Ποιος θα περίμενε ότι το 2016 θα μας έδινε μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου στην κατηγορία των home invasion (ή «εισβολής στο σπίτι» όπως θα το λέγαμε στη γλώσσα μας) των τελευταίων ετών. Υπεύθυνος για αυτή την έκπληξη είναι ο σκηνοθέτης του «Καθρέπτη της Κολάσεως» Mike Flanagan που υπογράφει σκηνοθεσία και σενάριο – το δεύτερο μαζί με την εκπληκτική πρωταγωνίστρια Kate Siegel.

Από μια τόσο απλή υπόθεση ο Flanagan και η συνεργάτιδά του μας παρέδωσαν μια φοβερή ταινία τρόμου που ξεχειλίζει από σασπένς, ένταση και βία (σωματική αλλά και ψυχολογική). Ειλικρινά αν δεν σας ενοχλήσει η σεναριακή ευκολία της σαδιστικής καθυστέρησης του μανιακού να εισβάλλει στο σπίτι (που ως ένα βαθμό δικαιολογείται από τον ίδιο) θα παρακολουθήσετε το «Hush» με κομμένη την ανάσα και θα παρακαλάτε να μην τελειώσει.

Συνολικά οι διάλογοι διαρκούν λιγότερο από 15 λεπτά σε ολόκληρη την ταινία!

Δεν υπάρχει κανένα κενό διάστημα, κανένα σημείο μειωμένου ενδιαφέροντος. Η δράση έρχεται από νωρίς μετά το απαραίτητο χτίσιμο κλίματος απομόνωσης στο εξοχικό σπίτι της ηρωίδας. Η Kate Siegel παίρνει άριστα στην απόδοση του ρόλου της κωφάλαλης συγγραφέως με highlight τις δυνατές σε συναίσθημα εκφράσεις του προσώπου της και την αστείρευτη μαχητικότητά της.

Μη σας προβληματίζει ο μικρός αριθμός ηθοποιών. Το «Hush» αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται πολυπληθές επιτελείο ηθοποιών για να δημιουργηθεί μια ποιοτική ταινία τρόμου. Τα συγχαρητήριά μας Mike και Kate!

Βαθμός

ΚΡΙΤΙΚΗ

Από τα καλύτερα home invasion φιλμ τρόμου των τελευταίων ετών και ίσως ένα από τα 10 καλύτερα στη συγκεκριμένη υποκατηγορία.
Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.

Τελευταία άρθρα