Scream Queens – Season 2 Review

Μετά την επιτυχημένη πρώτη σεζόν, το κανάλι Fox ανανέωσε την διασκεδαστική αυτή comedy horror/slasher σειρά για 10 αυτή τη φορά επεισόδια σε αντίθεση με τα 13 της πρώτης σεζόν. Με την επανεμφάνιση των περισσότερων χαρακτήρων που επιβίωσαν στον πρώτο κύκλο και με την προσθήκη λίγων νέων αλλά ηχηρών ηθοποιών όπως οι John Stamos (Full House) και Taylor Lautner (The Twilight Saga) το Scream Queens μας κράτησε ευχάριστη και αιματοβαμμένη παρέα για δεύτερη φορά από τον Σεπτέμβρη μέχρι τον Δεκέμβρη του 2016.

Η δεύτερη σεζόν μεταφέρει τα γεγονότα σ’ ένα νοσοκομείο που ειδικεύεται στην προσπάθεια θεραπείας ασυνήθιστων και φαινομενικά ανίατων ασθενειών με ιδρυτή και διευθύντρια την κοσμήτορα του πρώτου κύκλου, που ενσαρκώνει η αγαπημένη μας Jamie Lee Curtis (Halloween). Η διευθύντρια μαζί με δύο βασικούς γιατρούς που την βοηθούν στο φιλόδοξο εγχείρημα αναμόρφωσης του αμερικάνικου συστήματος υγείας, προσλαμβάνει τις ανεκδιήγητες Chanels καθώς και την βασική τους αντίζηλο του πρώτου κύκλου Zayday Williams να εργαστούν στο νοσοκομείο!

scream queens stamos

Εμπόδιο στα σχέδια της διευθύντριας και της ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου στέκεται ένας μανιακός φονιάς ο οποίος σουλατσάρει στους διαδρόμους και στα δωμάτια του νοσοκομείου και φορώντας μια πράσινη φρικιαστική στολή εξοντώνει με τους πλέον σαδιστικούς τρόπους ασθενείς και προσωπικό. Οι ενδείξεις μοιραία οδηγούν στη δεκαετία του ’80 και σε ένα δυσάρεστο περιστατικό που έλαβε χώρα στους χώρους του νοσοκομείου διαμορφώνοντας έτσι το απαραίτητο «αμαρτωλό» παρελθόν του κτιρίου.

Ο δημιουργός της σειράς Ryan Muprhy συχνά πιέστηκε από κάποια μέλη του cast να τους αποκαλύψει πρόωρα την ταυτότητα του δολοφόνου αλλά ο ίδιος δεν ενέδωσε στις πιέσεις ούτε και στις…δωροδοκίες!

Πάνω σ’ αυτό το προβλέψιμο αλλά νοσταλγικού χαρακτήρα τρικ, το Scream Queens εξαπολύει μια διασκεδαστική και ταυτόχρονα βίαιη αλληλουχία γεγονότων διατηρώντας το whodunit στοιχείο όσον αφορά την ταυτότητα του δράστη. Με ενόχλησε που η σχετική αποκάλυψη ήρθε κάπως νωρίς συγκριτικά με τον πιο υπομονετικό πρώτο κύκλο. Με χάλασε επίσης η πρόχειρη αξιοποίηση ορισμένων πρωταγωνιστών του πρώτου κύκλου που εμφανίστηκαν από το πουθενά για να δώσουν μη πιστευτές εξηγήσεις στα δρώμενα και να θολώσουν τα νερά.

Παρά όμως τα φανερά προβλήματα (ειδικά στο σενάριο) το σύνολο με άφησε ικανοποιημένη. Όχι τόσο όσο ο πρώτος κύκλος (ο οποίος είχε και το πλεονέκτημα της «πρωτοτυπίας») αλλά αρκετά ώστε να συστήσω την δεύτερη απόπειρα του Scream Queens στους φίλους της κωμωδίας τρόμου και της slasher σκηνής. Το αίσθημα νοσταλγίας –αυτή τη φορά για την θρυλική δεκαετία του ‘80– διατηρείται και καθιστά τη σειρά ένοχη απόλαυση που θες να βιώσεις.

scream queens hospital
scream queens s2 poster

Θετικά: Εντυπωσιακό κουστούμι μανιακού, δυνατές σκηνές φόνων, μπόλικο χιούμορ και άφθονος χαβαλές, τρελή ατμόσφαιρα πλούσια σε κυνισμό και νοσηρές υπερβολές, το ταξίδι στα 80s.

Αρνητικά: Αχρείαστη επανεμφάνιση κάποιων χαρακτήρων του πρώτου κύκλου, προβλήματα στο σενάριο που από ένα σημείο κι έπειτα μοιάζει αδικαιολόγητα ξεχειλωμένο ενώ προβαίνει υπερβολικά νωρίς στις καίριες αποκαλύψεις.

Βαθμός:

3 star rating

Gore:

3.5 star gore rating

👍 Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Στέλλα Στρούβαλη
Στέλλα Στρούβαλη
Θαυμάστρια του τρόμου σε όλες του τις εκφάνσεις, με ιδιαίτερη αγάπη στις σειρές. Είτε βαμπιράκια, είτε ζόμπι, είτε serial killers μου τραβάνε την προσοχή!
Πληροφορίες
Τελευταία άρθρα
 


Σχετικά άρθρα