίγο ανοιχτό μυαλό για να δεχτεί κανείς όλες αυτές τις καινοφανείς ιδέες που τόσο τολμηρά μας σερβίρει ο Christopher Landon.

Για τις σκηνές που γυρίστηκαν στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου τα σκηνικά έπρεπε να στηθούν από την αρχή καθώς το εσωτερικό του αληθινού νοσοκομείου που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα του πρώτου φιλμ είχε καταστραφεί.

Αν και το φιλμ δεν ισοδυναμεί με πάρτι gore και αίματος, κάποιες φορές γίνεται αρκετά βίαιο. Οι ευρηματικοί θάνατοι της πρωταγωνίστριας με σκοπό την διόρθωση της ροής των γεγονότων πραγματοποιούνται συχνά με σκληρούς τρόπους. Είναι αποτρόπαιοι στη σύλληψη αλλά όχι στην εκτέλεση και την απεικόνιση λεπτομέρειας, χωρίς πάντως να χάνουν σημαντικά τη δυναμική τους.

Η ηθοποιία είναι καλή για τα κωμικά standards της ταινίας. Εκεί που υστερεί το Happy Death Day 2U είναι στο σεναριακό κομμάτι και στους χαρακτήρες. Το πρώτο καταφεύγει σε διάφορες υπερβολές ή λαβυρινθώδεις καταστάσεις ενώ οι δεύτεροι είναι μάλλον υπερβολικά πολλοί μπαχαλοποιώντας κάπως την ιστορία.

Ωστόσο, η συνολική εικόνα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που δεν ήταν άλλες από μια ψυχαγωγική εμπειρία τρόμου και κωμωδίας όπου θα διασαφηνίζονται τα ερωτηματικά που προέκυψαν από την πρώτη ταινία. Είναι ένα sequel που έχει λόγο και νόημα ύπαρξης, κάτι που δεν είναι ο κανόνας για πολλές ταινίες τρόμου της νεότερης εποχής. Κι αυτό λέει πολλά.

Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.

Πρόσφατα άρθρα

Έρχεται το Tales from the Hood 3 με τον Tony Todd

Μετά το κλασικό Tales From the Hood του 1995 και το sequel του 2018 ήρθε η ώρα για το 3ο φιλμ του...

Νέο sci-fi/horror από τη Ρωσία

Σπάνια μαθαίνουμε για κυκλοφορία ταινιών τρόμου από τη Ρωσία. Ας πάρουμε λοιπόν μια πρώτη γεύση από το αξιοπρόσεκτο φιλμ τρόμου/επιστημονικής φαντασίας Sputnik...

Νέο body-horror φιλμ από τον γιο του David Cronenberg

Ο Brandon Cronenberg, γιος του μάστορα του body horror David Cronenberg, είναι ο υπεύθυνος για μια αξιοπρόσεκτη body horror παραγωγή που αναμένεται...

Webs

Το «Webs» ένα ακόμα ημιερασιτεχνικό και αδιάφορο φιλμ του αμερικανικού καναλιού Syfy. Τέσσερις εργαζόμενοι ηλεκτρολόγοι σε ένα κτήριο που πρόκειται να κατεδαφιστεί,...

Σχετικά άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ