Reviews
Διαβάζετε
Rottweiler
0

Rottweiler

από Horrormovies.gr09/11/2013

Φονικό Ροτβάιλερ

Επισκόπηση
Υπόθεση

Στο «Rottweiler» παρακολουθούμε την προσπάθεια ενός μετανάστη που το έσκασε από φουτουριστική φυλακή να εντοπίσει την φιλενάδα του στην ισπανική ύπαιθρο του 2018. Τα ίχνη του ακολουθεί ένα άγριο ρομποτικό ροτβάιλερ που έστειλαν οι αρχές της φυλακής για να τον σταματήσει.

Χώρα

Ισπανία

Έτος

2004

Σκηνοθεσία

Brian Yuzna

Παραγωγή

Julio Fernández, Brian Yuzna

Σενάριο

Miguel Tejada-Flores, Alberto Vázquez Figueroa

Ηθοποιοί

Paulina Gálvez, Paul Naschy, Ivana Baquero

Μουσική

Mark Thomas

Εταιρείες Παραγωγής

Castelao Producciones, Fantastic Factory, Filmax

Μεταφρασμένος Τίτλος

Φονικό Ροτβάιλερ

Σλόγκαν

Eat. Sleep. Fetch. Kill.

Γλώσσα

Αγγλικά

Διάρκεια

95 Λεπτά

ΚΡΙΤΙΚΗ

Μπορεί ο πολύς Brian Yuzna με την ισπανική Fantastic Factory να έχει σκοπό να αναδείξει ταλέντα μέσω χαμηλού προϋπολογισμού αγγλόφωνων ταινιών, αλλά το πλάνο δεν φαίνεται να λειτουργεί και τόσο καλά μέχρι στιγμής κρίνοντας από την χαμηλή ποιότητα ταινιών τρόμου που παράγει όπως το «Rottweiler». Υπόθεση; Απλή χωρίς έμπνευση. Σενάριο; Κακογραμμένο όσο δεν πάει. Ερμηνείες; μέτριες έως άθλιες. Διάλογοι; Αφελείς. Εφέ; Ανάμεικτης ποιότητας. Gore; Πλούσιο αλλά δεν σώζει την κατάσταση. Μουσική; Τίποτα ιδιαίτερο. Μοντάζ; Ατσούμπαλο. Σκηνοθεσία: Ερασιτεχνική, επιπέδου φτηνής τηλεοπτικής σειράς. Τόσο κακό είναι το «Rottweiler».

Τα γεγονότα διαδραματίζονται στην Ισπανία του 2018. Ένας συλληφθέντας Αμερικανός λαθρομετανάστης που κρατείται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών, καταφέρνει να δραπετεύσει μαζί με άλλον έναν κρατούμενο. Δυστυχώς για τον άλλο κρατούμενο ένα άγριο ροτβάιλερ της φυλακής τον ξεσκίζει μέχρι θανάτου αλλά ο Αμερικανός μακρυμάλλης πρωταγωνιστής καταφέρνει (προσωρινά) να ξεφύγει από τα σαγόνια του. Σε όλη τη συνέχεια του έργου τον παρακολουθούμε να αναζητά την αγαπημένη του (λαθρομετανάστης και η ίδια) περιπλανώμενος στην ισπανική ύπαιθρο ενώ καταδιώκεται από το φονικό ροτβάιλερ που ξαμόλησαν πίσω του οι ιθύνοντες της φυλακής. Στο δρόμο του συναντά άστεγους μεθύστακες, μια πρώην πόρνη με τη μικρή της κόρη, βαποράκια, στριπτιζέζ, φορτηγατζήδες και γενικά ο κάθε σταθμός του εμπλουτίζεται από μια συνάντηση-σύγκρουση με το ροτβάιλερ που τον κυνηγά. Ενίοτε θυμάται και το ταραχώδες παρελθόν της μεταναστευτικής του περιπέτειας ενώ βασανίζεται και από παραισθήσεις οι οποίες όμως χαντακώνονται από τα γελοία εφέ τους.

Το φιλμ είναι γυρισμένο στη Βαρκελώνη.

Παρότι με αυτό το θέμα θα μπορούσε να φτιαχτεί ένα καλύτερο φιλμ, το εν λόγω δημιούργημα του Yuzna μοιάζει περισσότερο με κακόγουστο αστείο που γράφτηκε στο πόδι μετά από πολλά ναρκωτικά. Το μόνο που αξίζει ειδικής μνείας είναι το αιμοδιψές σκυλί που δεν είναι 100% φυσικό αλλά και τεχνητό ταυτόχρονα. Τα κοφτερά, μεταλλικά του δόντια και τα λαμπυρίζοντα κυανά του μάτια το κάνουν να δείχνει απειλητικό και άκρως επικίνδυνο. Συχνά το βλέπουμε να κατακρεουργεί και να ακρωτηριάζει ανελέητα τα θύματά του προσθέτοντας λίγο ενδιαφέρον στις κωμικοτραγικές εξελίξεις. Πέρα από τις εγγενείς αδυναμίες που αναφέρθηκαν, το «Rottweiler» περιέχει και μερικές βλακώδεις σκηνές όπως αυτή που ο ήρωας τρέχει γυμνός για κάμποση ώρα στην ύπαιθρο μοιάζοντας με πρωτόγονο άνθρωπο των σπηλαίων. Εν τω μεταξύ, ενώ το σκυλί εξοντώνει άνετα όλους του περαστικούς που βρίσκει μπροστά του, φαίνεται να δυσκολεύεται να κάνει το ίδιο και με τον ήρωα, λες και ο συγκεκριμένος τύπος είναι απρόσβλητος στην επιθετικότητά του. Άλλη μια κακοτοπιά του σεναρίου μέσα σ’ έναν κυκεώνα αφελειών και προχειροτήτων. Πολλά όμως γράφτηκαν για ένα κάκιστο φιλμ που το μόνο που καταφέρνει είναι να χαραμίσει λεπτά από το χρόνο μας. Κρίμα για τον Yuzna…


Rottweiler

rottweiler image 5

rottweiler image 4

rottweiler image 3

rottweiler image 2

rottweiler image 1


Best Movie Scenes (Spoilers)

  • Η αιματηρή και παρανοϊκή σκηνή που το ροτβάιλερ ξεσκίζει ένα βαποράκι την ώρα που μια πόρνη χασκογελάει βλέποντας το θέαμα!

Θετικά

Το σχετικά αυξημένο gore και η άγρια παρουσία του ροτβάιλερ.

Αρνητικά

Όλα σχεδόν τα βασικά τεχνικά στοιχεία χωλαίνουν. Σκηνοθεσία, σενάριο, ερμηνείες, μοντάζ…

Αξιολόγηση
Βαθμολογία
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Απαράδεκτη ταινία από πολλές πλευρές. Σπεύσατε αλλού οπωσδήποτε…ναι, ακόμα κι αν γουστάρετε τις ταινίες τρόμου με φονικά ζώα!

Βαθμολογία
You have rated this
Συντάκτης
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.