The Last Exorcism 2

Ο Τελευταίος Εξορκισμός 2

Η επιτυχία του πρώτου και αξιόλογου «The Last Exorcism» του 2010 αναπόφευκτα θα γονιμοποιούσε και το sequel όπως συμβαίνει συχνά με τις ταινίες τρόμου που πάνε καλά στο box office. Το «The Last Exorcism 2» καινοτομεί σε σχέση με τον προκάτοχό του όσον αφορά τον τρόπο γυρίσματος. Το δεύτερο μέρος είναι γυρισμένο με τις παραδοσιακές μεθόδους και όχι με την διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια found footage τεχνική. Αυτό νομίζω πως δεν επηρεάζει την διάθεση κάποιου να το παρακολουθήσει, ίσως μάλιστα να το καθιστά και θελκτικότερο αφού η χειροκίνητη κάμερα μπορεί να κουράσει αρκετούς θεατές. Κι ενώ οι εντυπώσεις μας από το πρώτο φιλμ ήταν θετικές, το sequel, τηρώντας την παράδοση, αποδεικνύεται όχι απλά υποδεέστερο, αλλά εντελώς απογοητευτικό. Κρίμα για την ταλαντούχα πρωταγωνίστριά του δηλαδή η οποία χαραμίστηκε σ’ ένα εντελώς κακογραμμένο, πρόχειρα σκηνοθετημένο και ανέμπνευστο φιλμ μεταφυσικού τρόμου.

Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Έχουμε την Ashley Bell στο ρόλο της ταλαιπωρημένης από την κατάληψη του δαίμονα Nell, που τελικά κατάφερε να επιβιώσει από τα τρομακτικά γεγονότα της πρώτης ταινίας. Αρχικά φαίνεται πως ο δαίμονας έχει απομακρυνθεί από τη ζωή της χαρίζοντας της την γαλήνη που χρειαζόταν για να αρχίσει να ξαναστέκεται στα πόδια της και να διάγει νορμάλ ζωή. Δυστυχώς για την άτυχη κοπέλα, ο δαίμονας με την επιβλητική ονομασία Άμπαλαμ, επιστρέφει ορεξάτος προκαλώντας θανάσιμο χάος. Τα άτομα που περιστοιχίζουν ή έστω πλησιάζουν την Nell, φλερτάρουν με το θάνατο και η ίδια αρχίζει να υποκύπτει ψυχή και σώμα στη διαβολική οντότητα.

the last exorcism 2 review

Το φιλμ δεν προβλήθηκε νωρίτερα για τους κριτικούς κινηματογράφου.

Πατώντας στην κληρονομιά του αρχικού φιλμ, θα μπορούσε να γυριστεί ένα ενδιαφέρον έστω sequel που θα επένδυε στο ταλέντο της πρωταγωνίστριάς του. Προς απογοήτευση όλων όμως, αυτό δεν γίνεται και σχεδόν παντού επικρατεί μια φανερή προχειρότητα που στέλνει το φιλμ στα τάρταρα. Η ταινία μοιάζει να μην έχει κανένα λόγο ύπαρξης, λες και φτιάχτηκε απλά για να φτιαχτεί. Κάποιες τρομάρες λαμβάνουμε αλλά κυρίως μέσω του μπαγιάτικου τρικ των απότομων εμφανίσεων/πεταγμάτων.

Η πλοκή στο «The Last Exorcism 2» πάσχει από έλλειψη προσανατολισμού και ξεκάρφωτα άτομα εμφανίζονται από το πουθενά μπας και δώσουν λίγο ενδιαφέρον στην ταινία, αλλά μάταια…το καράβι έχει ήδη βουλιάξει. Μόνο η Bell διασώζεται από το ναυάγιο αλλά στέκεται απελπιστικά μόνη. Οι πιο παρατηρητικοί θα διαπιστώσουν ορισμένες αναφορές σε παλιότερες ταινίες τρόμου όπως ο «Εξορκιστής» και το «The Amityville Horror». Και λοιπόν; Άλλο ένα φιλμάκι μεταφυσικού τρόμου δίχως νόημα ύπαρξης. Κρίμα..

Ashley Bell
Julia Garner
Ο Τελευταίος Εξορκισμός 2
the last exorcism 2 κριτική
the last exorcism 2 poster
last exorcism 2 poster
the last exorcism 2
ΘΕΤΙΚΑΑΡΝΗΤΙΚΑ
Η πειστική παρουσία της Ashley Bell, λίγα καλά κουστούμια.Πρόχειρη σκηνοθεσία, αργός ρυθμός, έλλειψη ενδιαφέροντος και προσανατολισμού στο σενάριο, σεναριακές αφέλειες, υπερβολική χρήση των γνωστών κλισέ με συχνά κωμικοτραγικά αποτελέσματα, ανύπαρκτη ανάπτυξη χαρακτήρων.
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ (SPOILERS) 1) Το τρομακτικό τετ-α-τετ της Nell με έναν μασκαρά-άγαλμα.
2) Μια ανατριχιαστική αυτοκτονία με κόψιμο λαιμού!

Horrormovies.gr
Απαράδεκτο sequel από πολλές απόψεις. Μόνο η πρωταγωνίστρια διασώζεται από το γενικότερο χάλι της ταινίας.
Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή

Ash vs Evil Dead – Season 2 Review

Army of the Dead Review

The Strain – Season 3 Review