Reviews
Διαβάζετε
Joy Ride 2: Dead Ahead
3

Joy Ride 2: Dead Ahead

από 26/02/2017
Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «Joy Ride 2: Dead Ahead» ο παρανοϊκός φορτηγατζής «Rusty Nail» επιστρέφει δριμύτερος καταδιώκοντας 4 νέους που ταξιδεύουν οδικώς για το Las Vegas.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2008

Σκηνοθεσία

Louis Morneau

Παραγωγή

Connie Dolphin

Σενάριο

James Robert Johnston, Bennett Yellin

Ηθοποιοί

Nicki Aycox, Nick Zano, Kyle Schmid, Laura Jordan

Μουσική

Joe Kraemer

Εταιρείες Παραγωγής

20th Century Fox Home Entertainment, JR Canada Productions, Twentieth Century Fox Film Corporation

Γνωστή και ως

Roadkill 2

Μεταφρασμένος Τίτλος

Ποτέ Μη Μιλάς Σε Ξένους 2

Σλόγκαν

Rusty's Back!

Γλώσσα

Αγγλικά

Προϋπολογισμός

$5.000.000

Διάρκεια

91 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Όχι που θα έμενε έξω από τη μόδα των sequels το «Joy Ride». Μετά το επιτυχημένο και καλοδεχούμενο «Joy Ride» του 2001, ήρθε και η αναμενόμενη συνέχεια το 2008 από διαφορετικό σκηνοθέτη και σεναριογράφους και με διαφορετικό cast.

Όπως προβλεπόταν, ο δολοφονικός φορτηγατζής με το παρατσούκλι Rusty Nail κάνει comeback επιδεικνύοντας ένα σαφώς βιαιότερο προφίλ συγκριτικά με το αρχικό φιλμ. Αυτή τη φορά βάζει στόχο τέσσερις νέους (τα γνωστά…ζευγαράκια) που ταξιδεύουν οδικώς με προορισμό το Las Vegas. Η άτακτη παρέα κάνει το μοιραίο λάθος να κλέψει το αυτοκίνητο του Rusty Nail από την παρακμασμένη κατοικία του στη μέση του πουθενά και αυτός για «αντάλλαγμα» απαγάγει έναν από την παρέα αρχίζοντας τα γνώριμα, σαδιστικά του παιχνιδάκια με τους υπόλοιπους. Αν θέλουν να ξαναδούν τον άτυχο φίλο τους ζωντανό, πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Rusty Nail που δίνει από το φορτηγό του μέσω της γνωστής κι από το πρώτο μέρος, ασύρματης επικοινωνίας. Βέβαια ο μανιακός φορτηγατζής ζητάει παράλογα πράγματα από τους φίλους του απαχθέντα με αποτέλεσμα το παιχνίδι να εξελίσσεται ιδιαίτερα βίαια και αιματηρά.

rusty joyride

Horror Trivia
Το «Joy Ride 2: Dead Ahead» έχει πουλήσει γύρω στα 200.000 DVD και Blue Ray Discs, αποφέροντας έσοδα 4.307.361 δολάρια.

Το «Joy Ride 2: Dead Ahead» δεν καινοτομεί πουθενά. Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο άλλωστε αλλά τουλάχιστον είχαμε την απαίτηση να μην αφθονεί από τα τετριμμένα, χιλοεπαναλαμβανόμενα μοτίβα των νεανικών θρίλερ αγωνίας με μανιακούς που κυνηγούν νέους. Δυστυχώς το κάνει όμως εμφανίζοντας όλα τα παραδοσιακά και κουραστικά κλισέ όπως το αμάξι των πρωταγωνιστών που χαλάει στη μέση του πουθενά, η μοιραία επιλογή των νέων να κάνουν οδική παράκαμψη, οι τυπικές ερωτικές σχέσεις μεταξύ των ζευγαριών κλπ.

Παρόλα αυτά, σαν ταινία διασκεδάζει ικανοποιητικά τον μέσο λάτρη του τρόμου με τις πολυάριθμες αγωνιώδεις σκηνές, την πληθώρα αιματηρών φόνων και την υψηλή ένταση που συνοδεύει τα γεγονότα. Σε καλά επίπεδα κυμαίνονται οι ερμηνείες των νεαρών ηθοποιών ενώ και η βλοσυρή μορφή του Rusty Nail διατηρεί αμείωτη την απειλητικότητα και την παράνοιά της. Σαν φιλμ είναι λιγότερο σοβαρό από τον προκάτοχό του με το σενάριο να παρουσιάζει κάποιες αξιοσημείωτες αφέλειες αλλά ευτυχώς όχι υπεράριθμες. Και όπως συνηθίζεται στις σύγχρονες ταινίες τρόμου, μετά το αγωνιώδες φινάλε η πόρτα έμεινε ανοιχτή και για το 3ο μέρος που τελικά ήρθε κι αυτό προς περαιτέρω τέρψη του horror κοινού.

Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Ένας φοβερός αποκεφαλισμός από φορτηγό που μας βάζει για τα καλά στο πιο αιματηρό κλίμα του «Joy Ride 2».
  • Ένα κομμένο σαγόνι που φέρνει στο νου το πρώτο φιλμ.
  • Μια ανατριχιαστική θανάτωση όπου το κεφάλι του θύματος τρυπιέται από ατσάλινη μπάρα.

Trailer

Photos

joy ride dead ahead

joy ride 2008

joy ride 2 horror

joy ride 2 dead ahead

Posters

joy ride 2

joyride 2

Links

Rotten Tomatoes
Wikipedia
Imdb

Θετικά

Η ατσαλάκωτη και συνεχώς απειλητική φιγούρα του Rusty Nail, πολλοί αιματηροί φόνοι, υψηλή ένταση και άφθονη αγωνία.

Αρνητικά

Πολλά κλισέ, πολλές κοινοτοπίες και προβλέψιμες καταστάσεις, λίγες σεναριακές αφέλειες.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Αξιόλογο sequel, πιο αιματηρό από το πρώτο «Joy Ride» αλλά λιγότερο σοβαρό και υπερβολικά κοινότοπο.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.