Host Review

Στο «Host» τα μέλη μιας γυναικείας κατά βάση παρέας κλεισμένα στα σπίτια τους λόγω καραντίνας επιδιώκουν να καλέσουν πνεύματα. Η επίκληση όμως θα πάρει δυσάρεστη τροπή για την παρέα.

Το ότι η καραντίνα και ο κορωνοϊός θα γονιμοποιούσαν τη φαντασία των κινηματογραφιστών πάνω σε σχετικές ταινίες ήταν σίγουρο. Το ποιοτικό αποτέλεσμα αυτών των ταινιών είναι βέβαια ένα διαφορετικό θέμα. Το «Host» του Rob Savage είναι σίγουρα μια από τις καλές και εμπνευσμένες δουλειές του αναδυόμενου κύματος.

Μέσα από τις προσωπικές βιντεοκάμερες και το πρόγραμμα Zoom οι νεαρές πρωταγωνίστριες και ένα άντρας της παρέας τους προσπαθούν να καλέσουν πνεύματα και να επικοινωνήσουν με αυτά. Στην αρχή ακολουθούν τη βοήθεια μιας ειδικού πνευματιστή αλλά όταν αυτή βγαίνει από το παιχνίδι τα πράγματα παίρνουν εφιαλτική τροπή. Τα πνεύματα δεν επιδεικνύουν καθόλου φιλικές διαθέσεις απέναντι στους οικοδεσπότες τους!

Παρά την συνηθισμένη υπόθεση με την «σεάνς», το «Host» έχει κάποια στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Ο τρόπος γυρίσματος με τις ξεχωριστές οικιακές κάμερες διαμορφώνει μια ρεαλιστική εικόνα και εντείνει το αίσθημα του τρόμου. Ο πειρασμός να κοιτάς συνεχώς πίσω από τις κοπέλες στον περιβάλλοντα χώρο είναι ασταμάτητος. Όλο και κάτι θα πεταχτεί από εκείνη την πόρτα. Όλο και κάτι νομίζουμε ότι είδαμε να διαφαίνεται στο background…

Το φιλμ γυρίστηκε αποκλειστικά με το ηλεκτρονικό πρόγραμμα Zoom εν μέσω της καραντίνας που επέφερε ο κορωνοϊός.

Πρόκειται για ένα φιλμ τρομακτικό, αγχωτικό και αγωνιώδες. Από νωρίς σε προϊδεάζει για τον τρόμο που θα ακολουθήσει και όταν λίγο πριν τα μισά ανεβάζει στροφές, μετά δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα. Παρά την απρόσμενα μικρή διάρκειά του -ήτοι 57 λεπτά- σου δίνει την εντύπωση ότι είναι πληρέστερο από πολλές ενενηντάλεπτες ταινίες τρόμου λέγοντας αυτό που έχει να πει κατευθείαν, χωρίς αχρείαστες σάλτσες.

host κριτική

Στην παγίωση ανατριχιαστικού κλίματος βοηθούν σημαντικά οι ρεαλιστικές αντιδράσεις των κοριτσιών. Πατά το νεανικό χαρακτήρα τους ήταν όλες άψογες στις ερμηνείες τους. Μαζί με τις τρομάρες που βίωσαν άλλο τόσο φρικάραμε κι εμείς, οι θεατές. Τα εύσημα πρέπει να δώσουμε και στον σκηνοθέτη που με ορισμένα έξυπνα πλάνα σε πόρτες, πατάρια, γωνίες κλπ έδειξε ότι ξέρει να χειρίζεται την ψυχολογία του κοινού. Ενίοτε ο ψυχολογικός τρόμος δίνει τη θέση του σε ιδιαίτερα βίαιες σκηνές που παγώνουν το αίμα.

Συμπερασματικά λοιπόν το «Host» αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεσαι ούτε μεγάλο budget ούτε να πλασάρεις φοβερά εναλλακτικές ιδέες για να φτιάξεις μια ποιοτική ταινία τρόμου που θα τραβήξει την προσοχή. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί και πατώντας στις υπάρχουσες νόρμες βάζοντας τις κατάλληλες πινελιές ευρηματικού τρόμου στα σημεία που απαιτούνται. Αυτό ακριβώς έκανε και το «Host». Έτσι απλά και ωραία.

host

Θετικά: Ευρηματική ιδέα, ρεαλιστικές ερμηνείες, τρομακτικές σκηνές, ανατριχιαστική ατμόσφαιρα, πλούσιο σασπένς.

Αρνητικά: Η έλλειψη απαντήσεων για λίγα θέματα.

Συμπέρασμα: Φρέσκια, ρεαλιστική και τρομακτική ταινία στο πνεύμα της καραντίνας.

Βαθμός:

3.5 star rating

Gore:

1 star gore rating
👆 Οι καλύτερες σκηνές (spoilers):
  1. Η απώλεια σύνδεσης της οργανώτριας της σεάνς με μυστηριώδεις κινήσεις στο background.
  2. Κάτι τρομακτικά πόδια σε μια σοφίτα.
  3. Ο θάνατος ενός θύματος με συνεχόμενα χτυπήματα του κεφαλιού στον υπολογιστή και το τραπέζι.
  4. Μια απρόσμενη πτώση από ψηλά.

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Ρομπ Σάβατζ
Πρωταγωνιστούν: Χάιλυ Μπίσοπ, Τζέμμα Μουρ, Radina Drandova
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο
Έτος: 2020
Διάρκεια: 57 λεπτά
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα

Baghead Review