Hipnos

Στα Άδυτα Του Τρόμου

Άλλο ένα φιλμάκι ψυχολογικού τρόμου από την Ισπανία αλλά δυστυχώς κατώτερο των προσδοκιών, κρίνοντας από τις ποιοτικές δουλειές που έχουν βγει τα τελευταία 10-15 χρόνια από την ιβηρική χερσόνησο. Το Hipnos κινείται μεταξύ παραίσθησης και πραγματικότητας, μεταξύ ονειρικού και πραγματικού κόσμου, μπολιάζοντας τα δρώμενα με λίγο μυστήριο και ντετεκτιβική διάθεση. Αποτυγχάνει όμως στην προσπάθειά του να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις για τα ακανθώδη ερωτήματα που είχε θέσει την πρώτη περίπου ώρα της διάρκειάς του.

Μια ψυχίατρος πιάνει δουλειά σ’ ένα απομονωμένο ψυχιατρικό ίδρυμα το οποίο δεν έχει και το καλύτερο παρελθόν μιας και οι αυτοκτονίες έχουν κλονίσει τη λειτουργία του. Στο εν λόγω ίδρυμα οι ιθύνοντες γιατροί δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην υπνοθεραπεία, στην θεραπεία μέσω ύπνωσης δηλαδή όπου ο ασθενής μπορεί να αποκαλύψει σημαντικές εσωτερικές πληροφορίες για την κατάστασή του και το παρελθόν του.

Η νέα γιατρός ονόματι Beatriz φαίνεται να το παρατραβάει με την υπνοθεραπεία στα μάτια των παλαιότερων γιατρών του ιδρύματος δημιουργώντας καχυποψίες. Σύντομα η ηρωίδα αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά στο σανατόριο, ιδίως μετά την αυτοκτονία ενός κοριτσιού-ασθενή. Η συναναστροφή της με δύο ασθενείς την παρακινεί να ανακαλύψει σκοτεινά μυστικά για τις επικίνδυνες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι γιατροί του σανατορίου. Στην προσπάθειά της όμως να λύσει το μυστήριο κινδυνεύει άμεσα και η ίδια…

trauma

Στη Γερμανία το φιλμ είναι γνωστό και ως «Trauma».

Το φιλμ ξεκινάει δυναμικά με ένα ντου της αστυνομίας σ’ ένα διαμέρισμα όπου έχει διαπραχθεί φόνος. Στην ίδια σεκάνς βλέπουμε και ένα κατατρομαγμένο κοριτσάκι μάρτυρα του φονικού να παθαίνει σοκ, αδυνατώντας να μιλήσει στους μπάτσους. Έπειτα αλλάζουμε εικόνες, μεταφερόμενοι στην άφιξη της ηρωίδας στο ίδρυμα.

Από το σημείο αυτό ξεκινάει μια ενδιαφέρουσα αλληλουχία παράξενων συμβάντων πλαισιωμένα από κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, μυστηριώδεις αναζητήσεις στους διαδρόμους και στα δωμάτια του σανατορίου, ανατριχιαστικούς εφιάλτες και οιωνούς που μας προετοιμάζουν για συνταρακτικές αποκαλύψεις.

Δυστυχώς όμως ενώ μέχρι ένα σημείο το «Hipnos» διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον, αρχίζει να παρουσιάζει προβλήματα όσο οδεύει προς την τελική ευθεία. Το πάντρεμα φαντασίας και πραγματικότητας γίνεται εκνευριστικό, το σενάριο μπάζει, οι αποκαλύψεις δείχνουν παρατραβηγμένες και γενικά μένει η εντύπωση ότι ο δημιουργός του φιλμ στέρεψε από ιδέες τελειώνοντας το έργο του άνοστα και βιαστικά. Ό,τι καλό διαμορφώθηκε δυστυχώς γκρεμίστηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κρίμα.

Βαθμός
Άνιση ταινία τρόμου που είχε τις προϋποθέσεις να είναι πολύ καλύτερη.
Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή