Η ιστορία του χειρουργού (J.P. Dixon) Review

Σε μια κακόφημη λονδρέζικη συνοικία του 1889 ένας γιατρός-χειρουργός γνωρίζει μια αλλόκοτη γυναίκα η οποία θα του στοιχειώσει τη ζωή και θα τον οδηγήσει σε μια ανατριχιαστική χειρουργική περιπέτεια με στόχο την ίδια! Είναι η παρανοϊκή «Ιστορία του Χειρουργού»!

Ό,τι κι αν γράψει κανείς γι’ αυτό το αιματηρό συγγραφικό έπος είναι λίγο. Ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το σοκ και τη φρίκη που βιώνει ο αναγνώστης διαβάζοντας αυτό το σύντομο διήγημα του οπωσδήποτε όχι πολυγραφότατου J.P. Dixon. Ο εν λόγω συγγραφέας κατάφερε μέσα σε λιγότερο από 80 σελίδες να γράψει μια μνημειώδη ωδή στην αιματοβαμμένη παράνοια. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό ανάγνωσμα όπου το splatter αποκτά φιλοσοφικό νόημα!

Την ιστορία διηγείται ένας γιατρός ονόματι Τόμπιν, χειρουργός συγκεκριμένα, σε μια παρέα γιατρών μέσα σε μια λέσχη. Στην ιστορία του κεντρικός χαρακτήρας είναι η Πολέτ, μια σαγηνευτική γυναίκα που εργάζεται σ’ ένα θέατρο μακάβριων παραστάσεων. Ο Τόμπιν αποκαλύπτει τις συγκλονιστικές αλλά και αποτρόπαιες στιγμές που έζησε μετά τη γνωριμία του με την Πολέτ και την απρόσμενα μακάβρια σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ τους.

Άραγε πόσο μέρος του ανθρώπινου σώματος αρκεί για να φιλοξενήσει την προσωπικότητα μάς; Πρόκειται για το βασικό ερώτημα που τίθεται στην «Ιστορία του Χειρουργού». Ένα φρικτό ερώτημα που η μυστηριώδης Πολέτ επιθυμεί να ανακαλύψει σέρνοντας και τον αγαπημένο της Τόμπιν σ’ ένα εφιαλτικό ταξίδι χειρουργικών επεμβάσεων που θα τον σημαδέψει για πάντα.

Ο Dixon περιγράφει τις σκηνές αποκοπής ανθρώπινων μελών με φοβερή λεπτομέρεια που παγώνει το αίμα. Η επιστημονικότητα των χειρουργικών του επεμβάσεων είναι μοναδική! Τελικά ο αναγνώστης δέχεται επιπλέον σοκ: η αντίδραση του θύματος των ακρωτηριασμών είναι απίστευτα θετική! Αυτό που θα συνιστούσε οδυνηρή εμπειρία για έναν φυσιολογικό άνθρωπο, στην «Ιστορία του Χειρουργού» αποτελεί επεισόδιο μιας αρρωστημένης ευφορίας που όμως δεν είναι δυνατόν να διαρκέσει για πάντα.

Η μετάφραση του Βασίλη Μπαμπούρη είναι θαυμάσια και σε κάνει να νιώθεις στο έπακρο όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της πλοκής. Το βιβλίο είναι μικρό και σύντομο. Ως εκ τούτου. διαβάζεται εύκολα μέσα σ’ ένα απόγευμα. Βέβαια προσέξτε να μην έχετε φάει βαριά πριν την ανάγνωση καθώς τα παρανοϊκά επίπεδα gore μπορεί να σας χαλάσουν το στομάχι. Συνοπτικά, «Ιστορία του Χειρουργού» είναι μια αριστουργηματική ταινία σωματικού τρόμου με πινελιές σκοτεινού ρομαντισμού. Το ανατρεπτικό φινάλε σηκώνει την τρίχα μας κάγκελο.

Θετικά κρίνονται και τα ασπρόμαυρα σχέδια μελών του ανθρώπινου σώματος που φιλοξενούνται στις σελίδες του βιβλίου. Οπτικοποιούν έστω και για λίγο ένα παράλογα βίαιο θέαμα. Οι φίλοι του splatter και των ποιοτικών βιβλίων τρόμου δεν πρέπει να το παραβλέψουν με τίποτα. Διαβάστε αυτό το μικρό αριστούργημα και θα με θυμηθείτε.

  • Συγγραφέας: J.P. Dixon
  • Εκδόσεις: Οξύ
  • Τίτλος Πρωτοτύπου: The Surgeon’s Tale
  • Ημερομηνία Έκδοσης: 1988
  • Ελληνική Έκδοση: 2019
  • Μετάφραση: Βασίλης Μπαμπούρης
  • Σελίδες: 80
  • ISBN: 9789604365890
Η ιστορία του χειρουργού

Βαθμός:

5 star rating

Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

The Reader
The Reader
Φίλος της λογοτεχνίας τρόμου και φανταστικού από νεαρή ηλικία. Έχω μεγάλη αγάπη για τον κλασικό λογοτεχνικό τρόμο αλλά αναζητώ συγκινήσεις και μέσα από νεότερες κυκλοφορίες.

Latest articles

Beneath Us Review

Baghead Review

 


Related articles

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ