The Last Showing Review

Το «The Last Showing» επικεντρώνεται σ’ έναν χειριστή μηχανημάτων προβολής ταινιών που χάνει την θέση του για να μετατεθεί στην καντίνα του κινηματογράφου όπου εργάζεται. Ο χειριστής κυριευμένος από απογοήτευση και θυμό για το παραδοσιακό επάγγελμα που ξεφτίζει καθώς και για τις μεγάλες αλλαγές στη σύγχρονη κινηματογραφική βιομηχανία, χάνει και το τελευταίο ίχνος ψυχραιμίας του και θέτει σε εφαρμογή ένα διαβολικό σχέδιο. Στη διάρκεια της νύχτας παγιδεύει ένα νεαρό ζευγάρι στον κινηματογράφο και το εξαναγκάζει να παίξει στην δική του «ταινία τρόμου» που βιντεοσκοπεί από τις κάμερες ασφαλείας του χώρου. Θα καταφέρει το ζευγάρι να ξεφύγει;

Για να πω την καθαρή μου αλήθεια δεν περίμενα πολλά από την ταινία αυτή. Παρά την ευρηματική υπόθεση «μυριζόμουν» το φιάσκο από χιλιόμετρα. Βλέπετε…ο γερασμένος Robert Englund με συμμετοχή σε πολλές μέτριες ταινίες τρόμου της νεότερης εποχής αλλά και ο horror κινηματογράφος της Μεγάλης Βρετανίας των τελευταίων ετών δεν σε προϊδεάζουν για κάτι καλό. Η επιβεβαίωση ήρθε μετά την παρακολούθηση του «The Last Showing» το οποίο αφήνει γλυκόπικρη γεύση.

robert englund showing

Ο Englund δίνει μια σχετικά αξιοπρεπή ερμηνεία ως σαλεμένος χειριστής κινηματογραφικού προβολέα αλλά σίγουρα δεν είναι και στην καλύτερη φόρμα του. Τα ίδια και ακόμα χειρότερα ισχύουν για το πρωταγωνιστικό ζεύγος που τον πλαισιώνει. Ο Finn Jones τον οποίο οι περισσότεροι γνωρίσαμε μέσα από το «Game of Thrones» μοιάζει ψεύτικος στις αντιδράσεις του απέναντι στις προκλήσεις του παρανοϊκού χειριστή ενώ η παρτενέρ του Emily Berrington είναι απλά αδιάφορη.

Το φιλμ γυρίστηκε σε δύο πραγματικούς κινηματογράφους της Μεγάλης Βρετανίας στις πόλεις Wigan και Ellesmere Port.

last showing still

Άλλο βασικό μειονέκτημα είναι το προχειρογραμμένο σενάριο που αδυνατεί να στηρίξει την αρχικά καλή ιδέα. Δεν υπάρχουν δυναμικές στιγμές που θα σε καθηλώσουν ή έστω θα σου τραβήξουν το ενδιαφέρον για πολύ. Πέρα από ελάχιστα δείγματα πιο τολμηρών σκηνών, το όλο εγχείρημα μοιάζει ακίνδυνο και νωχελικό. Στον αντίποδα, οι κλειστοί χώροι του κινηματογράφου με τα έντονα κυανά χρώματα εμφυσούν στο «The Last Showing» λίγη ατμοσφαιρικότητα και αυξάνουν την όποια αίσθηση απειλής υπάρχει. Λίγες πινελιές δράματος προς το τέλος είναι επίσης καλοδεχούμενες.

Στα θετικά θα προσέθετα και μερικές σύντομες αναφορές σε άλλες ταινίες τρόμου από τους πρωταγωνιστές καθώς και τις μπηχτές του χαρακτήρα του Englund για τις σημερινές τάσεις του horror κοινού που διψά για περισσότερο αίμα και προκλητικά πλάνα. Έξυπνες ιδέες που όμως εγκλωβίζονται σε ένα μέτριο δημιούργημα και δεν αναδεικνύονται. Σίγουρα πάντως υπήρξαν και πολύ χειρότερες ταινίες τρόμου/θρίλερ μέσα στο 2014.

last showing 2014
last showing

Θετικά: Ελκυστική υπόθεση, κλειστοφοβικό περιβάλλον που εντείνει το σασπένς, όμορφες και ατμοσφαιρικές κυανές αποχρώσεις εντός του κινηματογράφου.

Αρνητικά: Μέτριες ερμηνείες, άτολμη σκηνοθεσία, πρόχειρα δομημένη πλοκή και διάσπαρτες σεναριακές αδυναμίες.

Συμπέρασμα: Ενδιαφέρουσα ιδέα αλλά ανεπαρκώς εκτελεσμένη….

Βαθμός:

2.5 star rating

Gore:

1 star gore rating
👆 Οι καλύτερες σκηνές (spoilers):
  1. Η αγωνιώδης απόπειρα στραγγαλισμού ενός θύματος με μπομπίνα που έχει συμβολικό χαρακτήρα.
  2. Το δραματικό φινάλε.

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Φιλ Χόκινς
Πρωταγωνιστούν: , ,
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο
Έτος: 2014
Διάρκεια: 89 λεπτά
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα

Clock (Ρολόι) Review

Screamtime Review