Reviews
Διαβάζετε
Rings
2

Rings

από Horrormovies.gr07/02/2017

Rings: Σήμα Κινδύνου 3

Επισκόπηση
Υπόθεση

Το «Rings» ακολουθεί μια νεαρή κοπέλα που αναζητά τον φίλο της μετά από μια ανησυχητική συνομιλία με μια άλλη γυναίκα στο Skype. Τελικά η ηρωίδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την θανάσιμη κατάρα του εφιαλτικού βίντεο της Samara και θα προσπαθήσει να την σταματήσει μια και καλή.

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2017

Σκηνοθεσία

F. Javier Gutiérrez

Παραγωγή

Laurie MacDonald, Walter F. Parkes

Σενάριο

David Loucka, Jacob Aaron Estes, Akiva Goldsman

Συγγραφέας

Jacob Aaron Estes

Ηθοποιοί

Matilda Lutz, Alex Roe, Johnny Galecki, Vincent D'Onofrio, Aimee Teegarden, Bonnie Morgan

Μουσική

Matthew Margeson

Εταιρείες Παραγωγής

Parkes/MacDonald, BenderSpink, Marci/Edelstein, Vertigo Entertainment, Waddieish Claretrap

Μεταφρασμένος Τίτλος

Rings: Σήμα Κινδύνου 3

Σλόγκαν

Seven days
Evil is reborn
First you watch it. Then you die.

Γλώσσα

Αγγλικά

Πρεμιέρα στην Ελλάδα

02/02/2017

Προϋπολογισμός

$25.000.000

Box Office

$30.200.000 (έως 7/02/2017)

Διάρκεια

102 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Δυστυχώς οι φόβοι μας για φόλα επιβεβαιώθηκαν. Ειλικρινά τώρα, ποιος πίστευε ότι υπήρχαν σοβαρές πιθανότητες να δούμε ένα ποιοτικό φιλμ τρόμου νεκρανασταίνοντας την διάσημη horror προσωπικότητα της νεότερης horror εποχής που ακούσει στο όνομα Samara;

Εντάξει μπορεί η εν λόγω φιγούρα να μας έστειλε υψηλές δόσεις τρόμου και ανατριχίλας στις αρχές (περισσότερο) και στα μέσα (λιγότερο) της δεκαετίας του 2000 αλλά η προκλητική ανάδυσή της από τα κιτάπια δεν έχει το ανάλογο impact εν έτει 2017, ειδικά όταν πλαισιώνεται από μια κακοφτιαγμένη παραγωγή σε πολλά επίπεδα.

Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Μετά από μια μέτρια εκτελεσμένη αλλά σχετικά πρωτότυπη σεκάνς μέσα σ’ ένα αεροπλάνο, το καταραμένο βίντεο με το εφιαλτικό περιεχόμενο γίνεται εκ νέου ο άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η υπόθεση και το βασικό τρομακτικό θέμα. Με την όμορφη αλλά μέτρια ηθοποιό Matilda Anna Ingrid Lutz ως lead της έρευνας για το καταραμένο βίντεο και την Samara, η πλοκή καταλήγει (αναμενόμενα) στην πόλη που ξεκίνησαν όλα.

Εκεί θα συναντήσουμε λίγες «μικρές» εκπλήξεις που σύντομα όμως επισκιάζονται από το βιαστικά στημένο και διεκπεραιωτικό σύνολο. Επιπόλαια και φτωχά γραμμένοι χαρακτήρες με αδιάφορους διαλόγους, άνευρο και φανερά προσποιητό acting σε σημείο οφθαλμοφανούς οκνηρίας (βλέπε π.χ. τον ξύλινο χαρακτήρα του καθηγητή που υποδύεται ο πρωταγωνιστής του The Big Bang Theory, Johnny Galecki) και πολλές σεναριακές κακοτοπιές στέλνουν το «Rings» στον πάτο του πηγαδιού απ’ όπου δεν υπάρχει ελπίδα ανάδυσης.

Horror Trivia
Τα γυρίσματα έγιναν στην Atlanta και είναι το πρώτο φιλμ του franchise στο οποίο δεν συμμετέχει η πρωταγωνίστρια των προηγούμενων φιλμ Naomi Watts.

Συρρικνωμένος είναι γενικά ο τρόμος με πολλές αποτυχημένες προσπάθειες τρομάγματος που θα ταρακουνήσουν μόνο άπειρα δεκαπεντάχρονα (π.χ. σκηνές που είναι φανερά όνειρο και καταλήγουν σε δήθεν τρομακτική κλιμάκωση). Κοντολογίς, το «Rings» αποτελεί την χειρότερη ταινία του franchise που ούτε οι μεγαλύτεροι fans της Samara δεν θα εκτιμήσουν.

Είναι καλύτερα κάποιες αξιοπρεπείς φιγούρες τρόμου να παραμένουν στο παρελθόν διατηρώντας το μύθο και τη διαχρονικότητά τους και όχι να ανασύρονται ως δεκανίκια με τραγελαφικά αποτελέσματα όποτε εξυπηρετούνται οι επαγγελματίες της κινηματογραφικής κονόμας. Αφήστε επιτέλους την Samara στο πηγάδι της!

rings movie

Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Η εναρκτήρια σεκάνς όπου ο εφιαλτικός κόσμος της Samara εισβάλλει σ’ ένα αεροπλάνο.
  • Η θανάτωση μιας κοπέλας από την Samara με έμμεσο μάρτυρα την πρωταγωνίστρια.
  • Η κλειστοφοβική σκηνή που η πρωταγωνίστρια εγκλωβίζεται μέσα σ’ έναν τάφο.

Trailer

Photos

rings cast

rings

samara

Posters

rings poster UK

rings poster

Links

Rotten Tomatoes
Wikipedia
Imdb
Facebook

Θετικά

Ελάχιστες τρομακτικές σκηνές που στιγμιαία θυμίζουν τον αυθεντικό τρόμο της αρχικής ταινίας του franchise.

Αρνητικά

Προχειρογραμμένο σενάριο, ρηχοί και κακογραμμένοι χαρακτήρες, φτωχοί διάλογοι, μέτριες ερμηνείες, έλλειψη πρωτοτυπίας, φανερά αδύναμη και άπειρη σκηνοθεσία.

Αξιολόγηση
Βαθμολογία
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Μακράν το χειρότερο φιλμ του franchise μέχρι τώρα. Ας ελπίσουμε να το σταματήσουν εδώ αφού θα ήταν κρίμα να ευτελίσουν περαιτέρω έναν από τους τρομακτικότερους χαρακτήρες του μοντέρνου horror κινηματογράφου.

Βαθμολογία
You have rated this
Συντάκτης
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.