Rise: Blood Hunter

Κυνηγοί Αίματος

Άλλη μια ταινία τρόμου με μοντέρνα βαμπίρ και γοτθική αισθητική, αυτή τη φορά από τον Sebastian Gutierrez (Judas Kiss, Elektra Luxx). Το «Rise:Blood Hunter» είναι κατά βάση μια ιστορία εκδίκησης στην οποία πρωταγωνιστεί η γοητευτική σχιστομάτα Lucy Liu.

Μετά την αποτρόπαιη δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας ύστερα από επίσκεψη σε ένα gothic event, η ρεπόρτερ Sadie Blake (Lucy Liu) αποφασίζει να ερευνήσει την υπόθεση. Σύντομα όμως γίνεται αντιληπτή από τα αιμοβόρα βαμπίρ που δολοφόνησαν την κοπέλα με αποτέλεσμα να την αιχμαλωτίσουν και να τη σκοτώσουν. Αργότερα η Sadie ξυπνάει μέσα σ’ ένα νεκροτομείο όπου διαπιστώνει έκπληκτη ότι κάτι έχει αλλάξει στον εαυτό της. Έχει μια ανεξήγητη δίψα για αίμα και πείνα για ανθρώπινη σάρκα! Παρά τις αρχικές δυσκολίες να αποδεχτεί τη νέα της ταυτότητα, η Sadie -μετά τη βοήθεια και την ψυχολογική στήριξη ενός άλλου βαμπίρ μέντορα- ξεχύνεται στο κυνήγι των βρικολάκων που την μετέτρεψαν σε αυτό το αιμοβόρο πλάσμα και με όπλο μια βαλλίστρα τούς εξολοθρεύει έναν έναν. Στην πορεία της επιχείρησης συνεργάζεται με τον αστυνομικό και πατέρα της κοπέλας που δολοφονήθηκε από τα βαμπίρ στην αρχή.

Με μια πρώτη ανάγνωση καθίσταται σαφές ότι το «Rise:Blood Hunter» κινείται σε γνωστά και τετριμμένα μονοπάτια που έχουμε ξαναδεί. Σκηνοθετικά είναι αξιόλογη δουλειά αλλά σεναριακά παραείναι απλοϊκή ενώ και η πλοκή διακρίνεται από αρκετές ατέλειες. Αναμφισβήτητα όλη την ταινία σηκώνει στις πλάτες της η Lucy Liu με την ψυχρή, σκοτεινή και επιβλητική της ερμηνεία η οποία εμπλουτίζεται από μερικά αισθησιακά ημίγυμνα πλάνα που θα γοητεύσουν τους άρρενες θεατές, χωρίς όμως να ξεφεύγουν από τα φυσιολογικά όρια. Πέρα από την Liu οι περισσότεροι χαρακτήρες είναι απλώς αδιάφοροι με εξαίρεση τον αρχηγό των κακών βρικολάκων. Ο αστυνομικός (Michael Chiklis – Fantastic Four) που συμπράττει με την Sadie δεν δείχνει να κολλάει ιδιαίτερα στο όλο κλίμα όπως και ξεκάρφωτη, δίχως ουσία, φαίνεται να ήταν τελικά και η ιδέα του καλού βρικόλακα που βοήθησε τη Sadie να ανακάμψει μετά το πρώτο σοκ.

Παρότι το «Rise:Blood Hunter» είναι μια ταινία βρικολάκων, πουθενά δεν ακούγεται η λέξη «βαμπίρ» μέσα σ’ αυτήν!

Γενικά πάντως η ταινία καταφέρνει να συντηρήσει σε όλη σχεδόν τη διάρκειά της μια σκοτεινή και ταυτόχρονα δραματική ατμόσφαιρα αφού ανά διαστήματα παρακολουθούμε την απελπισία της Sadie για αυτό που είναι και την ανάγκη της για λύτρωση. Οι προβληματισμοί της για το αν πρέπει να σκοτώσει κι αυτή για να ζήσει και η εμφάνιση ενδοιασμών που τη βασανίζουν ψυχικά, αποτυπώνουν εξαιρετικά το προσωπικό της μαρτύριο. Η συναισθηματική ταύτιση του θεατή με την απελπισμένη πρωταγωνίστρια αποτελεί λοιπόν άλλο ένα θετικό στοιχείο της ταινίας. Στα θετικά του «Rise: Blood Hunter» συγκαταλέγεται οπωσδήποτε και η αυξημένη ποσότητα gore μαζί με δυναμικές σκηνές δράσης.

Συνοπτικά το «Rise:Blood Hunter» είναι ουσιαστικά «one woman show» που χωρίς την δυναμική παρουσία της Lucy Liu μάλλον θα κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος. Πρόκειται για μια προβλέψιμη, λίγο άνω του μετρίου ταινία με βαμπίρ και σίγουρα υπάρχουν αρκετές καλύτερες στο χώρο. Βέβαια δεν έχετε να χάσετε και τίποτα αν της ρίξετε μια ματιά. Τουλάχιστον θα βρείτε ορισμένα καλά στοιχεία και μερικές έντονες στιγμές που προσωρινά θα σας ταρακουνήσουν. Όχι όμως και για πολύ…

rise blood hunter still 5
rise blood hunter still 4
rise blood hunter still 3
rise blood hunter still 2
rise blood hunter still 1
rise blood hunter poster 1
rise blood hunter poster 2
rise blood hunter poster 3
rise blood hunter poster 4
ΘΕΤΙΚΑΑΡΝΗΤΙΚΑ
Επιβλητική παρουσία της Lucy Liu, σκοτεινή, μακάβρια και δραματική ατμόσφαιρα, μερικές πολύ έντονες σκηνές που εξάπτουν τα συναισθήματα, πλούσια δράση με μπόλικο gore.Αρκετά προβλήματα στο γενικά προβλέψιμο σενάριο, πολλοί αδιάφοροι χαρακτήρες.
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ (SPOILERS) 1) Το ξύπνημα της Sadie στο νεκροτομείο. Παγωμένη και μακάβρια σκηνή πραγματικά.
2) Το ανατριχιαστικό φάγωμα του χεριού ενός φουκαρά σ’ ένα στέκι άστεγων από την πεινασμένη πρωταγωνίστρια.
3) Το αιματηρό ξέσκισμα του λαιμού ενός σπιούνου από τον αρχηγό των βρικολάκων!

Horrormovies.gr
Αξιόλογη ταινία βαμπιρικής θεματολογίας που διατηρεί το ενδιαφέρον κυρίως χάρη στην επιβλητική πρωταγωνίστριά του.
Horrormovies.grhttps://horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Τελευταία άρθρα

Red to Kill (Yeuk saat) Review

The Old Ways Review

The Fear Street Trilogy Review

Δημοφιλή

The Old Ways Review

Howl

The Fear Street Trilogy Review