Reviews
Διαβάζετε
Island of Lost Souls
island lost souls
796 706
Review

Island of Lost Souls

Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «Island Of Lost Souls», το πλοίο στο οποίο επιβαίνει ο Edward Parker ναυαγεί και τον σώζει ένα πλοίο. Το συγκεκριμένο πλοίο μεταφέρει εμπόρευμα στο νησί του Dr. Moreau. Μετά από έναν καυγά με τον καπετάνιο του πλοίου, ο καπετάνιος τον πετάει από το πλοίο και έτσι βρίσκεται φιλοξενούμενος στο νησί του Dr. Moreau. Ο Parker σύντομα καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά στο νησί και με τον Dr. Moreau. Ο γιατρός έχει εμμονή με πειράματα πάνω σε ανθρώπους που αφορούν την εξέλιξη. Έχει δημιουργήσει μια φυλή από μεταλλαγμένους ανθρώπους και τους διοικεί με τον χειρότερο τρόπο. Ως βραβείο για τον ίδιο έχει την Lota, την όμορφη γυναίκα-πάνθηρα. Ο Parker γοητεύεται από την γυναίκα-πάνθηρα και προσπαθεί να την σώσει από τον διαβολικό γιατρό. Τα πράγματα όμως παίρνουν απρόβλεπτη τροπή…

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

1932

Σκηνοθεσία

Erle C. Kenton

Σενάριο

Philip Wylie, Waldemar Young

Ηθοποιοί

Charles Laughton, Richard Arlen, Leila Hyams, Bela Lugosi, Kathleen Burke

Μουσική

Arthur Johnston, Sigmund Krumgold

Εταιρείες Παραγωγής

Paramount Pictures

Γνωστή και ως

The Island of Dr. Moreau

Μεταφρασμένος Τίτλος

Η Νήσος των Χαμένων Ψυχών

Γλώσσα

Αγγλικά

Σλόγκαν

TERROR! Stalked the Brush-Choked Island...Where Men Who Were Animals Sought the Girl Who Was All-Human!

Διάρκεια

1 Ώρα και 10 Λεπτά (70 Λεπτά)

Θετικά

Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις; Σκηνικά, μακιγιάζ, σενάριο, ηθοποιοί και πολλά άλλα.

Αρνητικά

-

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Κλασσική horror ταινία που ανήκει στην δεκαετία των αριστουργημάτων. Επιβάλλεται να την δει κάποιος.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Η γνώμη σας;
Μου αρέσει
Δεν μου αρέσει
0%
ΚΡΙΤΙΚΗ
  •   
  •   
  •   

Η ταινία είναι προσαρμογή από το βιβλίο του H.G. Well, “The island of Dr. Moreau”. Η πλοκή εξελίσσεται στο μυστικό νησί του Dr Moreau (Charles Laughton) ο οποίος είναι συγκλονιστικός στο ρόλο του εμμονικού, ηγεμονικού γιατρού με τα αποτρόπαια πειράματά του πάνω σε ανθρώπους. Η τρέλα, η φιλοδοξία και η απανθρωπιά του γιατρού είναι αφάνταστη προς τα όντα τα οποία δημιουργεί. Η Lota (Kathleen Burke) είναι εξαιρετική στο ρόλο της. Αθώα, γλυκιά αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνη. Αυτοί οι δυο χαρακτήρες, μαζί με τον χαρακτήρα του Bela Lugosi, Sayer of the Law, είναι αυτοί που κλέβουν την παράσταση στην ταινία.

island lost souls film bela lugosi island lost souls still panther woman

Horror Trivia
Η γλώσσα που μιλούν οι μεταλλαγμένοι είναι μια μίξη φωνών ζώων και ξένων γλωσσών παιγμένων ανάποδα. Αυτό το κόλπο προκάλεσε ναυτία στους θεατές οι οποίοι έκαναν εμετό.

Εξαιρετικά σκηνικά, εκπληκτικό μακιγιάζ, σκοτεινή ατμόσφαιρα. Η ταινία στο σύνολο της είναι άρτια. Η διάρκεια της είναι μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά, χωρίς αυτό να παίζει αρνητικό ρόλο στην εξέλιξή της. Το αντίθετο μάλιστα. Οι ηθοποιοί ερμηνεύουν τους ρόλους τους εκπληκτικά χωρίς να γίνονται κουραστικοί ή να πέφτουν στην παγίδα των υπερβολών.

lugosi

house of pain

Movie Review Highlights (SPOILERS)

  • Η σκηνή με τα αληθινά ζώα στο πλοίο.
  • Tο λυτρωτικό τέλος.

Posters
island lost souls 1932 island lost souls poster island lost souls review

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι

rotten tomatoes
wikipedia
IMDb

Συντάκτης
Ελευθερία Κούση
Λατρεύω τον καλό κινηματογράφο σε όλα του τα είδη. Αλλά οι horror ταινίες είναι οι αγαπημένες μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καλή ταινία τρόμου. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να ενημερώσω εσάς τους horror fans για τις κλασσικές και όχι μόνο ταινίες τρόμου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.