Reviews
Διαβάζετε
Pyewacket
0

Pyewacket

από 30/10/2018
Επισκόπηση
Υπόθεση

Το «Pyewacket» ακολουθεί την Leah, μια νεαρή κοπέλα που γοητεύεται από τον αποκρυφισμό και τη μαύρη μαγεία. Η διαταραγμένη σχέση με τη μητέρα της και η μη επιθυμητή για τη Leah μετακόμιση των δύο γυναικών σε μέρος μακριά από τους φίλους της, την εξωθεί στην εφαρμογή ενός ξορκιού με σκοπό το θάνατο της μητέρας της. Σύντομα η Leah μετανιώνει για την πράξη της και προσπαθεί να ακυρώσει το ξόρκι. Μήπως όμως είναι αργά για κάτι τέτοιο;

Χώρα

Καναδάς

Έτος

2017

Σκηνοθεσία

Adam MacDonald

Παραγωγή

Andrew Bronfman, Jonathan Bronfman, Lori Fischburg, Victoria Sanchez Mandryk, Jeff Sackman, Joe Sisto

Σενάριο

Adam MacDonald

Ηθοποιοί

Laurie Holden, Nicole Muñoz

Μουσική

Lee Malia

Εταιρείες Παραγωγής

JoBro Productions & Film Finance, Just Believe Productions

Γλώσσα

Αγγλικά

Διάρκεια

90 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Το «Pyewacket» είναι φιλμ τρόμου supernatural κατεύθυνσης με το εξής ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: παρότι υιοθετεί παγιωμένα μοτίβα στις ταινίες μεταφυσικού τρόμου όπως η επίκληση δαιμόνων/πνευμάτων μέσω ειδικής τελετουργίας, παρουσιάζει μια σχετικά πρωτότυπη ιστορία την οποία εμπλουτίζει με έντονες στιγμές οικογενειακού δράματος.

Με άλλα λόγια δεν έχουμε εδώ άλλο ένα τυπικό φιλμάκι supernatural horror με μεταφυσικούς μπαμπούλες και αμέτρητες jump scares αλλά μια ξεχωριστή δουλειά, φτιαγμένη με μεράκι που επιχειρεί να αλλάξει του κανόνες εστιάζοντας περισσότερο στην ψυχική κατάρρευση των πρωταγωνιστών και στον επικείμενο τρόμο ασαφούς μορφής. Η εν λόγω τακτική κρατάει τον θεατή στην τσίτα αλλά συχνά το παρακάνει με την υπερβολικά παρατεταμένη «στάση αναμονής».

Για να εξηγούμαστε, το «Pyewacket» είναι σίγουρα ένα καλοσκηνοθετημένο και αρκετά ενδιαφέρον φιλμ τρόμου με καλές ερμηνείες από το ταλαντούχο πρωταγωνιστικό δίδυμο μάνας-κόρης. Ταυτόχρονα όμως είναι υπερβολικά συγκρατημένο με ελάχιστες τρομακτικές κλιμακώσεις, χάνοντας την ευκαιρία της ανάδειξης ως μιας εκ των κορυφαίων ταινιών του supernatural υποείδους των τελευταίων ετών.

Horror Trivia
Ολόκληρη η ταινία γυρίστηκε στο Οντάριο του Καναδά. Είναι η δεύτερη ταινία τρόμου του Καναδού σκηνοθέτη Adam MacDonald. Η πρώτη ολοκληρωμένη ταινία τρόμου που γύρισε ήταν το αγωνιώδες «Backcountry» του 2015, με μια φονική αρκούδα που τρομοκρατεί ένα ζευγάρι στο δάσος και συμπεριλήφθηκε στην λίστα μας με τις καλύτερες ταινίες τρόμου του 2015.

Η συγκλονιστική παρουσία της ανερχόμενης Nicole Muñoz (Pathfinder, Fantastic Four) καθώς και της εξαιρετικής Laurie Holden που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της σε υψηλού επιπέδου τηλεοπτικές σειρές όπως The Walking Dead και The Americans είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που θα μπορούσε ο μέσος φίλος του τρόμου να παρακολουθήσει αυτήν την ταινία.

Οι δύο γυναίκες βγάζουν πολύ καλή χημεία και αποτελούν τους δύο χαρακτήρες-κλειδιά πάνω στους οποίους οικοδομείται η πλοκή. Καλή εμφάνιση κάνει και η φίλη της πρωταγωνίστριας υποδυόμενη από την Chloe Rose (Hellions) αλλά γενικά η ταινία αποτυγχάνει να αξιοποιήσει παραγωγικά τους δευτεραγωνιστές.

Οι τελικές σκηνές είναι και οι δυνατότερες με την αγωνία να αυξάνεται κατακόρυφα ενώ το παιχνίδι με το μυαλό του θεατή εντείνεται συνεχώς. Αλλά το πετυχημένο, δραματικό κλείσιμο δεν αρκεί για να καταστήσει το «Pyewacket» «σπουδαίο» σαν σύνολο αφού ήδη έχουν χαθεί πολλές ευκαιρίες στη ροή των εξελίξεων όπου τα γεγονότα παραήταν «ήπια» για μια ταινία τρόμου.

Με περισσότερη τόλμη και πιο πολλές «in your face» σκηνές η εικόνα θα ήταν οπωσδήποτε διαφορετική. Σε σύγκριση πάντως με πολλές τετριμμένες και προβλέψιμες ταινίες μεταφυσικού τρόμου της νεότερης εποχής, το «Pyewacket» τα καταφέρνει σαφώς καλύτερα. Δώστε του μια ευκαιρία…

Best Movie Scenes (spoilers)

  • Η σκηνή με την εμφάνιση της σκοτεινής φιγούρας στο δωμάτιο της Leah.
  • Η αγωνιώδης σεκάνς στο φινάλε όπου η ηρωίδα αντιμετωπίζει τον δαίμονα και οι μορφές που παίρνει ο δεύτερος.

Photos

pyewacket horror

pyewacket review

pyewacket thriller

Posters

pyewacket

pyewacket 2017

Trailer

Links

Wikipedia
Imdb

Θετικά

Αξιόλογοι πρωταγωνιστές με καλή χημεία μεταξύ τους, δυνατές ερμηνείες, προσεγμένη σκηνοθεσία, δραματική ατμόσφαιρα.

Αρνητικά

Η έλλειψη gore, το διστακτικό και ατελές σενάριο, η ανεπαρκής αξιοποίηση των χαρακτήρων μικρότερης σημασίας.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Αξιοπρεπές αλλά ημιτελές φιλμ τρόμου με νεανικό χαρακτήρα και δυναμικούς πρωταγωνιστές.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.