Reviews
Διαβάζετε
For Sale By Owner
for sale by owner 2005
Review

For Sale By Owner

από 30/03/2015
Επισκόπηση
Υπόθεση

Κατά τη διάρκεια μιας βροχερής νύχτας μια γυναίκα βάζει στο σπίτι της δύο άγνωστους άνδρες με περίεργη συμπεριφορά. Την ίδια περίοδο οι ειδήσεις προειδοποιούν για έναν παρανοϊκό δολοφόνο που κυκλοφορεί στην περιοχή με άγριες διαθέσεις. Άραγε η οικοδεσπότρια έπραξε σωστά;

Χώρα

ΗΠΑ

Έτος

2005

Σκηνοθεσία

Pritesh Chheda

Παραγωγή

Pritesh Chheda

Σενάριο

Pritesh Chheda

Ηθοποιοί

Amanda Brown, John Lansch, Marc Hustvedt, Trant Batey, Rachel Robertson, Andy Wilson, Michael Morlan, Eric De Los Santos, Steve Wright, Herman Whitney, Ian Christopher Blake, Adam Creighton

Μουσική

Ari Koinuma

Εταιρείες Παραγωγής

Chheda Films

Γνωστή και ως

13teen / Th13teen

Μεταφρασμένος Τίτλος

Επισκέπτης Από Το Πουθενά

Γλώσσα

Αγγλικά

Σλόγκαν

Be Careful Who You Let In...

Προϋπολογισμός

$250.000

Διάρκεια

1 Ώρα και 30 Λεπτά (90 Λεπτά)

Θετικά

Απολαυστικό μυστήριο σχετικά με την ταυτότητα του φονιά, παρανοϊκή ατμόσφαιρα, ορισμένες πολύ έξυπνες και φιλοσοφημένες ατάκες, εντυπωσιακά απρόσμενες εξελίξεις.

Αρνητικά

Μέτρια ηθοποιία, ορισμένοι βλακώδεις διάλογοι, ψιλοερασιτεχνική σκηνοθεσία.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Απρόσμενα διασκεδαστικό φιλμ τρόμου-μυστηρίου με κάποιες εμφανείς αδυναμίες αλλά και ωραίες εκπλήξεις.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
ΚΡΙΤΙΚΗ

Μπορεί να δείτε ή να ακούσετε σχολιαστές να θάβουν αυτή την low budget, άσημη παραγωγή όμως για έναν περίεργο λόγο μπορεί να ασκήσει μια δυναμική έλξη, ειδικά αν είστε λίγο ανοιχτόμυαλος ή την πάρετε χαλαρά. Ο λόγος για το θάψιμο οφείλεται κυρίως στην φαινομενικά ερασιτεχνική ηθοποιία και σκηνοθεσία όμως δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος ότι η εικόνα αυτή δεν διαμορφώθηκε έτσι εσκεμμένα για να δημιουργήσει ένα ευχάριστο κλίμα χαβαλέ, παράνοιας και ξεπεσμού (με την καλή έννοια). Ας έρθουμε τώρα στο προκείμενο

Ένας ψυχοπαθής δολοφόνος βρίσκεται «επί το έργον» στην αμερικάνικη πόλη Emeryville χαράσσοντας τον αριθμό 13 στο στήθος των θυμάτων του. Κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής νυχτερινής καταιγίδας μια μοναχική γυναίκα κάτοικος της πόλης, φιλοξενεί στο σπίτι της έναν real-estate πωλητή και έναν τεχνικό εταιρίας security για να επιδιορθώσει μια βλάβη. Η συνάντηση των τριών ανθρώπων προμηνύεται επεισοδιακή με δραματικές εκπλήξεις καθώς ο δολοφόνος θα μπορούσε να κυκλοφορεί ανάμεσά τους…

Και οι τρεις χαρακτήρες είναι αυτό που λέμε ένας κι ένας. Έχουμε την μοναχική οικοδέσποινα με το απλανές βλέμμα, βυθισμένη στις παραισθήσεις της. Τον γεματούλη πωλητή με την κυκλοθυμική συμπεριφορά, τα φανερά ψυχολογικά προβλήματα λόγω του κινδύνου να χάσει την κηδεμονία της κόρης του και με το μάτι του να γυαλίζει τρομακτικά. Τρίτος στη λίστα ο νεαρός τεχνικός security με την έντονη προσκόλληση στη θρησκεία, την άριστη γνώση χωρίων της Βίβλου και την έκδηλη διάθεση να σώσει τον κόσμο από τις αμαρτίες του.

Horror Trivia
Η ταινία είναι γνωστή και με τον τίτλο «Th13teen» στη Μεγάλη Βρετανία.

Πρόκειται για συνδυασμό φωτιά! Μέσα στο σπίτι εκτυλίσσονται σκηνές για highlight, με τους προβληματικούς χαρακτήρες να διασταυρώνουν τις απόψεις τους χωρίς φυσικά να συμφωνούν. Μολονότι υπάρχουν μερικές άστοχες ή γελοίες ατάκες και κλισαρισμένες αντιδράσεις, ανά διαστήματα η κουβέντα ανεβάζει επίπεδο όταν π.χ. μια απρόβλεπτα φιλοσοφημένη ατάκα σκάει από το πουθενά εκπλήσσοντας τους θεατές, για να επανέλθουν τα δρώμενα στο γνωστό κλίμα σήψης αμέσως μετά. Αναπόφευκτα αναδύεται γρήγορα μια ατμόσφαιρα καχυποψίας λόγω του κοκτέιλ εκκεντρικών χαρακτήρων αλλά και της είδησης για το μανιακό που σουλατσάρει στην περιοχή. Μια καχυποψία που εντείνεται καθώς περνούν τα λεπτά. Οι εμπνευσμένες τελικές αποκαλύψεις αφήνουν ένα απροσδόκητο χαμόγελο σε όσους δεν πήραν την ταινία πολύ στα σοβαρά. Αυτό λοιπόν το χαμόγελο προτιμώ να κρατήσω και την γενικότερη ψυχαγωγία που μου πρόσφερε η παρακολούθηση του «For Sale By Owner».

Είναι από τα θριλεράκια που προσφέρεται για διασκέδαση σαββατόβραδου με snacks, junk food και αναψυκτικά ή άλλα ευχάριστα ροφήματα. Μια διασκέδαση που ενισχύεται από την διάθεση να μαντέψετε αν υπάρχει ή ποιος είναι ο φονιάς. Προς θεού όμως μην περιμένετε σοβαρή ταινία με υψηλού προφίλ σκηνοθετική επιμέλεια γιατί θα την θάψετε όπως κάνουν πολλοί.

Movie Review Highlights (SPOILERS)

  • Οι μακάβριες παραισθήσεις της οικοδέσποινας που αποτελούν στιγμιαίες ψυχολογικές τρομάρες, σίγουρα καλοδεχούμενες για το ύφος του φιλμ.
  • Η ευφυής και απολαυστική αποκάλυψη του δολοφόνου. Πρόκειται ουσιαστικά για την πεμπτουσία αυτού του low budget φιλμ.

Photos
13teen film th13teen review 13teen horror 13teen photo

Posters
sale owner 13teen th13teen

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι
flixster
rotten tomatoes
allmovie
IMDb

Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.