Reviews
Διαβάζετε
The Possession of Michael King
0

The Possession of Michael King

Επισκόπηση
Υπόθεση

Ο Michael King δεν πιστεύει στο Θεό. Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της συζύγου του Samantha σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και λόγω της ευθύνης που ρίχνει σε ένα μέντιουμ για το γεγονός αυτό, προσπαθεί να αποδομήσει το φαινόμενο της πίστης στο Θεό κι αντίστοιχα στον Σατανά. Γι’ αυτό το λόγο διεξάγει ένα πείραμα, ερχόμενος σε επαφή με ιερείς, αλλά και δαιμονολόγους, νεκρομάντεις και υποστηρικτές της μαύρης μαγείας. Πειραματίζεται ο ίδιος και σταδιακά αυτή του η εμμονή λαμβάνει περίεργες διαστάσεις…

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2014

Σκηνοθεσία

David Jung

Παραγωγή

Paul Brooks, Jaime Burke, Guy Danella, Jeff Levine, Scott Niemeyer, Tedi Sarafian

Σενάριο

David Jung

Συγγραφέας

Tedi Sarafian

Ηθοποιοί

Shane Johnson, Ella Anderson, Cara Pifko

Εταιρείες Παραγωγής

Gold Circle Films, Quickfire Films

Σλόγκαν

If you invite it in, it will never let you go.

Γλώσσα

Αγγλικά

Box Office

12.357.657 £

Διάρκεια

83 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Αυτή η ταινία τρόμου ξεκινά πολλά υποσχόμενη, με μια πρωτότυπη ιδέα να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Είναι σαφής η επιρροή που ασκούν σε πολλούς ανθρώπους τα θρησκευτικά πιστεύω, οι δεισιδαιμονίες και οι προκαταλήψεις κάθε είδους. Με αφορμή λοιπόν ένα τραγικό γεγονός, ο Michael King επιχειρεί να διεισδύσει στα άδυτα κάθε αποκρυφισμού, σκοταδισμού και μαύρης πίστης. Το σκεπτικό του είναι πως, αν αποδειχτεί πραγματικά πως αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις είναι επί της ουσίας ανύπαρκτες κι άρα αναπόδεικτες, αυτό θα αποδείξει άμεσα και την ανυπαρξία του Θεού. Προσλαμβάνει έναν camera man και ξεκινά τις συνεντεύξεις, την έρευνα αλλά και τα πειράματα επάνω στον εαυτό του.

possession michael king movie

Ο σκηνοθέτης εμπνεύστηκε από τη «Λάμψη» του Kubrick, θέλοντας όμως να εστιάσει στην οπτική του δαιμονισμένου.

Όλα δείχνουν να κυλούν ομαλά. Ο Michael καταφέρνει να βιντεοσκοπήσει με τη βοήθεια του συνεργάτη του σημαντικές μαρτυρίες και κατά την άποψή του αποδομεί ένα ένα τα στρώματα του σκοταδισμού. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να βρίσκεται κοντά στην κόρη του Ellie κι έχει ζητήσει από την αδερφή του Beth να μείνει μαζί τους για λίγο. Ύστερα από κάποιες ημέρες, τα σημάδια δείχνουν πως ο Michael δεν μπορεί να διαχειριστεί την πρόκληση που ξεκίνησε επαγγελματικά αλώβητος. Ο τρόμος και η αγωνία τον περικυκλώνουν, ενώ οι επίμονοι ήχοι στο κεφάλι του ολοένα και μεγαλώνουν. Ο συνεργάτης του τον εγκαταλείπει, όπως και ο ύπνος. Η κόρη του ανησυχεί, μιας κι ο πατέρας της εμφανίζεται αλλαγμένος. Θα καταφέρει να ισορροπήσει ο Michael τελικά ή θα τον καταπιεί το σκοτάδι;


possession michael king poster

possession michael king 2014

possession michael king film


Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Η τρομακτική σκηνή που ο Michael έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του στην οθόνη.
  • Η θέαση μιας μυστηριώδους παρουσίας στο παράθυρο του σπιτιού.
  • Η ανατριχιαστική χάραξη πεντάλφας στο σώμα του πρωταγωνιστή.

Θετικά

Καλή ηθοποιία από τον πρωταγωνιστή.
Πρωτότυπη κεντρική ιδέα.
Πειστικές σκηνές τρόμου.

Αρνητικά

Υιοθέτηση ορισμένων κλισέ.
Αναμενόμενο τέλος.
Κάποιοι περιττοί μονόλογοι.

Αξιολόγηση
Βαθμολογία
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Η προσπάθεια του σκηνοθέτη David Jung (η οποία μάλιστα αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής του) είναι αρκετά καλή. Αν και δεν ξεφεύγει από τα γνώριμα κλισέ του είδους, καταφέρνει να μας κρατά σε αγωνία και να προσφέρει δυναμικές στιγμές τρόμου κι αγωνίας.

Βαθμολογία
You have rated this
Συντάκτης
Στέλλα Στρούβαλη
Θαυμάστρια του τρόμου σε όλες του τις εκφάνσεις, με ιδιαίτερη αγάπη στις σειρές. Είτε βαμπιράκια, είτε ζόμπι, είτε serial killers μου τραβάνε την προσοχή!