The Night Listener

Ψίθυροι στο Σκοτάδι

Συμπαθητική δουλειά που μπορούσε να καταφέρει πολλά περισσότερα. Το «The Night Listener» είναι ένα πετυχημένο μείγμα ψυχολογικού θρίλερ, μυστηρίου και δράματος γεμάτο ατμοσφαιρικές στιγμές. Ο Robin Williams αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο υποδυόμενος τον Gabriel, έναν ομοφυλόφιλο ραδιοφωνικό παρουσιαστή που διηγείται συναισθηματικές ιστορίες στη βραδινή εκπομπή του. Η ζωή του δεν βρίσκεται και στην καλύτερη φάση της αφού η προσωρινή διάλυση της σχέσης του με τον σύντροφό του Jess, τον έχει κλονίσει ψυχολογικά. Μια μέρα που ένας φίλος του εκδότης βιβλίων τού γνωστοποιεί την χειρόγραφη ιστορία (η οποία προορίζεται για έκδοση) του Pete, ενός 14χρονου κακοποιημένου από γονείς αγοριού και φορέα AIDS, ο Gabriel συγκινείται και μέσω τηλεφωνημάτων αναπτύσσει μια φιλική σχέση με το αγόρι και την τυφλή γυναίκα που το φροντίζει, την Donna.

Αμφότεροι είναι και ακροατές των εκπομπών του Gabriel. Στην πορεία όμως ο Gabriel, παρακινημένος και από τις συμβουλές των κοντινών του προσώπων, αρχίζει να αμφιβάλλει για την αξιοπιστία της όλης ιστορίας ακόμα και για την ύπαρξη του αγοριού. Σπεύδει λοιπόν στη μικρή πόλη του Wisconsin όπου διαμένει η Donna και ο Pete για να βρει απαντήσεις. Εκεί καταφέρνει να συναντήσει τη Donna αλλά ο μικρός Pete βρίσκεται σε κάποιο νοσοκομείο, κατά τα λεγόμενα της Donna τουλάχιστον. Οι αμφιβολίες ταλανίζουν όλο και περισσότερο τον Gabriel ο οποίος για να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του Pete καταφεύγει ακόμα και σε ριψοκίνδυνες ενέργειες ενώ και η Donna δεν φαίνεται τόσο φυσιολογικός χαρακτήρας…

night listener robin williams

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα η υπόθεση και κατά την εξέλιξη των γεγονότων το φιλμ σε κρατά καθηλωμένο με την απορία για το τι συμβαίνει να περιστρέφεται αδιάκοπα στο μυαλό μας. Χτίζοντας μια αριστοτεχνικά μουντή ατμόσφαιρα με τη βοήθεια ταιριαστής slow μουσικής, το φιλμ σκιαγραφεί τους πρωταγωνιστές αποτελεσματικά με τους βασικούς χαρακτήρες Gabriel, Donna και Pete να αποτελούν τις τραγικές φιγούρες της ιστορίας. Εξαιρετικές οι ερμηνείες όλων. Περιστασιακά συναντάμε στιγμές με έντονο σασπένς που ανεβάζουν τους κατατονικούς ρυθμούς για να επανέρθουμε στην δραματική ηρεμία που μας είχε γοητεύσει. Το φινάλε μπορεί να χαρακτηριστεί ανατρεπτικό χωρίς να είναι και το καλύτερο δυνατό.

Η ταινία είναι μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του συγγραφέα Armistead Jones Maupin. Κυκλοφόρησε το 2000 και βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά από τη ζωή του συγγραφέα.

Παρότι το «The Night Listener» είναι μια καλοφτιαγμένη ταινία, η αίσθηση ότι κάτι λείπει είναι ολοφάνερη. Ίσως αν οι δραματικές και μυστηριώδεις στιγμές ήταν εκτενέστερες ή αν κάποιοι από τους δευτεραγωνιστές έπαιζαν ουσιαστικότερο ρόλο στα τεκταινόμενα και η ιστορία ήταν πιο πλούσια να μην αισθανόμασταν το εν λόγω «κενό». Πάντως, ακόμα κι έτσι το φιλμ προτείνεται εύκολα στους αναζητητές προσεγμένων ψυχολογικών θρίλερ και ταινιών μυστηρίου αλλά απευθύνεται και στο ευρύτερο κοινό που αναζητά καλές ταινίες γενικότερα.

night listener sandra oh
night listener review
the night listener

Βαθμός
Ενδιαφέρον ψυχολογικό θρίλερ με βαριά, δραματική ατμόσφαιρα και αρκετό μυστήριο.
Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Τελευταία άρθρα

Red to Kill (Yeuk saat) Review

The Old Ways Review

Δημοφιλή

The Old Ways Review

The Fear Street Trilogy Review

Howl