Reviews
Διαβάζετε
Happy Death Day 2U
0

Happy Death Day 2U

από 07/03/2019

Γενέθλια Θανάτου 2

Επισκόπηση
Υπόθεση

Η νεαρή Tree που επιβίωσε από τον μασκοφόρο φονιά της πρώτης ταινίας, ξαναπέφτει σε χρονικό βρόχο βιώνοντας νέους εφιάλτες αφού ο παρανοϊκός Babyface επιστρέφει ξανά με άγριες διαθέσεις. Η Tree θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο μέσα από ένα αναπάντεχο και επικίνδυνο ταξίδι σε εναλλακτικές διαστάσεις του χωροχρόνου.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2019

Σκηνοθεσία

Christopher Landon

Παραγωγή

Jason Blum

Σενάριο

Christopher Landon

Συγγραφέας

Scott Lobdell

Ηθοποιοί

Jessica Rothe, Israel Broussard, Suraj Sharma, Steve Zissis

Μουσική

Bear McCreary

Εταιρείες Παραγωγής

Blumhouse Productions

Γνωστή και ως

Happy Death Day 2

Μεταφρασμένος Τίτλος

Γενέθλια Θανάτου 2

Σλόγκαν

Death makes a killer comeback.

Γλώσσα

Αγγλικά

Πρεμιέρα στην Ελλάδα

28/02/2019

Προϋπολογισμός

$9.000.000

Box Office

$54.900.000 (έως 6/03/2019)

Πιστοποίηση

K-13

Διάρκεια

100 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Μετά από δύο χρόνια αναμονής, το sequel του Happy Death Day, φτάνει επιτέλους στη μεγάλη οθόνη. Η φρεσκάδα, ο χαβαλές και η δημιουργικότητα του αρχικού φιλμ, οπωσδήποτε ανέβασαν τον πήχη των προσδοκιών μας. Το Happy Death Day2U στέκεται άξια δίπλα στον προκάτοχό του προσθέτοντας ενδιαφέρουσες πινελιές επιστημονικής φαντασίας στην αφήγηση.

Με αυτές τις sci-fi προσθήκες γίνεται απόπειρα να εξηγηθεί σε γενικές γραμμές ο εγκλωβισμός της ηρωίδας Tree στον χρονικό βρόχο όπου αναγκάζεται να υποφέρει ξανά και ξανά οδυνηρούς θανάτους με βασικό δράστη τον μασκοφόρο φονιά Babyface. Η μεταφορά της πρωταγωνίστριας σε άλλη διάσταση με εναλλακτικά δεδομένα από το περιβάλλον της είναι από τις πιο πικάντικες καινοτομίες που πετυχαίνει το Happy death Day 2U.

Γενικά τα sci-fi στοιχεία δένουν κακά με τον slasher κορμό και την κωμική διάθεση καθιστώντας το τελικό κινηματογραφικό προϊόν διασκεδαστικότατο. Θέλει όμως και λίγο ανοιχτό μυαλό για να δεχτεί κανείς όλες αυτές τις καινοφανείς ιδέες που τόσο τολμηρά μας σερβίρει ο Christopher Landon.

rothe happy death day 2u

Horror Trivia: Για τις σκηνές που γυρίστηκαν στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου τα σκηνικά έπρεπε να στηθούν από την αρχή καθώς το εσωτερικό του αληθινού νοσοκομείου που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα του πρώτου φιλμ είχε καταστραφεί.
Αν και το φιλμ δεν ισοδυναμεί με πάρτι gore και αίματος, κάποιες φορές γίνεται αρκετά βίαιο. Οι ευρηματικοί θάνατοι της πρωταγωνίστριας με σκοπό την διόρθωση της ροής των γεγονότων πραγματοποιούνται συχνά με σκληρούς τρόπους. Είναι αποτρόπαιοι στη σύλληψη αλλά όχι στην εκτέλεση και την απεικόνιση λεπτομέρειας, χωρίς πάντως να χάνουν σημαντικά τη δυναμική τους.

Η ηθοποιία είναι καλή για τα κωμικά standards της ταινίας. Εκεί που υστερεί το Happy Death Day 2U είναι στο σεναριακό κομμάτι και στους χαρακτήρες. Το πρώτο καταφεύγει σε διάφορες υπερβολές ή λαβυρινθώδεις καταστάσεις ενώ οι δεύτεροι είναι μάλλον υπερβολικά πολλοί μπαχαλοποιώντας κάπως την ιστορία.

Ωστόσο, η συνολική εικόνα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που δεν ήταν άλλες από μια ψυχαγωγική εμπειρία τρόμου και κωμωδίας όπου θα διασαφηνίζονται τα ερωτηματικά που προέκυψαν από την πρώτη ταινία. Είναι ένα sequel που έχει λόγο και νόημα ύπαρξης, κάτι που δεν είναι ο κανόνας για πολλές ταινίες τρόμου της νεότερης εποχής. Κι αυτό λέει πολλά.

happy death day 2

Best Movie Scenes (spoilers)

  • Η απολαυστική slow motion σκηνή με την ενεργοποίηση του κβαντικού αντιδραστήρα που εκσφενδονίζει μακριά τους ήρωες.
  • Όλες οι κωμικοτραγικές αυτοκτονίες της πρωταγωνίστριας Tree.

Photos

happy death day 2u sequel

γενέθλια θανάτου 2019

γενέθλια θανάτου 2

Posters

happy death day 2u 2019

happy death day 2u

Trailer

Links

Imdb

Wikipedia

Θετικά

Ενδιαφέροντα sci-fi στοιχεία, πλούσια δράση, μερικές ευφάνταστες σκηνές θανάτων και φόνων, πετυχημένο χιούμορ.

Αρνητικά

Διάφορες σεναριακές υπερβολές και κακοτοπιές. Πληθώρα χαρακτήρων που δεν χρειάζονταν.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Αξιοπρεπές και διασκεδαστικό sequel που αναμειγνύει με δεξιοτεχνία sci-fi, slasher και comedy στοιχεία.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.