Reviews
Διαβάζετε
Possession
possession poster
1032 812
Review

Possession

Μια Γυναίκα Δαιμονισμένη

Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «Possession» ένας άντρας βλέπει την σύζυγο του να έχει μία ενοχλητική και εντελώς παράξενη συμπεριφορά, η οποία κλιμακώνεται διαρκώς. Αρχίζει και ψάχνει τι συμβαίνει. Αυτό που ανακαλύπτει είναι πέρα από κάθε φαντασία και λογική.

Χώρα

Γαλλία, Δ. Γερμανία

Έτος

1981

Σκηνοθεσία

Andrzej Żuławski

Παραγωγή

Marie-Laure Reyre

Σενάριο

Frederic Tuten, Andrzej Żuławski

Ηθοποιοί

Isabelle Adjani, Sam Neill

Μουσική

Andrzej Korzyński

Εταιρείες Παραγωγής

Gaumont, Oliane Productions , Marianne Productions, Soma Film Produktion

Γνωστή και ως

The Night the Screaming Stops

Μεταφρασμένος Τίτλος

Μια Γυναίκα Δαιμονισμένη

Γλώσσα

Αγγλικά

Σλόγκαν

She created a monster as her secret lover!

Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD

7/4/2004

Box Office

$1.113.538

Διάρκεια

2 Ώρες και 4 Λεπτά (124 Λεπτά)

Θετικά

1.Ηθοποιία.
2.Το κλειστοφοβικό συναίσθημα που διέπει την ταινία.
3.Η συνεχής ψυχολογική ένταση, που υπάρχει από την αρχή έως το τέλος, η οποία δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα..

Αρνητικά

Ίσως στην θέση του τέρατος να υπήρχε κάτι πιο εμφανίσιμο (μεταξύ αστείου και σοβαρού, πάντα…)

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Ένα από τα μεγαλουργήματα των ταινιών τρόμου γενικότερα, με έμφαση στην ψυχολογική δυσμένεια, στην οποία μπορεί να περιέλθει ένα άτομο, σε συνάρτηση με το μεταφυσικό στοιχείο, που την περιβάλλει.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Η γνώμη σας;
Μου αρέσει
Δεν μου αρέσει
0%
ΚΡΙΤΙΚΗ
  •   
  •   
  •   

Προσωπικά, με το που ξεκινάει η ταινία και πέφτουν οι τίτλοι της, με την καθηλωτική μουσική υπόκρουση και την ταχύτητα που διαδραματίζεται η εισαγωγή της, κατάλαβα ότι επρόκειτο να περάσω δύο ευχάριστες ώρες. Στο μόνο πράγμα που έπεσα έξω, είναι ότι, δεν περίμενα να είναι ένα λιτό και απέριττο αριστούργημα, στο οποίο απολαμβάνεις την απαράμιλλη ηθοποιία των πρωταγωνιστών του.

O Sam Neil και η Isabelle Adjani συναγωνίζονται μεταξύ τους στο ποιος θα καταφέρει να καθηλώσει τους θεατές του έργου, ενώ ο αξέχαστος Andrzej Zulawski, δίνει μαθήματα σκηνοθεσίας, καθώς κατά την γνώμη του γράφοντος πρόκειται για το αριστούργημα της καριέρας του, χωρίς βέβαια να υστερούν και άλλα πονήματα του.

Horror Trivia
Το «Possession» είναι το πρώτο αγγλόφωνο φιλμ του Πολωνού σκηνοθέτη Andrzej Zulawski. Αρχικά είχε απαγορευτεί στη Μεγάλη Βρετανία μέχρι το 1999.

possession filmΗ συνεχής αγωνία που περνάει στον θεατή ο ταλαίπωρος σύζυγος, που βλέπει την γυναίκα του να εξαφανίζεται από το σπίτι συνεχώς και να έχει μία κυκλοθυμία πέρα από τα συνηθισμένα, με τάσεις αυτοκαταστροφής και έντονα ξεσπάσματα, είναι ασύλληπτου μεγέθους. Ο τρόμος επίσης που περνάει η “άρρωστη” γυναίκα στον θεατή, είναι ασύγκριτος. Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό να καταλάβει κάποιος ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με δαιμονισμό και από την στιγμή εκείνη και μετά περιμένεις ποια θα είναι η κατάληξη, καθώς ακολουθούν φρικιαστικές σκηνές με αίμα και εγκλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Adjani στο παίξιμο της είναι άψογη και με το βλέμμα και τις εκφράσεις της, καταφέρνει να σου περάσει τον τρόμο και το δέος, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ο λόγος όλων αυτών των σκηνικών αλλά και η κατάληξη της ιστορίας, αφήνονται στην κρίση σας να το διαπιστώσετε, όσοι φυσικά επιλέξετε να δείτε το εν λόγω φιλμ. Μία γαλλογερμανική παραγωγή που αποτελεί ένα σπουδαίο κομμάτι τέχνης.

Movie Review Highlights (SPOILERS)

  • Οι σπασμωδικές κινήσεις και το τρέμουλο της πρωταγωνίστριας στο τούνελ.
  • Ο πυροβολισμός του περίεργου που ανακαλύπτει τι συμβαίνει, από την δαιμονισμένη γυνή.
  • Οι σκηνές στα σκαλοπάτια στα τελευταία λεπτά της ταινίας.

Photos

sam neil isabelle adjani possession review possession isabelle adjani possession

Posters

possession dvd possession 1981

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι

Rotten Tomatoes

Wikipedia

IMDb

Συντάκτης
Τάσος Λεοντιάδης
Ο τρόμος υπάρχει σχεδόν από τότε που υπάρχει η ανθρωπότητα..Είναι συναίσθημα που μέσα από τις ταινίες, απελευθερώνεται και αναπαριστάται πολλές φορές ως έργο τέχνης. Οι ταινίες τρόμου, θρίλερ και όλα τα συναφή, έχουν αφήσει μνημειώδη μεγαλουργήματα στον κινηματογράφο, που κανένας σινεφίλ, δεν μπορεί να προσπεράσει…