Little Evil

Μικρό το Κακό

Από τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο του εκπληκτικού αυτοσαρκαστικού φιλμ comedy horror Tucker & Dale Vs Evil, έρχεται αυτό εδώ το φιλμάκι κωμικού τρόμου και από την αρχή οι προσδοκίες μας βρίσκονται στα ύψη. Ας είμαστε όμως ειλικρινείς. Ο Eli Craig είχε ανεβάσει τόσο ψηλά τον πήχη με το προαναφερθέν αριστούργημά του που πολύ δύσκολα θα μπορούσε να μας ξαναδώσει κάτι ανάλογο. Το «Little Evil» είναι αξιόλογο σαν comedy horror δημιούργημα όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στο Tucker & Dale Vs Evil.

Κατά μία έννοια αποτελεί παρωδία του κλασικού «The Omen» (1976). Ο αντίχριστος που ενσαρκώνει ο πιτσιρικάς της ταινίας καθώς και η συνολική του εμφάνιση παραπέμπουν στην κλασική ταινία τρόμου των 70s αν και περιστασιακά βρίσκουμε και αναφορές σε άλλες ταινίες τρόμου του ένδοξου παρελθόντος όπως το «Poltergeist» (1982).

Όσοι αγαπάτε τις κωμωδίες τρόμου, λογικά θα συμπαθήσετε και το «Little Evil». Ο παράγοντας χιούμορ και ειδικά αυτού που αποκαλούμε «μαύρο χιούμορ» είναι διάχυτος σε όλη τη διάρκεια. Ενδιαφέρουσα είναι η οπτική με την οποία προσεγγίζεται η πραγματική φύση του νεαρού αγοριού αφού σποραδικά προκύπτουν υπόνοιες ότι τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο φανερά όσο φαντάζεται ο πατριός του αλλά θα μπορούσαν να είναι και αποκύημα νοσηρής φαντασίας.

μικρό το κακό

Το πάρκο με τις πισίνες που βλέπουμε στην ταινία ονομάζεται Pioneer Water Land. Πολλές από τις εγκαταστάσεις του πάρκου χρησιμοποιήθηκαν για σκηνές του φιλμ.

Πάντως το «Little Evil» δεν στέκεται ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους βαθιές αναλύσεις. Ακολουθεί μια λίγο πολύ προβλέψιμη κατεύθυνση με λίγες μόνο εκπλήξεις που σίγουρα δεν αποτελούν τον ορισμό της πρωτοτυπίας. Οι καλογραμμένοι χαρακτήρες είναι από τα ατού της ταινίας όπως και οι ευχάριστες ερμηνείες των ηθοποιών που μαζί με τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερα ψυχαγωγικό κλίμα από το οποίο δεν θες να ξεφύγεις.

Το μεγάλο πρόβλημα του φιλμ είναι ότι μετά από ένα ορισμένο σημείο χάνεται η σεναριακή συνοχή και η ιστορία γεμίζει με ανούσιες σάλτσες και αφελείς υποπλοκές που «μπαχαλοποιούν» τη γενική εικόνα. Ευτυχώς όμως το αναδυόμενο χάος δεν είναι τόσο καταστροφικό και το «Little Evil» γλιτώνει τα χειρότερα. Θα ήταν κρίμα άλλωστε να στερηθεί των καλών σχολίων λόγω μερικών ατασθαλιών που διογκώθηκαν προς τις τελικές σεκάνς. Προσωπικά το περίμενα λίγο πιο βίαιο κι αυτή η συγκρατημένη του όψη με χάλασε κάπως.

Δεν χρειάζεται να μακρηγορήσουμε όμως. Νομίζω ότι δώσαμε σαφές στίγμα για το τι είναι το «Little Evil». Οι λάτρεις της ποιοτικής κωμωδίας τρόμου θα βρουν οπωσδήποτε καλά στοιχεία. Πρόκειται για ένα φιλμ που -δεν θα βαρεθούμε να το λέμε- βλέπεται πολύ ευχάριστα με παρέα και τα αναμενόμενα εδέσματα το σαββατόβραδο. Μην περιμένετε όμως κανένα αριστούργημα διότι θα απογοητευτείτε.

adam scott little evil
little evil evangeline
little evil poster

Βαθμός
Συμπαθητικό φιλμ κωμικού τρόμου που διασκεδάζει αλλά σίγουρα δεν εντυπωσιάζει.
Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Τελευταία άρθρα
Δημοφιλή

Christine (Κριστίν) Review

Vivarium Review

Pet (Κτηνώδη ένστικτα) Review