Hush (Σιωπή) Review

Στο «Hush» μια κωφάλαλη συγγραφέας που έχει μετακομίσει στο εξοχικό της σπίτι τρομοκρατείται από έναν μασκοφόρο δολοφόνο που σχεδιάζει να εισβάλλει σ’ αυτό.

Σκηνοθεσία: Μάικ Φλάναγκαν. Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Σίγκελ, Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ, Σαμάνθα Σλόιαν.
Χώρα: ΗΠΑ. Έτος: 2016. Διάρκεια: 87 λεπτά.

Ποιος θα περίμενε ότι το 2016 θα μας έδινε μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου στην κατηγορία των home invasion (ή «εισβολής στο σπίτι» όπως θα το λέγαμε στη γλώσσα μας) των τελευταίων ετών. Υπεύθυνος για αυτή την έκπληξη είναι ο σκηνοθέτης του «Καθρέπτη της Κολάσεως» Mike Flanagan που υπογράφει σκηνοθεσία και σενάριο – το δεύτερο μαζί με την εκπληκτική πρωταγωνίστρια Kate Siegel.

Από μια τόσο απλή υπόθεση ο Flanagan και η συνεργάτιδά του μας παρέδωσαν μια φοβερή ταινία τρόμου που ξεχειλίζει από σασπένς, ένταση και βία (σωματική αλλά και ψυχολογική). Ειλικρινά αν δεν σας ενοχλήσει η σεναριακή ευκολία της σαδιστικής καθυστέρησης του μανιακού να εισβάλλει στο σπίτι (που ως ένα βαθμό δικαιολογείται από τον ίδιο) θα παρακολουθήσετε το «Hush» με κομμένη την ανάσα και θα παρακαλάτε να μην τελειώσει.

Συνολικά οι διάλογοι διαρκούν λιγότερο από 15 λεπτά σε ολόκληρη την ταινία!

Δεν υπάρχει κανένα κενό διάστημα, κανένα σημείο μειωμένου ενδιαφέροντος. Η δράση έρχεται από νωρίς μετά το απαραίτητο χτίσιμο κλίματος απομόνωσης στο εξοχικό σπίτι της ηρωίδας. Η Kate Siegel παίρνει άριστα στην απόδοση του ρόλου της κωφάλαλης συγγραφέως με highlight τις δυνατές σε συναίσθημα εκφράσεις του προσώπου της και την αστείρευτη μαχητικότητά της.

Μη σας προβληματίζει ο μικρός αριθμός ηθοποιών. Το «Hush» αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται πολυπληθές επιτελείο ηθοποιών για να δημιουργηθεί μια ποιοτική ταινία τρόμου. Τα συγχαρητήριά μας Mike και Kate!

hush mike flanagan film
hush horror
hush 2016
hush
hush dvd
ΘΕΤΙΚΑΑΡΝΗΤΙΚΑ
Φοβερή αγωνία παρατεταμένης διάρκειας, εκπληκτική ερμηνεία από την πρωταγωνίστρια, αίσθηση κλειστοφοβίας και απομόνωσης, ευρηματικές ιδέες στο σενάριο, ταχύς ρυθμός, μερικές πολύ σκληρές σκηνές βίας.Το γεγονός ότι ο θεατής πρέπει να αποδεχθεί τη μη ρεαλιστική απόφαση του μανιακού να μην εισέλθει άμεσα στο σπίτι αλλά αφού πρώτα ταλαιπωρήσει αρκετά την πρωταγωνίστρια. Επίσης η πρόωρη αποκάλυψη του προσώπου του δράστη ενδέχεται να ξενίσει ορισμένους θεατές.
👉 ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ (SPOILERS)
  1. Ο σοκαριστικός φόνος μιας γυναίκας μπροστά στην πόρτα του σπιτιού της πρωταγωνίστριας χωρίς να γίνει τίποτα αντιληπτό από αυτήν.
  2. Η δυνατή σκηνή της σύγκρουσης του μανιακού με έναν φίλο της ηρωίδας.
  3. Ένα ανατριχιαστικό σπάσιμο χεριού σε κλεισμένη πόρτα.
  4. Η ευφυής σκηνή με τα σενάρια διαφυγής που παρουσιάζει η εσωτερική φωνή της πρωταγωνίστριας.
Πού να παρακολουθήσετε το Hush
Horrormovies.gr
Από τα καλύτερα home invasion φιλμ τρόμου των τελευταίων ετών και ίσως ένα από τα 10 καλύτερα στη συγκεκριμένη υποκατηγορία.
Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή

Christine (Κριστίν) Review

Vivarium Review

Pet (Κτηνώδη ένστικτα) Review