It Comes at Night

Έρχεται τη Νύχτα

Ομολογώ ότι περίμενα πολλά από το «It Comes at Night» του πρωτάρη κινηματογραφιστή Trey Edward Shults καθώς η υπόθεση μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον. Αξιόλογο βρήκα και το cast ενώ και το trailer μαζί με τον τίτλο σού καλλιεργούσαν έντονη ανυπομονησία χτίζοντας υψηλές προσδοκίες ταυτόχρονα.

Έχουμε λοιπόν το μοτίβο της εξάπλωσης θανατηφόρου επιδημίας και της προσπάθειας ανθρώπινων ομάδων να επιβιώσουν σ’ έναν κόσμο που καταρρέει. Όχι δεν έχουμε να κάνουμε με ζόμπι εδώ αλλά με τον ταχύ θάνατο όσων μολύνονται χωρίς να βλάπτουν τους άλλους. Εδώ βρίσκουμε και τα πρώτα δραματικά στοιχεία που είναι έντονα και στην εξέλιξη του φιλμ. Οικογένειες αναγκάζονται να σκοτώσουν τα μολυσμένα μέλη τους προς αποφυγή εξάπλωσης της μόλυνσης.

Όχι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί αλλά οπωσδήποτε ψυχολογικά δυνατό σαν ιδέα. Απαντήσεις για την προέλευση της επιδημίας καθώς και άλλες λεπτομέρειες που την χαρακτηρίζουν δεν παίρνουμε ποτέ από την ταινία. Δίνεται έμφαση δηλαδή στο οικογενειακό δράμα και σε συνοδευτικούς παράγοντες όπως η καχυποψία, η έλλειψη εμπιστοσύνης και η προστασία των αγαπημένων προσώπων με κάθε τίμημα.

Αυτό το τελευταίο κατ’ εμέ δεν είναι λάθος σαν επιλογή αλλά εκτιμώ ότι θα έπρεπε να διαλευκανθούν λεπτομέρειες περί της επιδημίας (Πώς ξεκίνησαν όλα; Υπάρχει θεραπεία; Υπάρχουν κυβερνήσεις που παίρνουν μέτρα αντιμετώπισης;). Διότι το «It Comes at Night» παρότι επιτυγχάνει στην διαμόρφωση κλίματος αβεβαιότητας και ψυχολογικού φόβου, εντούτοις μοιάζει ημιτελές στη συνολική του εικόνα.

Ο πίνακας που παρουσιάζεται στην αρχή της ταινίας είναι ο «Θρίαμβος του Θανάτου» (The Triumph of Death) που σχεδιάστηκε από τον Φλαμανδό ζωγράφο Pieter Bruegel το 1562.

Μου άρεσαν οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Όλοι είναι πειστικοί και αφοσιωμένοι στους ρόλους τους. Μου άρεσε το σασπένς κάποιων σκηνών, ειδικά το δραματικό ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά που απεικονίζει με σαφήνεια το πώς οι φυσιολογικοί άνθρωποι μετατρέπονται σε άγρια όντα όταν βρεθούν μπροστά σε μη αναστρέψιμες, απελπιστικές καταστάσεις.

Συμπερασματικά το «It Comes at Night» αποτελεί ένα καλό δείγμα ψυχολογικού τρόμου και είναι ικανό να σας κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Προσωπικά όμως το περίμενα ποιοτικότερο και πλουσιότερο σαν σύνολο.

Avatar
Στέλλα Στρούβαληhttps://horrormovies.gr/author/stella-strouvali/
Θαυμάστρια του τρόμου σε όλες του τις εκφάνσεις, με ιδιαίτερη αγάπη στις σειρές. Είτε βαμπιράκια, είτε ζόμπι, είτε serial killers μου τραβάνε την προσοχή!

Πρόσφατα άρθρα

Έρχεται το Tales from the Hood 3 με τον Tony Todd

Μετά το κλασικό Tales From the Hood του 1995 και το sequel του 2018 ήρθε η ώρα για το 3ο φιλμ του...

Νέο sci-fi/horror από τη Ρωσία

Σπάνια μαθαίνουμε για κυκλοφορία ταινιών τρόμου από τη Ρωσία. Ας πάρουμε λοιπόν μια πρώτη γεύση από το αξιοπρόσεκτο φιλμ τρόμου/επιστημονικής φαντασίας Sputnik...

Νέο body-horror φιλμ από τον γιο του David Cronenberg

Ο Brandon Cronenberg, γιος του μάστορα του body horror David Cronenberg, είναι ο υπεύθυνος για μια αξιοπρόσεκτη body horror παραγωγή που αναμένεται...

Webs

Το «Webs» ένα ακόμα ημιερασιτεχνικό και αδιάφορο φιλμ του αμερικανικού καναλιού Syfy. Τέσσερις εργαζόμενοι ηλεκτρολόγοι σε ένα κτήριο που πρόκειται να κατεδαφιστεί,...
Προηγούμενο άρθροBody Double
Επόμενο άρθροΙρλανδικός Τρόμος στο The Lodgers

Σχετικά άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ