Hounds of Love

Αναμφίβολα η Αυστραλία απασχολεί συχνά τις δύο τελευταίες δεκαετίες το cinema τρόμου με μερικές πολύ καλές παραγωγές που αποκτούν διεθνή φήμη. Ας θυμηθούμε για παράδειγμα τα Wolf Creek, Rogue, Black Water, The Babadook κ.α. όπου οι μακρινοί Αυστραλοί φίλοι μας επέδειξαν πλούσιο ταλέντο και δημιουργικότητα προσφέροντάς μας υψηλού επιπέδου ταινίες τρόμου.

Την παράδοση των ποιοτικών ταινιών τρόμου από τη χώρα των καγκουρό έρχεται να διατηρήσει το Hounds of Love του νέου στο χώρο Ben Young. Πρόκειται για ένα φιλμ που κινείται μεταξύ θρίλερ, τρόμου και δράματος αναδεικνύοντας σοβαρά θέματα από τον πραγματικό κόσμο όπως οι εξαφανίσεις προσώπων και η οικιακή/οικογενειακή βία.

Αυτό που καθιστά το έργο αληθινά τρομακτικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι η ρεαλιστική σκηνοθετική προσέγγιση. Οι δραματικές σκηνές της αιχμαλωσίας της πρωταγωνίστριας από το παρανοϊκό ζευγάρι και η ταραχώδης καθημερινότητα των δύο απαγωγέων της απεικονίζονται με ωμό ρεαλισμό που συγκλονίζει.

hounds of love psycho

Επιπλέον, η επιλογή του σκηνοθέτη να προβεί σε αργές λήψεις λεπτομερειών από σημεία της μικρής και μάλλον αφιλόξενης πόλης ενισχύει το κλίμα φόβου και το αίσθημα αμφιβολίας που νιώθει ο θεατής. Ο τρόμος μπορεί να βρίσκεται στον άνθρωπο της διπλανής πόρτας κι αυτό μεταδίδεται άψογα μέσα στο έργο.

Είναι το πρώτο full length φιλμ του σκηνοθέτη Ben Young και γυρίστηκε σε 20 μέρες.

Τόσο η απαχθείσα κοπέλα όσο και το παρακμιακό ζευγάρι των απαγωγέων της βγάζουν εξαιρετική χημεία ερμηνεύοντας καταπληκτικά τους ρόλους τους. Το δράμα και το σασπένς εντείνονται όσο πλησιάζουμε στο φινάλε όπου η σωτηρία της κοπέλας κρέμεται πραγματικά από μια κλωστή, από μια σημαντική λεπτομέρεια που είτε θα αποκαλυφθεί είτε θα παραμείνει στο σκοτάδι.

hounds of love girl

Μου άρεσε επίσης και η τελετουργική μορφή που παίρνει το ειδεχθές έργο του ζευγαριού προγραμματίζοντας με αυστηρή προσήλωση την ημέρα απαγωγής και την ημέρα τερματισμού της ζωής του εκάστοτε θύματος για να αρχίσει ένας νέος κύκλος εγκλήματος και βίας.

Μπορεί να μην είναι αριστούργημα αλλά το Hounds of Love είναι μια ταινία που θα διατηρήσει το ενδιαφέρον σας μέχρι το τέλος και πολύ συχνά θα αναστατώσει τον ψυχικό σας κόσμο με το δυναμικό περιεχόμενό του. Χωρίς ενδοιασμούς θα το κατέτασσα στις καλύτερες ταινίες τρόμου με αιχμαλωσία των τελευταίων ετών.

hounds of love cast
hounds of love booth
hounds of love poster
hounds of love
ΘΕΤΙΚΑΑΡΝΗΤΙΚΑ
Δυνατές ερμηνείες, δραματική και ρεαλιστική ατμόσφαιρα, προσεγμένη σκηνοθεσία με ξεχωριστό στιλ, πλούσιο σασπένς.Κάποιες πτυχές της ταινίας που έμειναν αναπάντητες. Λίγες αδυναμίες του σεναρίου.
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ (SPOILERS) 1) Η αργοκίνητη αρχική σεκάνς όπου η κάμερα εστιάζει στα καλλίγραμμα σώματα νεαρών κοριτσιών με ξεκάθαρη ηδονοβλεπτική διάθεση.
2) Η παρανοϊκή σκηνή που η γυναίκα από τους απαγωγείς χορεύει μπροστά στον καθρέπτη φορώντας τα ρούχα της ηρωίδας.
3) Το αγωνιώδες και αιματηρό φινάλε.

Στέλλα Στρούβαλη
Ένα καθηλωτικό και άρτια σκηνοθετημένο φιλμ που δίνει τις απαραίτητες horror διαστάσεις στα θέματα της απαγωγής και των εξαφανίσεων.
Στέλλα Στρούβαλη
Θαυμάστρια του τρόμου σε όλες του τις εκφάνσεις, με ιδιαίτερη αγάπη στις σειρές. Είτε βαμπιράκια, είτε ζόμπι, είτε serial killers μου τραβάνε την προσοχή!
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή

Christine (Κριστίν) Review

Vivarium Review

Pet (Κτηνώδη ένστικτα) Review