Reviews
Διαβάζετε
The Innocents
1638 1548
Review

The Innocents

Μια Μορφή Στο Παράθυρο

Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «The Innocents» μια νεαρή κουβερνάντα δυο μικρών παιδιών πιστεύει πως το σπίτι και τα παιδιά έχουν στοιχειωθεί.

Χώρα

Ηνωμένο Βασίλειο

Έτος

1961

Σκηνοθεσία

Jack Clayton

Παραγωγή

Jack Clayton

Σενάριο

William Archibald, Truman Capote, John Mortimer

Συγγραφέας

Henry James

Ηθοποιοί

Deborah Kerr, Michael Redgrave, Peter Wyngarde, Megs Jenkins, Martin Stephens, Pamela Franklin, Clytie Jessop, Isla Cameron

Μουσική

Georges Auric

Εταιρείες Παραγωγής

Achilles, Twentieth Century Fox Film Corporation

Γνωστή και ως

The Turn of the Screw

Μεταφρασμένος Τίτλος

Μια Μορφή Στο Παράθυρο

Γλώσσα

Αγγλικά

Σλόγκαν

Apparitions? Evils? Corruptions?

Προϋπολογισμός

£430,000

Box Office

$1.200.000 (ΗΠΑ / Καναδάς)

Διάρκεια

1 Ώρα και 40 Λεπτά (100 Λεπτά)

Θετικά

Η επιβλητική ατμόσφαιρα και η άψογη εκτέλεση των ρόλων από τους ηθοποιούς.

Αρνητικά

Το γεγονός ότι κάποια σημεία μένουν κάπως αδιευκρίνιστα, αλλά και πάλι η ταινία είναι τροφή για σκέψη.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Εξαιρετική ατμόσφαιρα τρόμου, δυνατές σκηνές και ερμηνείες, μια ταινία που επιβάλλεται να την δει κάποιος και να αναθεωρήσει την άποψη του για τις ταινίες ψυχολογικού τρόμου.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
ΚΡΙΤΙΚΗ
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

deborah kerr

Ομολογώ πως είναι από τις λίγες περιπτώσεις που η ταινία ξεπερνά το βιβλίο. Πρώτα είδα την ταινία «The Innocents» και μετά διάβασα το βιβλίο στην πρωτότυπη μορφή του, δηλαδή στα αγγλικά. Η ταινία έχει κάποιες διαφορές από το βιβλίο, «The Turn of the Screw» του Henry James μιας και βασίστηκε περισσότερο στην διασκευή του William Archibald, «The Innocents» του 1950 για το Broadway. Πολύ δύσκολο σαν βιβλίο, (αυτό του Henry James) αλλά δεν θα σταθώ εδώ. Αξίζει όμως, αν κάποιος το πάει λίγο παραπέρα, να το διαβάσει.

Επανέρχομαι στην ταινία. Στην Βικτωριανή Αγγλία, μια νεαρή γυναίκα προσλαμβάνεται ως η κουβερνάντα από τον κοσμοπολίτη θείο δυο μικρών ορφανών που έχουν έλθει υπό την κηδεμονία του. Πηγαίνει, λοιπόν, στο απομονωμένο σπίτι όπου ζουν τα παιδιά για να αναλάβει την θέση. Μέσα από μια σειρά περίεργων γεγονότων και μυστηριωδών συμπεριφορών, πείθεται πως το σπίτι αλλά και τα παιδιά στοιχειώνονται από τους προκατόχους της. Αποφασίζει λοιπόν, να εξορκίσει αυτά τα πνεύματα και να σώσει τα παιδιά από τον κίνδυνο που τα τυλίγει.

Horror Trivia
Σε ένα άρθρο, στο USA Today, ο Guillermo Del Toro την ψήφισε ως μια από τις έξι πιο αγαπημένες του ταινίες τρόμου. Ο Francois Truffaut, θεωρεί το «The Innocents», ως την καλύτερη αγγλική ταινία από τότε που έφυγε ο Hitchcock για την Αμερική.

Ταινία με τρομερή ατμόσφαιρα, που δείχνοντας λίγα, υπονοεί περισσότερα. Η Deborah Kerr στο ρόλο της κουβερνάντας (Miss Giddens) είναι εκπληκτική, δίνοντας στο ρόλο μια τραγικότητα. Η αγάπη της για τα παιδιά αλλά και το γεγονός ότι είναι ένα βαθιά θρησκευόμενο άτομο λόγω του ιερέα πατέρα της, την κάνουν να ξεπερνά τον φόβο της και να αναδεικνύεται ηρωίδα. Τα δυο μικρά παιδιά, (Martin Stephens και Pamela Franklin ως Miles και Flora), στο ρόλο τους είναι απλά εκπληκτικά αναμειγνύοντας την αθωότητα με την κακία και το ψέμα. Η οικονόμος του σπιτιού, (η Megs Jenkins ως Mrs Grose) κατά την γνώμη μου, παίζει σημαντικό ρόλο, μιας και είναι αυτή που ξετυλίγει το κουβάρι του μυστηρίου.

Το «The Innocents» είναι μια ταινία που αφήνει πολλά πράγματα στην φαντασία του θεατή. Θεωρώ ότι είναι ο ορισμός του «καθαρού τρόμου». Ο καθένας μπορεί να την ερμηνεύσει όπως αυτός αντιλαμβάνεται τα γεγονότα και αυτή είναι και η ομορφιά της ταινίας. Επιβλητική ατμόσφαιρα, τρόμος που υπονοείται, μυστήριο και μέσα από όλα αυτά αντικατοπτρίζεται η φύση του ανθρώπου. Η θέληση για ζωή, η ανιδιοτελής αγάπη, η θρησκεία, η πίστη, η μάχη του καλού με το κακό, όλα δίνονται με έναν μαεστρικό τρόπο πραγματικά καθηλωτικό.

Ας μου επιτραπεί να πω, δεν ξέρω αν θα συμφωνήσετε μαζί μου, αλλά πιστεύω πως αυτή η ταινία έχει επηρεάσει την ταινία «The Others» (2001) ως ιδέα. Δική μου πρόταση είναι να δείτε τo «The Innocents» προσεκτικά και έπειτα να δώσετε την δική σας εξήγηση.

 Deborah Kerr

Movie Highlights

 • Η εμφάνιση των πνευμάτων.
 • Η ατμόσφαιρα τρόμου σε όλη την διάρκεια της ταινίας.

Posters

innocents 1961 poster 1 innocents 1961 poster 2 innocents 1961 poster 3 innocents 1961 poster 4 innocents 1961 poster 5 innocents 1961 poster 6 innocents 1961 poster 7 innocents 1961 poster 8 innocents 1961 poster 9 innocents 1961 poster 10

Photos

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι

flixster

rotten tomatoes

allmovie

wikipedia
IMDb

 •  
 •  
 •  
 •  
Συντάκτης
Ελευθερία Κούση
Λατρεύω τον καλό κινηματογράφο σε όλα του τα είδη. Αλλά οι horror ταινίες είναι οι αγαπημένες μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καλή ταινία τρόμου. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να ενημερώσω εσάς τους horror fans για τις κλασσικές και όχι μόνο ταινίες τρόμου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.