Reviews
Διαβάζετε
Horns
0

Μεταμόρφωση

Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «Horns», μετά από τον περίεργο θάνατο της αγαπημένης του, ο Ig (Daniel Radcliffe) βρίσκεται ύποπτος για την δολοφονία της. Την επόμενη μέρα της δολοφονίας, μετά από ένα άσχημο μεθύσι ξυπνά και διαπιστώνει πως στο κεφάλι του έχουν φυτρώσει κέρατα. Κέρατα τα οποία κάνουν τους ανθρώπους να του εξομολογούνται τα πιο σκοτεινά μυστικά τους. Ξεκινά λοιπόν έναν αγώνα για να αποδείξει πως είναι αθώος αλλά και για να βρει τον πραγματικό δολοφόνο.

Χώρα

ΗΠΑ, Καναδάς

Έτος

2013

Σκηνοθεσία

Alexandre Aja

Παραγωγή

Alexandre Aja, Riza Aziz, Joey McFarland, Cathy Schulman, Joe Hill

Σενάριο

Keith Bunin

Συγγραφέας

Joe Hill

Ηθοποιοί

Daniel Radcliffe, Max Minghella, Joe Anderson, Juno Temple, Kelli Garner, Sabrina Carpenter, James Remar, Kathleen Quinlan, Heather Graham, David Morse

Μουσική

Robin Coudert

Εταιρείες Παραγωγής

Red Granite Pictures, Mandalay Pictures

Μεταφρασμένος Τίτλος

Μεταμόρφωση

Σλόγκαν

Love hurts like hell.

Γλώσσα

Αγγλικά

Πρεμιέρα στην Ελλάδα

13/11/2014

Διάρκεια

120 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Η ταινία «Horns» ξεκινώντας δείχνει πολλά υποσχόμενη αλλά πιστεύω πως κάπου στην πορεία το χάνει λιγάκι. Το μειονέκτημά της, κατά την άποψή μου, είναι η μεγάλη της διάρκεια. Αυτό ήταν που με κούρασε ιδιαίτερα στην ταινία. Κατά τα άλλα, είναι μια ωραία ταινία αγωνίας, μυστηρίου και φαντασίας με μερικές σκηνές αισθητικής τρόμου που μέσα από αυτή βλέπουμε την ιστορία της αγάπης δυο νεαρών παιδιών που είναι μαζί από τα παιδικά τους χρόνια.

Το cast των ηθοποιών είναι αρκετά καλό με ονόματα που είναι γνωστά. Πρώτος και καλύτερος ο Daniel Radcliffe στο ρόλο του πρωταγωνιστή Ig Perrish, η Heather Graham, που τρόμαξα να την γνωρίσω, στον ρόλο της άπληστης για δημοσιότητα σερβιτόρας Veronica, ο Dave Morse στο ρόλο του πατέρα της κοπέλας του Ig, ο James Remar, γνωστός και από την συμμετοχή του στην σειρά Sex and the city, στο ρόλο του πατέρα του Ig.

Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Joe Hill, γιος του Stephen King, Horns.

Η φωτογραφία είναι εξαιρετική, το φυσικό τοπίο δίνει παραπάνω πόντους στην ταινία, η ατμόσφαιρα της ταινίας έχει αρκετό μυστήριο για το ποιος τελικά είναι ο δολοφόνος. Αρκετό μαύρο χιούμορ που σαρκάζει τον άνθρωπο και τις σκοτεινές του σκέψεις. Σε βάζει σε σκέψεις για το πόσο πραγματικά μπορείς να γνωρίζεις κάποιον με τον οποίο έχεις περάσει μια ζωή μαζί. Για το πού είναι ικανός να φτάσει κάποιος για να πετύχει το σκοπό του. Από εφέ, θα τα δείτε μόνο στο τέλος της ταινίας και όντως είναι εντυπωσιακά. Η εναλλαγή παρελθόντος και παρόντος γίνεται ομαλά.

Εν κατακλείδι, η ταινία είναι καλή με την αγωνία να κορυφώνεται στο τέλος. Κάποιοι ίσως να βρουν το τέλος λιγάκι ρομαντικό αλλά τα εφέ ίσως να τους αποζημιώσουν. Καλές ερμηνείες, ωραία ιδέα, αγωνία μέχρι το τέλος της ταινίας για το τι θα συμβεί.


horns still 4

horns still 3

Daniel Radcliffe

horns still 1

horns poster 2

horns poster 3

Juno Temple

horns poster 5

horns poster 6


Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Η σκηνή με τον πρωταγωνιστή με τα φίδια.
  • Το τέλος της ταινίας.

Θετικά

Το φυσικό τοπίο, η δομή της ταινίας και η ατμόσφαιρα που δημιουργεί.

Αρνητικά

Η μεγάλη διάρκεια.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Καλή ταινία με το φυσικό τοπίο να κλέβει την παράσταση και βοηθά σημαντικά στην ατμόσφαιρα της ταινίας.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
Ελευθερία Κούση
Ελευθερία Κούση
Λατρεύω τον καλό κινηματογράφο σε όλα του τα είδη. Αλλά οι horror ταινίες είναι οι αγαπημένες μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καλή ταινία τρόμου. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να ενημερώσω εσάς τους horror fans για τις κλασσικές και όχι μόνο ταινίες τρόμου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.