Reviews
Διαβάζετε
The Perfection
0

The Perfection

από 27/08/2019

Η Τελειότητα

Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «The Perfection» δύο φίλες και μουσικά ταλέντα μιας μουσικής σχολής μπλέκουν σε μια εφιαλτική περιπέτεια που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές τους και τη μεταξύ τους στενή σχέση.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2018

Σκηνοθεσία

Richard Shepard

Παραγωγή

Bill Block, Stacey Reiss, Richard Shepard

Σενάριο

Richard Shepard, Eric Charmelo, Nicole Snyder

Ηθοποιοί

Allison Williams, Logan Browning, Steven Weber, Alaina Huffman

Μουσική

Paul Haslinger

Εταιρείες Παραγωγής

Miramax, Capstone Film Group

Μεταφρασμένος Τίτλος

Η Τελειότητα

Σλόγκαν

It's Time to Face the Music.

Γλώσσα

Αγγλικά

Διάρκεια

90 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Ο πειραματικός τρόμος έχει την τιμητική του σ’ αυτό το συμπαθητικό φιλμάκι τρόμου με τον απλό αλλά ψαρωτικό τίτλο. Το «The Perfection» είναι μια ενδιαφέρουσα ταινία που εξερευνά ποικίλα πεδία τρόμου φέροντας ταυτόχρονα έναν ελαφρύ αέρα cult-ίλας. Σίγουρα δεν μιλάμε για την πιο ευκολοχώνευτη επιλογή για τον μέσο φίλο του τρόμου. Από την άλλη, το φιλμ δεν φτάνει και στα επίπεδα του λαβυρινθώδους εναλλακτικού horror που προτιμούν οι πιο «ιντελεκτουέλ» θεατές.

Αυτή η ισορροπημένη εικόνα του είναι ένας από τους λόγους που το βρήκα ελκυστικό σαν φιλμ. Δεν είναι αριστούργημα αλλά σίγουρα έχει αξιόλογες στιγμές και δεν το ξεχνάς εύκολα μετά την πρώτη παρακολούθηση. Η καλλιτεχνική του φύση θα θυμίσει στους παλιότερους το Suspiria (1977) του Dario Argento και παρεμφερείς ταινίες όπου μια μορφή τέχνης -εδώ η μουσική- αναδεικνύεται σε βασικό παίχτη του δράματος.

Κατά κάποιο τρόπο μιλάμε για δύο ταινίες σε μία. Το πρώτο μέρος αφορά την γνωριμία και ανάπτυξη της στενής σχέσης μεταξύ των δύο πρωταγωνιστριών μέχρι την τραγική κατάληξη του ταξιδιού τους στην ύπαιθρο. Το δεύτερο παρακολουθεί τις εξελίξεις μετά την επάνοδό τους στο χώρο της μουσικής σχολής απ’ όπου ξεκίνησε ουσιαστικά ο εφιάλτης και όπου ξετυλίγεται το κουβάρι των φρικτών αποκαλύψεων.

Horror Trivia: Τα γυρίσματα έγιναν στο Βανκούβερ του Καναδά.

Η διττή εικόνα καθιστά το «The Perfection» αρκετά ενδιαφέρον παρότι σε μερικά σημεία χάνει τη συνοχή του. Από ένα σημείο και μετά δηλαδή το σενάριο αρχίζει να μπάζει και οι «ευκολίες» προς όφελος της εξέλιξης της πλοκής γίνονται ανησυχητικά έκδηλες. Ευτυχώς που κάποια στιγμή το ξεχείλωμα συμμαζεύεται προκειμένου να οδηγηθούμε στο εκρηκτικό τελείωμα με τις συγκλονιστικές ανατροπές.

Από το σημείο που το φιλμ φτάνει στις τελικές σεκάνς εντός του μουσικού σχολείου, βλέπουμε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να μας χαριστεί. Δεν κρατάει χαμηλό προφίλ. Αντιθέτως μας φιλοδωρεί με γενναιόδωρες ποσότητες ψυχολογικού τρόμου και σοκαριστικής βίας. Το μείγμα είναι πραγματικά θανατηφόρο αφού σε αυτό προστίθενται στιγμές σκηνοθετικής ευφυίας που κάνουν την τελική γεύση απολαυστικότατη.

Κοντολογίς, το «The Perfection» είναι μια καινοτόμος ταινία τρόμου που δεν διστάζει να πειραματιστεί με τολμηρές ιδέες αδιαφορώντας για τις ευαισθησίες τους καθενός. Αν απουσίαζαν οι αισθητές τρύπες του σεναρίου θα μιλούσαμε για μια πιο ολοκληρωμένη δουλειά με τάσεις «μοντέρνου κλασικού». Δυστυχώς όμως το έργο δεν κατάφερε να φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα ποιότητας. Το προτείνουμε πιο εύκολα στους λάτρεις του avant-garde και του αλλόκοτου τρόμου.

Best Movie Scenes (spoilers)

  • Η βασανιστική σεκάνς με την εντεινόμενη αρρώστια της μίας εκ των πρωταγωνιστριών.
  • Η σοκαριστική αποκάλυψη για τον πραγματικό ρόλο του μουσικού σχολείου.
  • Ένα διαμελισμένο αλλά ζωντανό ανθρώπινο ον που παρακολουθεί μουσική παράσταση! Πραγματικά ευφυής σκηνή που αποδίδει και την απαραίτητη δικαιοσύνη!

Photos

η τελειότητα

the perfection allison williams

the perfection logan browning

Posters

the perfection 2018

Trailer

Links

Imdb

Wikipedia

Θετικά

Καλή χημεία μεταξύ των δύο πρωταγωνιστριών, πρωτότυπη υπόθεση, ατμόσφαιρα παράνοιας, δυναμική κλιμάκωση στο φινάλε με ανατροπές και πολύ gore.

Αρνητικά

Διάφορες υπερβολές και τρύπες στο σενάριο.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Αξιοπρόσεκτη και τολμηρή ταινία τρόμου με αέρα πειραματισμού αλλά και σεναριακά προβλήματα.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.